Λαζόπουλος: Ζητώ συγγνώμη από τα άτομα με κινητικά προβλήματα - Όσα είπα ήταν μόνο για τον Σόιμπλε - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 17, 2016

Λαζόπουλος: Ζητώ συγγνώμη από τα άτομα με κινητικά προβλήματα - Όσα είπα ήταν μόνο για τον Σόιμπλε

Συγγνώμη για τις αναφορές που έκανε στην εκπομπή του, ζητά από τα άτομα με κινητικά προβλήματα ο παρουσιαστής Λάκης Λαζόπουλος.

Η απάντηση Λαζόπουλου έχει ως παραλήπτη τον προέδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ., Ιωάννη Βαρδακαστάνη, ο οποίος το πρωί σε δηλώσεις του στον «ΒΗΜΑ FM» ζήτησε να ακουστεί μία συγγνώμη προς τις Ελληνίδες και τους Έλληνες με κινητική αναπηρία.

Στην επιστολή, ο γνωστός κωμικός αναφέρει ότι όσα είπε αφορούσαν αποκλειστικά τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και πως ήταν πολιτική κριτική.

Ζητά ακόμη να μην δόθεί άλλο νόημα σε όσα είπε καθώς παρουσιάζει μια σατιρική - πολιτική εκπομπή, κατά τη διάρκεια της οποίας, εξέφρασε μια προσωπική εκτίμηση.Ολόκληρη η απάντηση του Λάκη Λαζόπουλου:

«Aγαπητέ κύριε Βαρδακαστάνη,

Πρέπει να σας πω πως, με την ίδια έκπληξη και στεναχώρια, άκουσα και εγώ τις δικές σας δηλώσεις στο ΒΗΜΑ FM. Προς εσάς μόνο και τους ανθρώπους που εκπροσωπείτε, οφείλω ασφαλώς μία απάντηση.

Είμαι έτοιμος να ζητήσω όχι μία, αλλά χίλιες συγγνώμες, αν θεωρείτε ότι έθιξα εσάς και τα άτομα με κινητικά προβλήματα.

Η στάση μου όλα αυτά τα χρόνια, η υποδοχή μου προς τους ανθρώπους αυτούς, τόσο στις εκπομπές μου όσο και σε θέατρα που εργάστηκα, είναι γνωστή σίγουρα και σε εσάς. Η αναφορά μου είχε να κάνει με το συγκεκριμένο πρόσωπο. Δεν μίλησα ούτε γενικά, ούτε αφηρημένα, ούτε σε πληθυντικό αριθμό.

Μην επεκτείνετε λοιπόν τη σκέψη σας, σας παρακαλώ, διότι εγώ δεν επεκτάθηκα πέραν του εν λόγω πολιτικού. Είπα και εννόησα ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο μοιάζει να έχει καθηλωμένο το μυαλό και αυτή η εμμονή είναι σα να γεννά παραφροσύνη.

Δεν φαντάζομαι να πιστέψατε ότι αυτές μου οι σκέψεις αφορούν όλους όσους έχουν κινητικά προβλήματα και επιστήμονες, διανοούμενους, ανθρώπους όλων των κατηγοριών. Δεν υπήρξε απολύτως καμία άλλη αναφορά και πάντα αναφέρομαι σε καθέναν ξεχωριστά.

Είπα, μάλιστα, ότι η συμπεριφορά αυτή ίσως να του επιτρέπει να βάλει υποψηφιότητα ως ο νέος Χίτλερ της Ιστορίας.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο στο οποίο αναφέρθηκα είναι ο κύριος Σόιμπλε. Δεν αναφέρθηκα σε κανέναν άνθρωπο που έχει ή δεν έχει πρόβλημα. Δεν θα ήθελα να δοθεί άλλο νόημα στα όσα ειπώθηκαν.

Είναι μία σατιρική – πολιτική εκπομπή.

Έκανα μία προσωπική εκτίμηση, ότι στο συγκεκριμένο πρόσωπο ένα ατυχές περιστατικό στη ζωή του, λειτούργησε ως ένας μοχλός εμμονικής αντίληψης και περιφοράς ιδεών, οι οποίες έχουν φέρει την ανθρωπότητα σε απόγνωση.

Πιστεύω πως είμαι σαφής και ξεκάθαρος.

Ξέρω τους αγώνες σας, τους παρακολουθώ, τους έχω προβάλει, έχω σταθεί και θα στέκομαι πάντα δίπλα σας, αλλά αν συνέβη οποιαδήποτε παρανόηση, ακόμα και τώρα μετά τις εξηγήσεις μου, σας ζητώ όχι μία, αλλά χίλιες συγγνώμες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add