Ποινή φυλάκισης σε Μελισσανίδη - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Κυριακή, Φεβρουαρίου 14, 2016

Ποινή φυλάκισης σε Μελισσανίδη

Με ποινή φυλάκισης πέντε ετών τιμωρήθηκε ο Δημήτρης Μελισσανίδης για υπόθεση που αφορούσε εικονικούς εφοδιασμούς και παράνομη διακίνηση καυσίμων, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας "directnews.gr".
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η υπόθεση αφορά την εταιρεία πετρελαιοειδών "Πετρέλαια Αιγαίου ΑΕ", στην οποία πρόεδρος ήταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης και διευθύνων σύμβουλος ο Γιάννης Καρράς.

Η υπόθεση αφορούσε εικονικούς εφοδιασμούς και παράνομη διακίνηση των καυσίμων στην εσωτερική αγορά κατά το διάστημα 1993-1995, όπου τις προσαυξήσεις το ποσό έφτασε στα 10.000.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η ποινή φυλάκισης 5 ετών που επιβλήθηκε στους δύο άνδρες είναι εξαγοράσιμη με 20 ευρώ ημερησίως, ενώ ο πρόεδρος του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου έδωσε στην έφεση ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το δημοσίευμα:

"Σε πέντε χρόνια φυλάκισης ο καθένας καταδικάστηκαν τη Δευτέρα, από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, οι επιχειρηματίες Δημήτρης Μελισσανίδης και Γιάννης Καρράς για χρέη προς το Δημόσιο ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία μαζί με τις προσαυξήσεις φτάνουν τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Έστω και με καθυστέρηση 20 ετών(!!!) οι δύο επιχειρηματίες κρίθηκαν ένοχοι για χρέη που αφορούν εικονικούς εφοδιασμούς ποντοπόρων πλοίων με ναυτιλιακά καύσιμα από τους οποίους ζημιώθηκε το Δημόσιο από τη μη καταβολή των διαφυγόντων δασμών και φόρων.

Η υπόθεση αφορούσε εικονικούς εφοδιασμούς και παράνομη διακίνηση των καυσίμων στην εσωτερική αγορά κατά το διάστημα 1993-1995 μέσω της εταιρείας πετρελαιοειδών «Πετρέλαια Αιγαίου ΑΕ», στην οποία πρόεδρος ήταν ο Δ. Μελισσανίδης και διευθύνων σύμβουλος ο Γ. Καρράς.

Για την ίδια υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες του directnews.gr, οι δύο κατηγορούμενοι είχαν καταφέρει στο παρελθόν να απαλλαγούν από τις κατηγορίες της πλαστογραφίας και ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος καθώς και για τις λαθρεμπορίες.

Όμως αυτό δεν εμπόδισε το Δημόσιο να διεκδικήσει τα χρήματα καθώς είχαν εκδοθεί 9 καταλογιστικές αποφάσεις από το Ζ Τελωνείο Πειραιά.

Η παρούσα δικογραφία παρέμενε επί σειρά ετών "ανενεργής", καθώς πτυχές της ίδιας υπόθεσης εκκρεμούσαν ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά, το οποίο απήλλαξε τελικά την εταιρεία μόνο για τις 2 από τις 9 καταλογιστικές αποφάσεις του Τελωνείου και ως εκ τούτου τα χρέη παραμένουν για τις επτά πράξεις.

Με τη διαπίστωση αυτή ο Εισαγγελέας της Έδρας του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά κ. Μύτης πρότεινε στην αγόρευσή του την ενοχή των κατηγορουμένων για τις 7 από τις 9 καταλογιστικές πράξεις, ζητώντας την απαλλαγή για τις δύο πράξεις λόγω της απαλλαγής τους από το αρμόδιο διοικητικό δικαστήριο.

Την πρόταση του Εισαγγελέα έκανε δεκτή η πρόεδρος του δικαστηρίου κυρία Κουλούρη επιβάλοντας σε καθένα από τους δύο κατηγορούμενους σε καθένα από τους κατηγορούμενους ποινή φυλάκισης 5 ετών εξαγοράσιμη με 20 ευρώ ημερησίως, ενώ έδωσε στην έφεση ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Έτσι, με βάση τη σημερινή καταδικαστική απόφαση, έγινε ένα πρώτο βήμα ώστε το Δημόσιο να εισπράξει τα βεβαιωμένα χρέη και πρόστιμα που αγγίζουν τα 10 εκατομμύρια ευρώ από τους Δ. Μελισσανίδη και Γ. Καρρά έστω με καθυστέρηση 20 ετών".

Δεν υπάρχουν σχόλια: