Το Beachy Head είναι ένα ακρωτήρι στο ανατολικό Sussex της Αγγλίας, κοντά στο Ίστμπουρν, γνωστό και ως «ο βράχος των αυτοκτονιών».
Ο συγκεκριμένος βράχος είναι ο ψηλότερος στο σημείο από ασβεστόλιθο στη Βρετανία και έχει ύψος σε 162 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας. Σχηματίστηκε κατά την Ύστερη Κρητιδική Εποχή, μεταξύ 66 και 100 εκατομμυρίων χρόνων πριν, όταν η περιοχή ήταν κάτω από τη θάλασσα.
Από εκείνο το σημείο και την κορυφή του βράχου μπορεί κανείς να θαυμάσει μια μοναδική θέα στη νοτιοανατολική ακτή με το Dungeness στα ανατολικά και το Selsey Bill στα δυτικά. Τα κύματα συμβάλλουν στη διάβρωση των βράχων γύρω από το Beachy Head, που συχνά σημειώνονται μικρές πτώσεις βράχων. Σε αντίθεση με τις μικρές πτώσεις βράχων, δεν υπάρχουν συχνά μεγάλες κατολισθήσεις με την πιο πρόσφατη να έχει σημειωθεί το 2001 μετά από μια καταρρακτώδη βροχή.
Γιατί όμως έχει αναφερθεί και ως «βράχος των αυτοκτονιών»;
Λέγεται ότι το ύψος του το έχει κάνει ένα από τα πιο διαβόητα σημεία αυτοκτονίας στον κόσμο. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 20 θάνατοι από αυτοκτονία κάθε χρόνο από το συγκεκριμένο σημείο. Γίνονται μάλιστα τακτικές περιπολίες και την ημέρα και το βράδυ στην περιοχή σε μια προσπάθεια να εντοπίζονται και να εμποδίζονται οι εν δυνάμει αυτόχειρες. Οι εργαζόμενοι επίσης σε παμπ και οι οδηγοί ταξί έχουν κατά νου να εντοπίσουν ανθρώπους που έχουν πιθανόν τάσεις αυτοκτονίας ώστε να βοηθήσουν αυτό να αποφευχθεί.
Οι θάνατοι στην περιοχή καλύπτονται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ο Ross Hardy, ο ιδρυτής ομάδας για την αποφυγή αυτών αναφέρει ότι αυτό ενθαρρύνει και άλλους ανθρώπους με τάσεις αυτοκτονίας να επιλέξουν την περιοχή. Το ποσοστό αυτοκτονιών στο σημείο έχει ξεπεράσει μόνο η γέφυρα Golden Gate στο Σαν Φρανσίσκο και το Aokigahara Woods στην Ιαπωνία, σύμφωνα με τη Wall Street Journal. Μεταξύ των ετών 1965 και 1979, υπήρξαν 124 θάνατοι στη περιοχή ενώ μετά από μια σταθερή αύξηση των θανάτων μεταξύ 2002 και 2005, υπήρχαν μόνο επτά θάνατοι το 2006, μια σημαντική μείωση δηλαδή.
Δείτε φωτογραφίες από το σημείο…
0 Σχόλια