4 συν 8 οι πανελλαδικές τηλεοπτικές άδειες - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 11, 2016

4 συν 8 οι πανελλαδικές τηλεοπτικές άδειες

Η αγορά γνωρίζει ήδη πως οι άδειες πανελλαδικής εμβέλειας θα είναι συνολικά 12. Οπότε ο καβγάς ΕΙΤΗΣΕΕ-Παππά, γίνεται για άλλα πράγματα που κρύβονται επιμελώς και από τις δυο πλευρές. 4 συν 8 οι πανελλαδικές τηλεοπτικές άδειες

Βρισκόμαστε σε κρίσιμη καμπή στη σφοδρή διαμάχη μεταξύ της παλιάς διαπλοκής με όλες τις δικές της εσωτερικές διαμάχες και τα αντικρουόμενα συμφέροντα που οδηγούν και σε διαφορετικές τακτικές και της ενέργειας εκσυγχρονισμού του συστήματος media σε μια νέου τύπου ‘διαπλοκή’ με ευρωπαϊκό άρωμα. Σήμερα και αύριο αναμένεται η κορύφωση σε αυτό που ονομάστηκε η ‘μητέρα των μαχών’ για επικοινωνιακούς λόγους σε ότι αφορά στις τηλεοπτικές άδειες. Κι ενώ ο καβγάς γίνεται για τον αριθμό 4 των τηλεοπτικών αδειών κανείς δεν αναφέρει λέξη για την κατηγοριοποίηση τους. Η αγορά λοιπόν γνωρίζει ήδη πως οι άδειες πανελλαδικής εμβέλειας θα είναι συνολικά 12. Ήτοι 4 άδειες ενημερωτικού γενικού περιεχομένου και 8 άδειες ενημερωτικού θεματικού ή μη ενημερωτικού περιεχομένου.

Τόσες κατά πληροφορίες, προσανατολίζεται να προκηρύξει η κυβέρνηση. Δηλαδή με απλά λόγια μπορούν όλα τα υπάρχοντα κανάλια να πάρουν άδεια, αν έχουν τις προϋποθέσεις, απλώς δεν θα είναι όλα ‘ενημερωτικά γενικού περιεχομένου’. Ο ΑΝΤ1 εξάλλου έχει ήδη δηλώσει πως αν δεν αλλάξει ο νόμος θα αλλάξει τον χαρακτήρα του σε θεματικού περιεχομένου. Οπότε ο καβγάς ανάμεσα σε ΕΙΤΗΣΕΕ και Νίκο Παππά, γίνεται για άλλα πράγματα που κρύβονται επιμελώς και από τις δυο πλευρές πίσω από τις κλειστές πόρτες. Τα τραπεζικά δάνεια, ο αριθμός προσωπικού, κυρίως οι προϋποθέσεις για τη λειτουργία όπου θα απαιτούνται πλέον υψηλές επενδύσεις.
Με διαγωνισμό fast track οι άδειες

Την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο διαγωνισμό για την αναδιαμόρφωση του τηλεοπτικού πεδίου με την αδειοδότηση συνολικά 4 καναλιών, ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Σε μία ιδιαίτερα οξεία τοποθέτηση ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυβερνητική υπομονή απέναντι στην αντιπολίτευση για τη συναινετική συγκρότηση του ΕΣΡ εξαντλήθηκε και από τη στιγμή που δεν επιτεύχθηκε η επιβεβλημένη από τα σύναγμα συναίνεση, η κυβέρνηση θα προχωρήσει μόνη της. Κατηγόρησε δε την αντιπολίτευση για θεσμική εκτροπή, λόγω της άρνησής της να παράσχει συναίνεση και της επέρριψε ότι έχει στόχο να βραχυκυκλώσει το ξεκαθάρισμα του τηλεοπτικού πεδίου. Μάλιστα υποστήριξε ότι με τον τρόπο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεπληρώνει γραμμάτια προς τη διαπλοκή.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι αύριο Πέμπτη η κυβέρνηση θα καταθέσει τροπολογία στη Βουλή ώστε οι άδειες να είναι 4 –η πρόταση της ΝΔ για απεριόριστες άδειες δεν αντέχει σε κριτική, είπε χαρακτηριστικά- και τον διαγωνισμό να τον κάνει η εκλεγμένη από το λαό κυβέρνηση, κατόπιν εντολής της Βουλής. Όπως είπε ο κ. Τίπρας «η διαπλοκή βιώνει τις τελευταίες μέρες της παντοκρατορίας της και επιτίθεται σκληρά. Οι μέρες είναι δύσκολες γιατί όταν γεννιέται το καινούργιο υπάρχουν ωδίνες». Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, η διάταξη αναμένεται να περιληφθεί σε σχέδιο συμφωνίας που θα κυρωθεί σε μια συνεδρίαση στην Ολομέλεια αύριο το απόγευμα. Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα προχωρήσει με διαδικασίες fast track, δήλωσε η ίδια πηγή.

ΠΗΓΗ: mediatvnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add