Τεστ υγρής βιοψίας: Ανίχνευση καρκίνου σε 10 λεπτά! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 15, 2016

Τεστ υγρής βιοψίας: Ανίχνευση καρκίνου σε 10 λεπτά!

Ένα νέο, επαναστατικό τεστ έρχεται να προστεθεί στο «οπλοστάσιο» της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου. 
Είναι οικονομικό, γρήγορο και χρησιμοποιεί μόνο μια σταγόνα σάλιου από τη γλώσσα του χρήστη για να ανιχνεύσει ίχνη 
γενετικού υλικού, επιβεβαιώνοντας όχι την παρουσία της ασθένειας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, το τεστ «υγρής βιοψίας» κοστίζει μόνο 19 ευρώ και βγάζει τη διάγνωση σε μόλις δέκα λεπτά. Τα πρώτα αποτελέσματα από ασθενείς του καρκίνου των πνευμόνων δείχνουν ότι η ακρίβειά του αγγίζει το 100%. Έτσι τουλάχιστον ισχυρίζεται ο επιστήμονας του οποίου η ομάδα ανέπτυξε το σύστημα.
Ο καθηγητής Ντέιβιντ Γουόνγκ από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Λος Άντζελες, είπε χαρακτηριστικά: «Εάν κυκλοφορεί στο αίμα ή στο σάλιο ενός ανθρώπου η γενετική «υπογραφή» ενός όγκου, το τεστ σίγουρα θα την βρει. Χρειαζόμαστε λιγότερο από μια σταγόνα σάλιου και μπορούμε να δώσουμε αποτέλεσμα σε περίπου 10 λεπτά. Εάν ο χρήστης το επιθυμεί, το τεστ μπορεί να γίνει και επιτόπου σε κάποιο ιατρείο».
Όπως σημειώνει «η έγκαιρη ανίχνευση της ασθένειας είναι καίριας σημασίας», καθώς όσο πιο νωρίς εντοπίσει τον καρκίνο ο ασθενείς, τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι πιθανότητες επιτυχίας της θεραπείας του. «Αυτό το τεστ θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον ίδιο τον ασθενή στο σπίτι του, σε μια κλινική ή και σε ένα φαρμακείο», τόνισε ο καθηγητής, εκφράζοντας την ελπίδα πως το προϊόν της ομάδας του που θα δοκιμαστεί φέτος σε ασθενείς στην Κίνα, θα μπορεί να γίνει διαθέσιμο στις ΗΠΑ μέχρι το τέλος της δεκαετίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

add