Ποια είναι η καλύτερη ώρα να πίνουμε καφέ - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Νοεμβρίου 19, 2015

Ποια είναι η καλύτερη ώρα να πίνουμε καφέ

 Οι επιστήμονες δηλώνουν πως η καλύτερη ώρα να πάρουμε την πρωινή μας δόση καφεΐνης είναι μεταξύ 9.30 και 11.30 το πρωί.

 Μια κούπα δυνατός καφές με το που ξυπνάμε μοιάζει να είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσουμε δυναμικά τη μέρα μας, όμως νέα δεδομένα δείχνουν ότι είναι καλύτερο να περιμένουμε.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Ιατρικών Επιστημών στο Μέριλαντ των ΗΠΑ υπολόγισαν ότι η καλύτερη ώρα να πιούμε τον πρωινό μας καφέ είναι μεταξύ 9.30 και 11.30 το πρωί. Ο λόγος είναι ότι η καφεΐνη επηρεάζει μια σημαντική ορμόνη –την κορτιζόλη– η οποία ρυθμίζει το εσωτερικό ρολόι του οργανισμού και μας βοηθά να παραμένουμε σε εγρήγορση.

 Τα επίπεδα της κορτιζόλης είναι συνήθως υψηλά όταν ξυπνάμε και αυτό διαρκεί έως και μία ώρα μετά. Ο Στίβεν Μίλλερ, νευροεπιστήμονας στο Πανεπιστήμιο, υποστηρίζει ότι είναι καλύτερο να πίνουμε καφέ λίγο αργότερα, ώστε να ενισχύσουμε και πάλι την παραγωγή κορτιζόλης.

 Η κατανάλωση καφέ όταν τα επίπεδα της ορμόνη είναι ακόμη υψηλά μπορεί να μας κάνει πιο ανεκτικούς στην καφεΐνη κι έτσι να χρειαζόμαστε μεγαλύτερη δόση για να επιτύχουμε το ίδιο αποτέλεσμα.

 Προτιμήστε λοιπόν κάποιο άλλο ρόφημα για να ξεκινήσετε τη μέρα σας και επιλέξτε τον καφέ όταν εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια κούρασης.

 Πηγή onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: