Φτιάξε μόνος σου κρεμαστό χριστουγεννιάτικο δέντρο! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τρίτη, Νοεμβρίου 17, 2015

Φτιάξε μόνος σου κρεμαστό χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Αν βαρέθηκες τα κλασσικά και θέλεις να στολίσεις το σπίτι διαφορετικά, για τα φετινά Χριστούγεννα, δοκίμασε να φτιάξεις κρεμαστό χριστουγεννιάτικο δέντρο! 

Είμαι σίγουρη πως κανένας δε μπορεί να φανταστεί γιορτές, χωρίς το στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου! Όμως μια μικρή αλλαγή στο καθιερωμένο δέντρο σου, θα σου δώσει μοντέρνο αέρα στο σπίτι σου και θα φαίνεται σαν να στο έχει στολίσει επαγγελματίας!

Επειδή είμαι κι εγώ ανάμεσα στους ανθρώπους που βαριέται εύκολα, έψαξα στο internet για το πως μπορώ να στολίσω γιορτινά το σπίτι μου σε μοντέρνο στυλ. Μετά από αρκετή αναζήτηση βρήκα αυτό το εντυπωσιακό κρεμαστό δέντρο, το οποίο τώρα διακοσμεί το σαλόνι μου. Επειδή μου φάνηκε πανεύκολη η κατασκευή είπα να στη δείξω και εσένα.

Το συγκεκριμένο δέντρο Χριστουγέννων πιστεύω πως θα φαίνεται εξαιρετικό και σε βιτρίνα μαγαζιού. Το κόστος του είναι ελάχιστο σε σχέση με την αγορά ενόςδέντρου με στολίδια και η κατασκευή του αν και φαίνεται δύσκολη είναι πιο εύκολη από ότι νομίζεις! Πιστεύω πως θα τα καταφέρεις χωρίς βοήθεια.

Υλικά για το μεγάλο δέντρο στολίδι:

1 μέτρια στρογγυλή σχάρα (με διάμετρο περίπου 50 εκατοστά)
106 γατζάκια για χριστουγεννιάτικα στολίδια
Καραμπίνερ ασφαλείας
200 Σιδερένια κουμπώματα κολιέ
πετονιά
1,52 m. Αλυσίδα (κομμένη σε 4 ίσα μέρη)
Στολίδια (διαμέτρου περίπου 5 εκατοστών)

Πάμε τώρα να σου δείξω πως φτιάχνεται!


Αρχικά θα λυγίσεις τα ποδαράκια της σχάρας με μία πένσα, για να φτιάξεις 4 μικρές θηλιές. Από εκεί κρεμάς τις αλυσίδες σου χρησιμοποιώντας σιδερένια άγκιστρα. Σε περίπτωση που δε βρεις γερά γατζάκια, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τα χοντρά σιδερένια κυκλάκια από παλιά μπρελόκ!


Ένωσε τις αλυσίδες με ένα γάντζο και αγκίστρωσέ τον σε ένα καραμπίνερ! Ο λόγος που χρησιμοποιείς τόσες πολλές θηλιές είναι για να μπορείς να τροποποιήσεις το ύψος αν χρειαστεί.
Τώρα κανονικά αυτό που έχεις να κάνεις είναι μαθηματικά, αλλά για να μην κουράζεσαι βρήκα και τα ακριβή μέτρα για ένα δέντρο ύψους 1,22 μέτρων. Φυσικά αν θέλεις να το κάνεις μεγαλύτερο ή μικρότερο θα πρέπει να αυξήσεις ή να μειώσεις τα στολίδια αντίστοιχα.


Αυτό που θα κάνεις είναι χωρίσεις νοητά τη σχάρα σε δίσκους. Σε κάθε δίσκο θα βάλεις γατζάκια και θα κρεμάσεις ένα κομμάτι πετονιά. Η κάθε πετονιά θα έχει 2 θηλιές, που θα ασφαλίζονται με κουμπώματα κολιέ.

Τα μέτρα της πετονιάς ανά δίσκο είναι τα εξής:

Για τον κεντρικό δίσκο: 13 εκατοστά

Για τον πρώτο δίσκο: μία 18.5 εκατοστά, μία 23 εκ., δύο 27 εκ. , τρεις 31,5 εκ.

Για το δεύτερο: δύο 36.5 εκ., δύο 40 εκ., τρία 45 εκ., τρεις 44.5 εκ., τέσσερις 49,5 εκ.

Για τον τρίτο: τρεις 54.5 εκ., τρεις 58 εκ., τέσσερις 62 εκ., πέντε 67,5 εκ.

Για τον τέταρτο: τέσσερις 72.5 εκ., τέσσερις 76 εκ., πέντε 79.5 εκ., έξι 85,5 εκ.

Για τον πέμπτο: πέντε 90.5 εκ., πέντε 94 εκ., έξι 97 εκ., επτά 103,5 εκ.

Για τον έκτο: έξι 108.5 εκ., έξι 112 εκ., επτά 114,5 εκ., οκτώ 121,5 εκ.


Αφού κόψεις την πετονιά και φτιάξεις τις θηλιές, πάρε τα υπόλοιπα γατζάκια και βάλτα ακριβώς όπως φαίνονται στη φωτογραφία και στη συνέχεια κρέμασε την πετονιά με τις μπάλες! Είναι έτοιμο!


Δεν υπάρχουν σχόλια: