Πώς μπορεί να βλάψει η μόδα την υγεία μας - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Δευτέρα, Νοεμβρίου 16, 2015

Πώς μπορεί να βλάψει η μόδα την υγεία μας


Ποια ρούχα και αξεσουάρ μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία μας και με ποιο τρόπο; Πού μπορούν να οφείλονται οι πόνοι στην πλάτη.
  Πηγή: iatronet.gr
 Εμπρός στα κάλλη τι είναι ο πόνος; Η λαϊκή θυμοσοφία έχει μία μεγάλη δόση αλήθεια. H τυφλή υπακοή στα κελεύσματα της μόδας μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία και να προκαλέσει μία σειρά προβλημάτων τα οποία μπορεί να συντροφεύουν τον πιστό της μόδας για ολόκληρη τη ζωή του.

Η περίπτωση των πανύψηλων τακουνιών που επιφέρουν πολλά δεινά σε πόδια και μέση είναι ίσως η πιο γνωστή. Ωστόσο δεν είναι η μόνη.

Ένα εξίσου γνωστό παράδειγμα είναι τα σουτιέν με μπανέλες τα οποία μπορεί να προκαλέσουν αναπνευστικά και πεπτικά προβλήματα, πόνο στο στήθος και στην πλάτη. Το αντίδοτο; Καταρχήν το σωστό νούμερο σουτιέν. Θα ξέρετε ότι έχετε αγοράσει το σωστό σουτιέν, εάν το δάκτυλό σας χωράει ίσα-ίσα κάτω από την μπρετέλα όταν κουμπώνετε το σουτιέν στη μεσαία θέση.

Οι κορσέδες αποτελούν ένα γυναικείο αξεσουάρ με ιστορία αιώνων. Και όμως. Μπορούν να προκαλέσουν εξασθένηση των μυών της κοιλιάς και της μέσης, δυσπεψία και αναπνευστικά προβλήματα καθώς ασκούν μεγάλη πίεση στις πλευρές. Επιπλέον, προκαλούν κάμψη της σπονδυλικής στήλης και πιέζουν τους πνεύμονες. Το αντίδοτο είναι να αποφεύγετε τη συνεχή χρήση του κορσέ.

Αλλά και τα ψηλά, ελαστικά εσώρουχα φορούν για να φαίνεται επίπεδη η κοιλιά μπορεί να δημιουργήσουν πεπτικά προβλήματα. Οι πολύ κοντές φούστες τον χειμώνα ,που αφήνουν εκτεθειμένα τα πόδια στο κρύο και τη βροχή αυξάνουν την κυτταρίτιδα, διότι το σώμα αντιδρά στο κρύο δημιουργώντας μια προστατευτική στοιβάδα από αντιαισθητικό λίπος. Επιπλέον, η κακή κυκλοφορία του αίματος, η οποία αποτελεί έναν από τους κύριους παράγοντες κινδύνου για κυτταρίτιδα, μπορεί να επιδεινωθεί από το κρύο. Το αντίδοτο; ένα ζεστό καλσόν.

Τα ψηλά τακούνια μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο αναπτύξεως αρθρίτιδας στα γόνατα. Μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε δυσμορφίες των άκρων ποδών και των αστραγάλων, καθώς και σε οσφυαλγία, επειδή καταπονούν τους μυς χαμηλά στην πλάτη. Επίσης και τα νάιλον καλσόν, δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για ανάπτυξη μυκήτων, ενώ αν είναι πολύ κοντά ή πολύ στενά πιέζουν τα δάχτυλα, γεγονός που ευνοεί την ανάπτυξη των νυχιών προς το εσωτερικό του δέρματος.

Οι πόνοι στη πλάτη και στη μέση δεν οφείλονται μόνον στην καθιστική ζωή που επιβάλλει η πολύωρη εργασία στο γραφείο. Ο αυχένας και οι ώμοι είναι τα συνήθη θύματα του απόλυτου φετίχ των γυναικών: της τσάντας.

Αλλά και η λεύκανση των δοντιών μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Οι ουσίες που χρησιμοποιούνται περιέχουν οξύ και οξείδια και συνεπώς η επανάληψη της θεραπείας πλήττει την αδαμαντίνη.. Η συνηθέστερη παγίδα όμως είναι ότι όσοι κάνουν λεύκανση μια φορά επαναλαμβάνουν κατά τακτά χρονικά διαστήματα για να διατηρήσουν την αστραφτερή εμφάνισή τους και αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: