Πως να φτιάξεις ένα ράφι που φωσφορίζει στο σκοτάδι! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τρίτη, Νοεμβρίου 17, 2015

Πως να φτιάξεις ένα ράφι που φωσφορίζει στο σκοτάδι!

 Αν θέλεις να διακοσμήσεις το χώρο σου με ένα ιδιαίτερο ράφι, δοκίμασε αυτό. Φτιάξε μόνος σου ένα DIY ράφι που φωσφορίζει στο σκοτάδι, εύκολα και γρήγορα!

Ξέρω πόσο όλοι αγαπάμε τα DIY, ιδίως όταν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε ξύλο. Η αφορμή για την κατασκευή αυτού τουραφιού που λάμπει στο σκοτάδιδόθηκε, όταν βρήκα μια ξύλινη τάβλα, ξεχασμένη μέσα στο γκαράζ μου. Κι επειδή ήθελα οπωσδήποτε να τη χρησιμοποιήσω κάπως, έψαξα για διάφορες κατασκευές με ξύλο.

Βρήκα λοιπόν ένα τρόπο όχι μόνο να επισκευάσω το παλιό ξύλο, αλλά και να το κάνω να λάμπει! Από κάτω θα σου δείξω πως να το φτιάξεις μόνος σου!


DIY για ράφι που λάμπει στο σκοτάδι!


Πριν ξεκινήσεις οτιδήποτε θα πρέπει να σιγουρευτείς ότι η τάβλα που έχεις είναι ίσια, αλλιώς δε θα βγει καλό το ράφι. Χρησιμοποίησε ένα αλφάδι, για να το καταλάβεις. Αν έχει κάποια μικρή κλίση, απλώς τρίψτο με λίγο γυαλόχαρτο.


Το επόμενο βήμα είναι να ασφαλίσεις τις πιθανές τρύπες που υπάρχουν στο ξύλο, στην κάτω μεριά του. Για να το κάνεις αυτό δε θέλει κάτι ιδιαίτερο. Απλώς τηναυτοκόλλητη, μονωτική ταινία. Άφησε το με την αυτοκόλλητη ταινία για 1-2 μέρες, αναλόγως και τον καιρό. Όσο περισσότερη ζέστη έχε, τόσο πιο εύκολα λιώνει η κόλλα και εφάπτεται καλύτερα με το ξύλο.


Τώρα πάμε να φτιάξουμε το χρώμα, για να κάνεις το ράφι σου να λάμπει! Ο επιχρωματισμός ξύλου θα γίνει με τον κλασσικό παραδοσιακό τρόπο ανάμιξης μπογιάς για ξύλο (pigment) με κρυσταλλική ρητίνη(crystal resin).

Αν δεν έχεις ξανασχοληθεί με ρητίνη, θέλει λίγη προσοχή. Πρέπει να είσαι σίγουρος, ότι δεν έχει ούτε μια φουσκάλα πριν τη ρίξεις πάνω στο ξύλο, γιατί θα σου κάνει βουναλάκια στο ράφι σου και δε θα φαίνεται ωραίο. Για να βγάλεις όλες τις φουσκάλες ζέστανε το μείγμα σε γκαζάκι ή με ένα πιστολάκι.Αυτό που θα κάνεις είναι να αναμείξεις τη ρητίνη με το σκληρυντικό, πολύ καλά και στη συνέχεια να ρίξεις τη χρωστική. Η χρωστική ουσία ξύλου φυσικά. θα είναι η ειδική που φωσφορίζει. Θα τη βρεις σε χρωματοπωλεία ή στο διαδίκτυο.


Αφού φτιάξεις το χρώμα σου, άστο λίγο να ξεκουραστεί και στη συνέχεια, ρίξτο πάνω στις χαραμάδες του ξύλου και περίμενε. Πήγαινε να το ξαναδείς μετά από καμία ώρα, για να σιγουρευτείς ότι δεν στάζει από κάτω. Σε περίπτωση που το κάνει, μην αγχωθείς. Απλώς χρησιμοποίησε έξτρα μονωτική ταινία, ρίξε κι άλλη ρητίνη και άσε το χρώμα να στεγνώσει και να ποτίσει το ξύλο.


Θα χρειαστεί περίπου 6 μέρες για να είναι έτοιμο. Όμως, για ασφάλεια άστο και λίγο παραπάνω. Όταν περάσουν οι μέρες, πάρε το γυαλόχαρτο, πέρνα όλη την επιφάνεια τς ξύλινης τάβλας και τέλος βερνίκωσέ τη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: