Ελληνίδα έδωσε ζωή με το θάνατο της σε 5 άτομα - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2015

Ελληνίδα έδωσε ζωή με το θάνατο της σε 5 άτομα

Ζωή με το θάνατο της, έδωσε σε 5 ανθρώπους, μια 37χρονη αισθητικός από την Πάτρα.

Συγκεκριμένα, η Ζωή Μπεκρή, έσβησε την Κυριακή το πρωί (23 Νοεμβρίου) στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, όπου νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση από τις 11 Νοεμβρίου με εγκεφαλική αιμορραγία.

Η νεαρή άφησε πίσω της, τα δύο μικρά παιδιά της, ένα κοριτσάκι 1 έτους και ένα αγοράκι 4 ετών, το σύζυγο και την οικογένειά της.

Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων εξέδωσε ευχαριστήρια ανακοίνωση προς την κοπέλα, αναφέροντας ότι ήδη τα όργανα της άτυχης κοπέλας χάρισαν ζωή.

Διαβάστε πιο κάτω αναλυτικά την ανακοίνωση:

Δώρο Ζωής για 5 συνανθρώπους μας, ανάμεσα τους και ένα 15χρονο παιδί, χάρισε με το θάνατό της 37χρονη δότρια οργάνων από την Πάτρα.

Η δωρεά πραγματοποιήθηκε στο Π.Γ.Ν. Πάτρας την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2015. Η άτυχη γυναίκα κατέληξε από εγκεφαλική αιμορραγία. Μετά την επιβεβαίωση του εγκεφαλικού θανάτου, η οικογένεια της βρήκε το ψυχικό σθένος να χαρίσει το μεγαλύτερο δώρο σε πέντε ασθενείς, που έχρηζαν μεταμόσχευσης.

Άμεσα ενημερώθηκε ο Ε.Ο.Μ. και το Γραφείο Συντονισμού Μεταμοσχεύσεων Βορείου Ελλάδας, το οποίο ανάλαβε όλες τις διαδικασίες συντονισμού της λήψης των οργάνων και ανεύρεσης των κατάλληλων ληπτών, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ευρώπη. Η όλη διαδικασία από την στιγμή της έναρξης μέχρι και την πλήρη ολοκλήρωση της, διήρκησε περίπου 40 ώρες.

Στο χειρουργείο προσήλθαν ομάδες ιατρών από το Ανόβερο της Γερμανίας για την αφαίρεση των πνευμόνων, από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο για την καρδιά, το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης για το ήπαρ, ενώ οι νεφροί αφαιρέθηκαν από τους χειρουργούς του Π.Γ.Ν. Πάτρας.

Ένα 15χρονο παιδί από τη Θεσσαλονίκη και ένας άνδρας 48 ετών από την Αθήνα, ο οποίος βρισκόταν σε αιμοκάθαρση για 15 ολόκληρα χρόνια, μεταμοσχεύθηκαν με τους 2 νεφρούς, ενώ το ήπαρ δόθηκε σε άνδρα 64 ετών από τη Θεσσαλονίκη. Η καρδιά της δότριας από χθες χτυπά ξανά σε μια 29χρονη γυναίκα, η οποία βρισκόταν σε μηχανική υποστήριξη εδώ και 2,5 χρόνια, τέλος οι πνεύμονες μεταμοσχεύθηκαν σε ασθενή στο Ανόβερο της Γερμανίας.

Για την άμεση και επιτυχή μεταφορά των μοσχευμάτων στη Θεσσαλονίκη και στη Γερμανία ήταν ιδιαίτερα σημαντική η συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και ειδικά τον Aερολιμενάρχη τουAεροδρομίου Αράξου. Για την μεταφορά της χειρουργικής ομάδας και των μοσχευμάτων στη Θεσσαλονίκη διατέθηκε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος.

Αξιοσημείωτη υπήρξε η σοβαρότητα, η συνέπεια και η διάθεση προσφοράς, που επέδειξε όλο το εμπλεκόμενο στη διαδικασία ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Αξίζει επίσης, να υπογραμμιστεί η πολύτιμη συνεργασία τηςΔιευθύντριας – Τοπικής Συντονίστριας και των ιατρών της ΜΕΘ, των Χειρουργών και του Διοικητή του Π.Γ.Ν. Πατρών. Ενώ για ακόμη μια φορά το ΕΚΑΒ Πάτρας και Αθήνας ανταποκρίθηκε με αμεσότητα και υπευθυνότητα.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΜ κος Καραμπίνης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο ΕΟΜ ευχαριστεί θερμά όλους, όσοι συνέβαλαν σε αυτή τη «γέφυρα ζωής» και ιδιαίτερα την οικογένεια της δότριας για την πράξη αυτή ανθρωπισμού και γενναιοδωρίας. Η Δωρεά Οργάνων απαιτεί μεγαλοψυχία και ευαισθησία, ενώ αποτελεί πράξη που τιμά τη μνήμη της εκλιπούσης και εξυψώνει ηθικά την οικογένεια της. Σε μια περίοδο που η Δωρεά οργάνων στην Ελλάδα βρίσκεται σε τρομερή ύφεση και δεν υποστηρίζεται από το υπάρχον σύστημα υγείας, τέτοια περιστατικά άριστης συνεργασίας ιατρών και επαγγελματιών υγείας, μας δίνουν την ελπίδα ότι οι μεταμοσχεύσεις μπορούν να ανακάμψουν προς όφελος των ασθενών συνανθρώπων μας».

- See more at: http://www.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add