3 + 1 κόλπα για μία τέλεια σοκολάτα ρόφημα - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Δευτέρα, Νοεμβρίου 16, 2015

3 + 1 κόλπα για μία τέλεια σοκολάτα ρόφημα


Τα κρύα ξαναμπήκαν για ακόμα μία χρονιά στην ζωή μας και η “χουχουλιάρικη” διάθεση κάτω από τα σκεπάσματα του κρεβατιού μας πάει κι έρχεται.. Ένα από τα αγαπημένα μου ροφήματα κάθε εποχή αλλά κυρίως μερικές κρύες νύχτες του χειμώνα, είναι η ζεστή σοκολάτα. Ένα ρόφημα που με λίγη φαντασία, μπορεί να απογειώσει τις αισθήσεις, να σε χαλαρώσει και να σου κρατήσει μία πολύ όμορφη, ζεστή παρέα..
Σε ανθρώπους σαν εμένα βέβαια, κάθε ρόφημα ή φαγητό, θυμίζει έναν καμβά γεύσεων, που εγώ δημιουργώ.. Εσείς; Πως πίνετε την ζεστή σας σοκολάτα; Δοκιμάζετε κάτι πέρα από τα συνηθισμένα; Σας παραθέτω μερικές “πινελιές” για να δημιουργήσετε..
Αν συνηθίσατε να πίνετε την κλασική σοκολάτα για ροφήματα, δοκιμάστε και την μαύρη σοκολάτα. Η μαύρη σοκολάτα, μπορεί να έχει πιο έντονη γεύση και άρωμα, καθώς έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε κακάο. Όσο γι’ αυτούς που την θεωρούν πικρή, με το γάλα και την επιθυμητή ποσότητα ζάχαρης μπορεί να γίνει ένα ρόφημα που θα σας ξετρελάνει! Δοκιμάστε την..
Αν η υφή της σοκολάτας σας δεν έχει αυτό το.. κάτι, δοκιμάστε αντί για γάλα να βάλετε κρέμα γάλακτος. Φυσικά θα πρέπει να βάλετε μικρότερη ποσότητα. Αν σας απασχολεί το θέμα των θερμίδων, προτιμήστε το απλό γάλα. Όσον αφορά την κρέμα γάλακτος, θα σας δώσει μία απαλή – βελούδινη υφή που θα είναι σαν να πίνετε κάτι άλλο, πέρα από το συνηθισμένο.. Θα με θυμηθείτε..
Γιατί να αφήνουμε το ρόφημά μας στην φαντασία των cafe όταν βγαίνουμε έξω; Μπορούμε κι εμείς να δημιουργήσουμε σπίτι, τις δικές μας γεύσεις. Δοκιμάστε στο ζεστό σας ρόφημα να βάλετε βανίλια, κανέλλα, λικέρ από φρούτα όπως το πορτοκάλι ή και κάτι πιο.. extreme! Αν θέλετε μία πιο πικάντικη εκδοχή της σοκολάτας σας, δοκιμάστε να βέλετε κάποιο μπαχαρικό, όπως τσίλι.. Σας φαίνεται περίεργο; Για τους πιο.. τολμηρούς.. είναι κάτι μοναδικό!

Bonus tip: Πέρα από την γεύση, την υφή, το άρωμα και τα άλλα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν ένα καλό από ένα κακό ρόφημα, κάτι που θα βοηθήσει πολύ στο να απολαύσετε την ζεστή σας σοκολάτα, είναι η παρέα! Μαζευτείτε σπίτι, δείτε την βροχή να πέφτει πάνω στα τζάμια του σπιτιού σας και στο μπαλκόνι ή την αυλή σας και χαλαρώστε.. Γιατί όπως λέει και ένα σποτάκι γνωστού τηλεοπτικού καναλιού.. “Τα ομορφότερα πράγματα στην ζωή, ΔΕΝ είναι πράγματα“..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

add