Θύελλα για τη δήλωση Τσίπρα ότι «δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα» - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 08, 2015

Θύελλα για τη δήλωση Τσίπρα ότι «δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα»


Την σοκαριστική και συνάμα επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα απάντηση έδωσε ο πρώην Έλληνας πρωθυπουργός σε γερμανικό μέσο κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της 80ης ΔΕΘ.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου του γερμανικού περιοδικού “Spiegel” για το μεταναστευτικό ζήτημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα ο τέως πρωθυπουργός σημείωσε ότι «Βρήκαμε ένα θέμα που θα έλεγε κανείς έχει παγκόσμιες διαστάσεις, αφορά την Ελλάδα αλλά είναι ευρωπαϊκό είναι παγκόσμιο και αντί να κάτσουν να απολογηθούν για το τι έκαναν, ενώ έβλεπαν ότι θα έρχονταν τα κύματα των προσφύγων, μας έκαναν κριτική ότι δήθεν ανοίξαμε τα σύνορα».

Και συνέχισε ο πρώην Έλληνας πρωθυπουργός διατυπώνοντας το επίμαχο ερώτημα προς τους δημοσιογράφους που παρακολουθούσαν την συνέντευξη Τύπου στην 80η ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, «Ποια σύνορα; Έχει σύνορα η θάλασσα και δεν το ξέραμε»;


Η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα έρχεται μόλις μερικές ημέρες μετά την πρόκληση του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών περί μη ύπαρξης οριοθετημένων θαλάσσιων συνόρων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας !

Στην πραγματικότητα ο πρώην Έλληνας πρωθυπουργός με την απάντηση του στο γερμανικό περιοδικό, δίνει το δικαίωμα στην Άγκυρα να αξιοποιήσει την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα για τα δικά της συμφέροντα στο Αιγαίο.

Δυστυχώς η ατυχής δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ρίχνει νερό στον μύλο των τουρκικών διεκδικήσεων στο Αιγαίου, αφού οι θέσεις της Άγκυρας για το καθεστώς των συνόρων στο Αιγαίο, για πρώτη φορά ακούγονται έστω και με αυτό τον ατυχή τρόπο και από τα χείλη του πρώην Έλληνα πρωθυπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: