"Βρώμικο" χτύπημα από Κροατία: "Η Ελλάδα φταίει που γεμίσαμε από λαθρομετανάστες" - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 20, 2015

"Βρώμικο" χτύπημα από Κροατία: "Η Ελλάδα φταίει που γεμίσαμε από λαθρομετανάστες"

Η Ελλάδα είναι σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς η κυρίως υπεύθυνη για το προσφυγικό ζήτημα. Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους «σύμφωνα με εκτιμήσεις, ποσοστό 75 έως 80% των μεταναστών εισέρχεται από τα ελληνικά νησιά. Πρόκειται για ανθρώπους των οποίων η ζωή δεν είναι σε κίνδυνο. Θα μεταφερθούν από τους διακινητές με φουσκωτές βάρκες. Είναι ένα ταξίδι που είναι πολύ σύντομο και το οποίο μπορούμε να εμποδίσουμε, αλλά η Ελλάδα δεν το κάνει επίτηδες».

Ο Μιλάνοβιτς επισήμανε ότι το σοβαρό πρόβλημα ήταν στην Τουρκία και την Ελλάδα, απ' όπου οι μετανάστες κατευθύνονται προς τη δυτική Ευρώπη μέσω των Βαλκανίων. «Αυτό είναι το θέμα για το οποίο θα μιλήσω ενώπιον του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και θα ζητήσω να αρχίσουμε επιτέλους να μιλάμε γι αυτή την κατάσταση».

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η Κροατία θα συνεχίσει να προωθεί τους μετανάστες στα σύνορα με την Ουγγαρία, χώρα με την οποία δεν υπάρχει συμφωνία για το θέμα αυτό και τόνισε ότι η Κροατία δεν θα γίνει το κέντρο προσφύγων στην Ευρώπη.
Ολοκληρώθηκε ο φράχτης στην Ουγγαρία

Η Ουγγαρία, εν τω μεταξύ, ολοκλήρωσε την κατασκευή νέου συρμάτινου φράχτη κατά μήκος των 41 χλμ. των συνόρων της με την Κροατία, με στόχο να σταματήσει τη ροή των μεταναστών που προσπαθούν να φτάσουν στη δυτική και τη βόρεια Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.

Η Βουδαπέστη, υπέρμαχος της σκληρής γραμμής εναντίον των μεταναστών είχε ήδη κατασκευάσει παρόμοιο φράχτη κατά μήκος των 175 χλμ. των συνόρων της με τη Σερβία, τον οποίο στη συνέχεια ενίσχυσε με έναν δεύτερο φράχτη από πασσάλους, ύψους τεσσάρων μέτρων.

Η χώρα θέλει επίσης να κατασκευάσει έναν φράχτη στην πλευρά των συνόρων της με τη Ρουμανία, στα ανατολικά.
Χθες, η Κροατία προώθησε 4.400 μετανάστες στην Ουγγαρία, μεταφέροντας τους με λεωφορεία και τραίνα.

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: