ΣΟΚ και δέος στις ΗΠΑ - Το Ιράν βρήκε τεράστιο ορυχείο με ουράνιο - Τρέμουν τα πυρηνικά του - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 15, 2015

ΣΟΚ και δέος στις ΗΠΑ - Το Ιράν βρήκε τεράστιο ορυχείο με ουράνιο - Τρέμουν τα πυρηνικά του


Το Ιράν αναπάντεχα, ανακάλυψε τεράστια ποσότητα ουρανίου σε νέο ορυχείο, ανακοίνωσε ο Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας, προκαλώντας νέο πονοκέφαλο στις ΗΠΑ. 

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, έρχεται σε αντιδιαστολή με προηγούμενη ανακοίνωση από δυτικούς αναλυτές, οι οποίοι και υποστήριζαν ότι η χώρα έχει χαμηλά αποθέματα ουρανίου και χρειαζόταν την εισαγωγή ουρανίου. 

Σύμφωνα με τις ενδείξεις, το Ιράν θα μπορούσε να καταστεί αυτάρκες σε ουράνιο, ενώ απαιτείται μεγαλύτερος έλεγχος από τις διεθνείς δυνάμεις, οι οποίες και πρόσφατα πέτυχαν συμφωνία με το Ιράν, για το πυρηνικό του πρόγραμμα. 


"Δεν μπορώ ακόμα να ανακοινώσω το ποσό του ουρανίου που ανακαλύψαμε στο ορυχείο", ανέφερε ο Ιρανός επικεφα΄λης του πυρηνικού προγράμματος Ali Akbar Salehi. "Το καλό είναι ότι παρά το γεγονός ότι από τις εναέριες έρευνες για ουράνιο δεν ήμασταν τόσο αισιόδοξοι, τελικά η νέα ανακάλυψη μας έκανε να αισιοδοξούμε για τα αποθέματα της χώρας (σε ουράνιο)". 

Το State Department, μάλλον αμήχανα, ανακοίνωσε ότι και τα νέα κοιτάσματα ουρανίου θα υποβληθούν στο ίδιο καθεστώς ελέγχου με τα προϋπάρχοντα, όπως προκύπτει από την συμφωνία των δυτικών για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. 

Το Ιράν έχει αρνηθεί ότι έχει προσπαθήσει να εισάγει ουράνιο από το Καζακστάν και την Ζιμπάμπουε.



Δεν υπάρχουν σχόλια: