ΔΙΑΣ ΣΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΕ ΓΕΝΕΘΛΙΟ ΧΑΡΤΗ ΜΕΡΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τετάρτη, Απριλίου 16, 2014

ΔΙΑΣ ΣΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΕ ΓΕΝΕΘΛΙΟ ΧΑΡΤΗ ΜΕΡΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ
Για να κατανοήσουμε καλύτερα το νόημα του Δία θα αναφέρουμε τα πιο βασικά ζητήματα με τα οποία συνδέεται.
Ο Δίας είναι συμβολίζει το δυναμικό που έχουμε για να συνεχίσουμε να ζούμε, να τολμούμε και να επιδιώκουμε παραπάνω από όσα έχουμε. Γι' αυτό ακριβώς το λόγο κοιτάμε τη θέση του στο χάρτη (κυρίως κατά οίκο αλλά και κατά ζώδιο εξίσου) για να δούμε με ποιο τρόπο και σε ποιους τομείς:- Μας κάνει επεκτατικούς και διευρύνει τους πνευματικούς μας ορίζοντες (ταξίδια, ανώτερη μόρφωση, φιλοσοφία)
- Μας σπρώχνει στην αναζήτηση και την εξερεύνηση και δεν μας αφήνει να κατασταλάξουμε εύκολα (υπάρχει η αίσθηση ότι πάντα υπάρχει κάτι καλύτερο παραπέρα)
- Μας κινητοποιεί να βρούμε έναν νόημα στον κόσμο και έχουμε την ανάγκη να πιστέψουμε σε κάτι ανώτερο (δείκτης της σχέσης μας με τη φαινόμενο της πίστης, όχι με τη θρησκευτική έννοια μόνο αλλά κυρίως με την έννοια της πίστης στην ζωή)
- Μας δίνει μια υπερβολή και μια αίσθηση ανικανοποίητου
- Ενδιαφέρεται να συνδέσει τα επιμέρους κομμάτια για να φτιάξει το σύνολο, τη μεγάλη εικόνα (αδιαφορεί για λεπτομέρειες)
- Αντλούμε την αισιοδοξία και την πίστη μας στη ζωή (μας ωθεί να αποστασιοποιηθούμε από τα προβλήματα και τις ευθύνες)

Το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται ο Δίας στον γενέθλιο χάρτη μας δείχνει:
- Σε ποιούς τομείς είμαστε αισιόδοξοι και που νιώθουμε σίγουροι για τον εαυτό μας και τις δυνατότητες μας
- Ποιός είναι ο πλούτος μας, τι και πως μπορούμε να προσφέρουμε
- Σε ποιούς τομείς παίρνουμε ευκολότερα ρίσκα και που χρειαζόμαστε προκλήσεις
- Που είμαστε ανικανοποίητοι και θέλουμε συνεχώς περισσότερα
- Σε τι πιστεύουμε και ποιές ιδέες και ιδεολογίες επηρεάζουν τη φιλοσοφία ζωής μας

Ο ΔΙΑΣ  ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ

- Επιδιώκεις την βελτίωση και την πρόοδο μέσα από τους στόχους που θέτεις και μέσα από ανταγωνιστικές και δυναμικές δραστηριότητες που σου ενισχύουν το αίσθημα του Εγώ.
- Θα πρέπει να βασίζεται στα δικά σου εγχειρήματα και στις δικές σου δυνατότητες για να αποκτήσεις πίστη απέναντι στη ζωή αλλά και στον εαυτό σου. Είσαι μάλλον ένα άτομο που αρπάζει τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται χωρίς δεύτερη σκέψη. Ακόμα και όταν οι συνθήκες ή τα δεδομένα δεν είναι όπως θα ήθελες, δεν θα διστάσεις να επέμβεις και να κατευθύνεις τις καταστάσεις με τον δικό σου τρόπο.
- Έχεις έναν παιδικό ενθουσιασμό για καθετί καινούργιο και επιδιώκεις να βιώνεις καινούργιες εμπειρίες και να ανακαλύπτεις νέα δεδομένα. Σου δίνει νόημα η πρωτοπορία και έχεις την τάση να παίρνεις πρωτοβουλίες, να καθοδηγείς και να αποτελείς πηγή έμπνευσης για τους άλλους. Ακριβώς γι' αυτό το λόγο σου ταιριάζουν συχνά οι ηγετικές θέσεις.
- Διαθέτεις έμφυτο κουράγιο και ακλόνητη πίστη στον εαυτό σου και ταυτίζεσαι σε μεγάλο βαθμό με αυτά που πιστεύεις, με αποτέλεσμα κάποιες φορές να επιτίθεσαι σε όποιον σε αμφισβητεί ή διαφωνεί μαζί σου.
- Η υπερβολική έπαρση, ο παρορμητισμός αλλά και η ανυπομονησία που σε διακρίνει, μπορεί κάποιες φορές να οδηγήσει στο να πάρεις ρίσκα που δεν θα σε ωφελήσουν, καθώς και στο να χάνεις ορισμένες σημαντικές ευκαιρίες που θα σε βοηθήσουν στο να πας ένα βήμα παρακάτω.

Ο  ΔΙΑΣ ΣΤΟΝ  ΤΑΥΡΟ 

- Η παραγωγικότητα, η σταθερότητα και ο ρεαλισμός είναι τα βασικότερα χαρακτηριστικά που υιοθετείς για να προχωρήσεις και να εξελιχθείς σαν χαρακτήρας. Αισθάνεσαι πίστη στον εαυτό σου όταν λειτουργείς συγκρατημένα και δεν οδηγείσαι σε παράτολμες κινήσεις. Γι' αυτό τα βήματα σου χαρακτηρίζονται συνήθως από λογική, μεθοδικότητα και λεπτομερή οργάνωση.
- Εκτιμάς ιδιαίτερα τον υλικό και τον φυσικό κόσμο και συσχετίζεις την τύχη με τα πλούτη και τις ανέσεις. Είσαι συνήθως σε καλή επαφή με το σώμα, τις αισθήσεις αλλά και με τη σεξουαλικότητα σου.
- Δείχνεις πίστη απέναντι στη ζωή όταν μπορείς να κατέχεις τόσα όσα θεωρείς ότι χρειάζεσαι για να ζεις άνετα και να έχεις μια ήρεμη καθημερινότητα αλλά και όταν είσαι σε καλή επικοινωνία με τη φύση.
- Όταν λειτουργείς με ευγένεια, πραότητα και υπομονή προς τους άλλους, τότε τα πράγματα είναι ευνοϊκότερα για εσένα. Ωστόσο, η υπερβολική στασιμότητα και ο δισταγμός να κάνεις την πρώτη κίνηση για να εκμεταλλευτείς μια ευκαιρία, μπορεί να σου στοιχίζει ακριβά.
- Το να προσπαθείς να βελτιώσεις τη ζωή σου και τον εαυτό σου αποκλειστικά και μόνο μέσω των χρημάτων, των υλικών αγαθών και της πολυτέλειας, μπορεί να οδηγήσει σε μια υπερβολική υλιστική συμπεριφορά και σε σπατάλη.

Ο ΔΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ

- Αναζητάς την πνευματική επέκταση και την προσωπική πρόοδο μέσω της επικοινωνίας, της κοινωνικότητας και αναπτύσσοντας μια μεγάλη ποικιλία δεξιοτήτων.
- Τα πολλά και διαφορετικά ενδιαφέροντα σου, η δίψα για μάθηση σου και η τάση σου να πειραματίζεσαι είναι αυτά που συνεισφέρουν στο να σου δίνουν νόημα στη ζωή σου. Επιπλέον, η ενασχόληση με το γράψιμο, η επικοινωνία και οι μετακινήσεις είναι κάποιο τομείς που μπορεί να έχεις ιδιαίτερη εύνοια ή να σου αποφέρουν κέρδη.
- Έχεις μια διάθεση να ερευνάς και να εμπλουτίζεις διαρκώς τις γνώσεις σου αλλά και τις εμπειρίες σου, ενώ δεν σε απασχολούν τόσο τα υλικά κέρδη. Επιθυμείς να ωφελήσεις τους άλλους με το να είσαι μια πηγή πληροφοριών και γνώσεων για εκείνους.
- Νιώθεις την ανάγκη να αναπτύξεις την ευφυΐα σου και την σκέψη σου, ώστε να αποκτήσεις πίστη στον εαυτό σου αλλά και τη ζωή. Ωστόσο, η αισιοδοξία σου μπορεί κάποιες φορές να παρεμποδίζεται από την ορθολογιστική σου σκέψη και την αβεβαιότητα για αυτά που συμβαίνουν και υπάρχουν γύρω σου.
- Δεν σου αρέσει η στασιμότητα και τολμάς άφοβα να επεκταθείς και να πάρεις ρίσκο χωρίς να σε προβληματίζουν ιδιαίτερα οι συνέπειες. Όμως καλό θα είναι να προσπαθείς να αντιμετωπίζεις τις καταστάσεις πιο σοβαρά και όχι τόσο ανάλαφρα, διότι είναι πιθανό να χάνεις σημαντικές ευκαιρίες που σου παρουσιάζονται.Ο ΔΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

- Συνδέεις την βελτίωση σου και την προσωπική σου εξέλιξη είτε με την ανάπτυξη των οικογενειακών αξιών, είτε μέσω της συναισθηματικής υποστήριξης την οποία δίνεις και λαμβάνεις.
- Σου προκύπτουν ευκαιρίες και δέχεσαι ιδιαίτερη εύνοια όταν εκφράζεις τα συναισθήματα σου προς τους άλλους. Είναι πολύ πιθανό κάποια άτομα από το οικογενειακό σου περιβάλλον να έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην πνευματική σου ανάπτυξη και στην πρόοδο σου.
- Αποκτάς αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στον εαυτό σου όταν είσαι σε θέση να συμπαρασταθείς και να προστατέψεις αυτούς που βρίσκονται κοντά σου. Έχεις την ικανότητα να προσφέρεις μεγάλη ανακούφιση και φροντίδα σε όποιον άνθρωπο βρίσκεται σε δυσμενή θέση, και όταν το κάνεις νιώθεις αισιόδοξος για το μέλλον.
- Έχεις μεγάλη πίστη στις αξίες και στα ιδανικά που σου έχουν μεταδώσει από παιδί και είναι πολύ πιθανό να έχεις εξίσου μεγάλη πίστη σε κάτι ανώτερο από εσένα, εάν δεν υπερισχύει το αίσθημα της επιφυλακτικότητας.  Με αυτούς που μοιράζεσαι κοινές αξίες και πεποιθήσεις, νιώθεις ότι σας συνδέει κάτι βαθύτερο και τους αισθάνεσαι σαν οικογένεια σου.
- Διαθέτεις ισχυρό ένστικτο και διαίσθηση σχετικά με το τι βήματα θα πρέπει να ακολουθήσεις. Θα κυνηγήσεις ευκαιρίες που θεωρείς ότι θα σε πάνε ένα βήμα παρακάτω, αρκεί να αισθάνεσαι ασφάλεια με αυτές.

Ο ΔΙΑΣ  ΣΤΟΝ ΛΕΩΝΤΑ

- Αισθάνεσαι ότι βελτιώνεσαι και εξελίσσεσαι πνευματικά όταν εμπλέκεσαι σε δημιουργικές δραστηριότητες, όταν εμπνέεις και εμψυχώνεις άλλους ανθρώπους και όταν εκφράζεις με θέρμη την πληθωρική σου ενέργεια.
- Έχεις τη τάση να παραμένεις σταθερός στις αξίες και τις πεποιθήσεις σου και διαθέτεις μια δόση εγωισμού που σε βοηθά να μην τα παρατάς εύκολα στην πρώτη δυσκολία, αλλά να προχωράς με σταθερά και αποφασιστικά βήματα.
- Η επεκτατισμός σου συνοδεύεται από ένα αίσθημα υπερηφάνειας και μια ανάγκη για αναγνώριση και προσοχή. Θέλεις να δρας εντυπωσιάζοντας τους άλλους και καταφέρνεις συνήθως να ανταμείβεσαι για την αξία σου και τις προσπάθειες σου, πράγμα που δικαιολογεί την μεγάλη αυτοπεποίθηση που διαθέτεις.
- Ορισμένοι με αυτοί τη θέση αντιλαμβάνονται τη ζωή σαν ένα δράμα και αισθάνονται ευλογία που ζουν έχοντας αναλάβει να παίξουν ένα ρόλο, αλλά ορισμένες φορές μπορεί να υπερεκτιμάς τις δυνατότητες σου και να ρισκάρεις προκαλώντας την τύχη σου.
- Η πίστη σου σε κάτι ανώτερο μπορεί να παρεμποδίζεται από τον εγωισμό, την αλαζονεία και την αυταρχική συμπεριφορά, αλλά συνήθως έχεις μια έμφυτη και ακατάσχετη πίστη στη ζωή και στις δυνατότητες τόσο του εαυτού σου, όσο και των δημιουργημάτων σου.

Ο ΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ

- Συνδέεις την πρόοδο και την προσωπική σου εξέλιξη με την οργάνωση, την τάξη και την ευσυνείδητη βοήθεια που προσφέρεις στους άλλους.
- Εκμεταλλεύεσαι τις ευκαιρίες που σου παρουσιάζονται αφού τις έχεις επεξεργαστεί λεπτομερώς μέσα στο μυαλό σου. Δεν αφήνεσαι στην τύχη σου και γι' αυτό προσπαθείς όσο μπορείς να σχεδιάζεις το κάθε σου βήμα με μεγάλη προσοχή, ρεαλισμό και αναλυτική σκέψη.
- Η ικανότητα σου να εργάζεσαι με συνέπεια και να προσφέρεις υπηρεσία στον κόσμο, σου δίνει νόημα στη ζωή. Εργάζεσαι υπομονετικά, διατηρώντας τον αυτοέλεγχο σου και ακολουθώντας τις περισσότερες φορές έναν κώδικα ηθικής από τον οποίο δεν παρεκκλίνεις.
- Έχεις συνήθως μια καλά ανεπτυγμένη κριτική ικανότητα και ξέρεις να ξεχωρίζεις τι έχει αξία και τι όχι. Ταυτόχρονα όμως, μπορεί να γίνεις ιδιαίτερα επικριτικός τόσο με τον εαυτό σου, όσο και με τους άλλους. Η κριτική πηγάζει από την ανάγκη σου για τελειότητα, η οποία σε κινητοποιεί στο να κυνηγάς συνεχώς την πρόοδο και την βελτίωση του εαυτού σου.
- Όμως ο πρακτικός τρόπος σκέψης και η υπερβολική σημασία που δίνεις στις λεπτομέρειες, μπορεί να σε αποτρέπει από το να είσαι αισιόδοξος και να έχεις πίστη στη ζωή. Επιπλέον, ο κυνισμός σου μπορεί να μην σε αφήνει να συνδεθείς εύκολα με κάτι ανώτερο πνευματικά ή φιλοσοφικά. Ωστόσο, είσαι αρκετά ταπεινός σαν άνθρωπος ώστε να είσαι ανοιχτός στο ενδεχόμενο να υπάρχει κάτι ανώτερο από εσένα.

Ο ΔΙΑΣ ΣΤΟΝ ΖΥΓΟ

- Με τον Δία στο ζώδιο του Ζυγού, επιδιώκεις την βελτίωση και την πρόοδο στη ζωή σου μέσα από συμπεριφορές και επιλογές που χαρακτηρίζονται από τα ιδανικά της δικαιοσύνης, της αντικειμενικότητας και της διπλωματίας. Τα κοινωνικά και τα καλλιτεχνικά σου ταλέντα είναι όπλα, τα οποία αν χρησιμοποιήσεις κατάλληλα μπορούν να σε πάνε πολύ μπροστά.
- Αισθάνεσαι περισσότερο ευνοημένος, ασφαλής και αισιόδοξος όταν βρίσκεσαι σε ένα ήπιο περιβάλλον όπου επικρατεί η αρμονία, η ισότητα και η εκτίμηση και όχι οι εντάσεις.
- Είναι πολύ πιθανό να έχεις κέρδη ή εύνοια μέσα από τις διαπροσωπικές σου σχέσεις, είτε πρόκειται για ένα γάμο είτε για φιλικές σχέσεις ή σημαντικές συνεργασίες. Γενικά, οι άλλοι παίζουν καταλυτικό ρόλο για τις ευκαιρίες που σου εμφανίζονται ανά διαστήματα. Ωστόσο, θα πρέπει να προσέξεις να μη βασίζεις μία σχέση με κριτήριο τα κέρδη ή την άνοδο της κοινωνικής σου θέσης, αλλά να λαμβάνεις υπόψην σου και τα πραγματικά σου συναισθήματα.
- Τα πιστεύω σου και οι πεποιθήσεις σου σχετίζονται άμεσα με την συνεργασία, το μοίρασμα, την ικανότητα να δίνεις και να παίρνεις - με άλλα λόγια κριτήριο των πιστεύω σου είναι οι σχέσεις σου. Όταν αισθάνεσαι αδικημένος ή απαισιόδοξος, θα στραφείς σε αυτόν που έχεις απέναντι σου για να σου δώσει πάλι ώθηση και στήριξη.
- Παίρνεις ρίσκο και λειτουργείς επεκτατικά όταν πρόκειται για την πρόοδο μιας σχέσης ή συναργασίας σου ή για κάποιο καλλιτεχνικό σχέδιο, όμως πολλές φορές η τάση σου να ζυγίζεις τα υπερ και τα κατά ενός ζητήματος μπορεί να σταθει εμπόδιο στις κινήσεις σου και να σε κάνει αναποφάσιστο.

Ο ΔΙΑΣ  ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ

- Αυτή η θέση δίνει συχνά ανθρώπους ιδιαίτερα φιλόδοξους. Έτσι ενδέχεται να κυνηγάς με πάθος κάθε ευκαιρία που σου παρουσιάζεται για δύναμη και εξουσία, ακόμα και αν χρειαστεί να δημιουργήσεις ίντριγκα ή να λειτουργήσεις υπόγεια ή χειριστικά.
- Συνήθως θα πάρεις ρίσκο μόνο αν έχεις προσχεδιάσει στο μυαλό σου το κάθε σου βήμα, και έχεις σκεφτεί λύσεις ακόμα και για το χειρότερο σενάριο. Γενικά, δεν σε χαρακτηρίζει η αισιόδοξη και θετική σκέψη και έχεις την τάση να επικεντρώνεσαι πιο πολύ στα αρνητικά, γιατί με αυτόν τον τρόπο προστατεύεσαι από απρόοπτα και κακοτυχίες που μπορεί να σου εμφανιστούν.
- Οι αποφάσεις που σχετίζονται με φιλοδοξίες και σχέδια που σκοπό έχουν να βελτιώσουν τη ζωή σου είναι αυτές στις οποίες αφοσιώνεσαι πλήρως και δίνεις όλη σου την ενέργεια. Δεν καταπιάνεσαι με κάτι αν δεν έχεις παθιαστεί αρκετά μαζί του ή δεν σε ενδιαφέρει σε βάθος. Οι προθέσεις σου, όμως, χαρακτηρίζονται συχνά από μυστικοπάθεια και δεν αποκαλύπτεις στους άλλους τις επεκτατικές σου κινήσεις ή τα πιστεύω σου.
- Διαθέτεις ισχυρό ένστικτο ως προς την κατεύθυνση που θα ακολουθήσεις , και εάν καταφέρεις να πιστέψεις στις δυνατότητες σου και να μην σκέφτεσαι αρνητικά, τότε μπορείς να φτάσεις πολύ ψηλά. Ακόμα και μέσα από τις αποτυχίες, παίρνεις πολύ σημαντικά μαθήματα ζωής και έχεις την ικανότητα να αναγεννιέσαι από τις στάχτες σου και να αποκτάς εκ νέου εμπιστοσύνη στον εαυτό σου.
- Είναι πολύ πιθανό να έχεις κέρδη και εύνοια μέσα από επενδύσεις ή κληρονομιές.


Ο ΔΙΑΣ  ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ

- Με τον Δία στο ζώδιο του Τοξότη, σε ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα ταξίδια, η φιλοσοφία, οι θρησκείες, η ανώτερη μόρφωση και οτιδήποτε εξυψώνει το πνεύμα σου και σου δίνει μια διαφορετική οπτική στα πράγματα. Μάλιστα αυτοί οι τομείς είναι και αυτοί που μπορεί να σου ανοίξουν πόρτες και να σου προσφέρουν κέρδη και εύνοια.
- Η πρόοδος και η συνεχής εξέλιξη και ανανέωση των επιλογών σου είναι αναγκαία στοιχεία της ζωής σου, διότι χαρακτηρίζεσαι από επεκτατική διάθεση και ανήσυχο πνεύμα με αποτέλεσμα να μη μπορείς να συμβιβαστείς ή να παραμένεις στάσιμος. Οι στόχοι σου είναι υψηλοί και δε διστάζεις να ρισκάρεις και να κάνεις παράτολμες κινήσεις, αφού η πίστη σου στις δυνατότητες σου, αλλά και στη ζωή γενικότερα, είναι εξαιρετικά μεγάλη.
- Η έμφυτη αισιοδοξία και η πίστη πως «όλα θα πάνε καλά στο τέλος» είναι τα μεγάλα σου.  Δεν αφήνεις ανεκμετάλλευτη καμία ευκαιρία που πιστεύεις πως θα σε βοηθήσει να κερδίσεις κάτι ή να προχωρήσεις, όμως η υπερβολική σου αισιοδοξία μπορεί να σε παρασύρει και να σε απογοητεύσει.
- Ενδέχεται να έχεις ένα φιλοσοφικό τρόπο που προσεγγίζεις τη ζωή και είναι σημαντικό να πιστεύεις σε κάτι ανώτερο από εσένα ή να προσπαθείς να βρεις το νόημα και την αλήθεια που κρύβεται πίσω από τις καταστάσεις της ζωής. Οι αξίες σου και τα πιστεύω σου, αν και κατά καιρούς μεταβάλονται, συνοδεύουν τις κινήσεις σου και το όραμα σου.


Ο ΔΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ

- Με το Δία στο ζώδιο του Αιγόκερω, χαρακτηρίζεσαι συνήθως από φιλοδοξία και μία έντονη ανάγκη να κατέχεις θέση ηγεσίας ή να αναλάβεις κάποιον σημαντικό κοινωνικό ρόλο. Η ατομική πρόοδος για εσένα ισούται με την κοινωνική καταξίωση.
- Γνωρίζεις καλά πως θα πρέπει να δουλέψεις σκληρά με πειθαρχία, σταθερά βήματα και μεθοδικότητα προκειμένου να εξελιχθείς και να επιτύχεις τους στόχους σου. Αφοσιώνεσαι  με απόλυτο τρόπο συνήθως σε αυτά που θέλεις να πετύχεις τα οποία μπορεί να απαιτούν μεν προσπάθεια, αλλά χαρακτηρίζονται τις περισσότερες φορές από ρεαλισμό.
- Ξέρεις πως θα πρέπει να πατάς γερά στα πόδια σου και να έχεις αυτοέλεγχο. Γνωρίζεις επίσης ότι η ζωή δεν σου χρωστάει τίποτα και θα πρέπει να δουλέψεις για να επιτύχεις αυτά που θες και να αγγίξεις το όραμα σου. Εξαιτίας αυτής της υπεύθυνης και αξιόπιστης φύσης που διαθέτεις, δεν αποκλείεται να κερδίσεις ευκαιρίες για ηγετικές θέσεις και κοινωνική άνοδο.
- Είσαι σε γενικές γραμμές αρκετά επιφυλακτικός και κυνικός για να δείχνεις πίστη σε κάποια ανώτερη δύναμη ή στην τύχη. Αντίθετα, πιστεύεις περισσότερο στο πρόγραμμα και την οργάνωση, και προτιμάς να βασίζεσαι στις δικές σου δυνάμεις  για να έχουν τα πράγματα την έκβαση που επιθυμείς.
- Η υπερβολικά αμυντική και απαισιόδοξη πλευρά που μπορεί να δείχνεις κάποιες φορές,  είναι πιθανό να απομακρύνει από κοντά σου τόσο σημαντικές ευκαιρίες, όσο και ανθρώπους.

Ο ΔΙΑΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ

- Η πρόοδος για εσένα επιτυγχάνεται με την ικανότητα να δραστηριοποιείσαι μέσα στην κοινωνία και να ανατρέπεις τα υπάρχοντα δεδομένα.
- Οι ευκαιρίες στη ζωή σου μπορεί να εμφανίζονται εντελώς απρόσμενα, αλλά μπορεί το ίδιο απρόσμενα να εξαφανίζονται αν δεν τις εκμεταλλευτείς άμεσα. Οι κοινωνικές ομάδες και οι παρέες φίλων, είναι η ανεξάντλητη πηγή ευκαιριών σε όλη τη διάρκεια της ζωής σου. Γι' αυτό το λόγο θα ήταν καλύτερο να επιδιώκεις πιο πολύ τη συλλογική εργασία παρά την ατομική. Άλλωστε, το ομαδικό σου πνεύμα, η διπλωματία και το αίσθημα ισότητας και αλληλεγγύης που διαθέτεις είναι ακριβώς αυτά τα οποία έχει ανάγκη μία ομάδα για να λειτουργήσει.
- Χρειάζεσαι ελευθερία σκέψης και ανεξαρτησία για να μπορείς να σκέφτεσαι θετικά και να ακολουθείς το όραμα σου. Οι περιορισμοί, τα στερεότυπα και τα κοινωνικά «πρέπει» μπλοκάρουν την αισιοδοξία σου και την πίστη σου στο αύριο.
- Τα πιστεύω σου και οι πεποιθήσεις σου είναι οι σταθερές σου και δεν παρεκκλίνεις εύκολα από αυτές, αλλά ταυτόχρονα έχεις ανοχή σε διαφορετικές απόψεις και ιδεολογίες (αρκεί να μη σου επιβάλλονται). Διαθέτεις μια εκκεντρική και ιδιαίτερη φιλοσοφία ζωής και πιστεύεις περισσότερο στη δύναμη της ανθρωπότητας και της γνώσης, παρά σε κάτι το οποίο δε μπορείς να αποδείξεις ή να κατανοήσεις πλήρως.
- Είσαι μάλλον από τους ανθρώπους που αρέσκονται στο να πειραματίζονται και να δοκιμάζουν τα όρια τους και το άγνωστο, και γι' αυτό δεν αποκλείεται να ρισκάρεις ακόμα και αν το αποτέλεσμα είναι αμφίβολο.
 Ο ΔΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΕΙΣ

- Με τον Δία στο ζώδιο των Ιχθύων, συνδέεις την πνευματική πρόοδο με τη συμπόνοια και την στήριξη που εκφράζεις σε εκείνους που το έχουν ανάγκη. Είσαι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμος να προσφέρεις βοήθεια και συμπαράσταση σε όποιον υποφέρει ανεξαιρέτως, ακόμα και αν δεν το αξίζει.
- Έχεις μεγάλη πίστη στη ζωή και τις άπειρες δυνατότητες της, είσαι δεκτικός στις διάφορες κοσμοθεωρίες και φιλοσοφίες, και γι'αυτό δεν αποκλείεται να πιστεύεις σε κάτι ανώτερο από εσένα. Ακόμα και αν η τύχη κάποιες φορές δεν είναι με το μέρος σου, διαθέτεις τόση μεγάλη διαίσθηση και ενόραση που συχνά καταφέρνεις με κάποιο τρόπο να βρίσκεις τη λύση στα προβλήματα και να τα ξεπερνάς.
- Όταν καταφέρνεις να εκφράζεις με δημιουργικό τρόπο την ξεχωριστή καλλιτεχνική σου τάση και τη φαντασία σου, τότε είναι πιο πιθανό να σου παρουσιάζονται ευκαιρίες για εξέλιξη και πρόοδο. Επιπλέον, μέσω της ευαίσθητης και συναισθηματικής σκοπιάς μέσα από την οποία βλέπεις τα πράγματα, διατηρείς την αισιοδοξία και την πίστη σου στη ζωή. 
- Οι πεποιθήσεις σου και τα πιστεύω σου μεταβάλλονται εύκολα και βιώνεις την ανάγκη ανά διαστήματα να αποσύρεσαι από τις κοινωνικές συναναστροφές και να μένεις με τον εαυτό σου, ώστε να επαναπροσδιορίζεις τις καταστάσεις.
- Αυτό που μπορεί να θέλει προσοχή είναι η τάση σου να παρασύρεσαι από ουτοπικά σχέδια, να δρας με αφέλεια και ευπιστία και να ρισκάρεις χωρίς να έχεις σκεφτεί ρεαλιστικά τις παραμέτρους.Δεν υπάρχουν σχόλια:

add