Απίστευτες διαστάσεις παίρνει ο παγκόσμιος διασυρμός Μπαλτάκου-Σαμαρά. Όλες οι ανταποκρίσεις - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τρίτη, Απριλίου 08, 2014

Απίστευτες διαστάσεις παίρνει ο παγκόσμιος διασυρμός Μπαλτάκου-Σαμαρά. Όλες οι ανταποκρίσεις

http://lefteria-news.blogspot.gr
Τεράστιος είναι ο αντίκτυπος στα Διεθνή ΜΜΕ, από τις αποκαλύψεις για διασυνδέσεις του Μπαλτάκου, του περιβάλλοντος Σαμαρά με την Χρυσή Αυγή.Δυο 24ωρα πρίν στα ξένα μέσα μονωπολούσε η κριτική στην ελληνική κυβέρνηση για την απαγόρευση των διαδηλώσεων και την επέμβαση της αστυνομίας.Τώρα όμως έχει δημιουργηθεί ένα πραγματικό τσουνάμι προς τους Μπαλτάκο-Σαμαρά με ορισμένα έντυπα, όπως η Le Monde, να γράφουν ότι "Το δεξί χέρι του Σαμαρά, σε συνεννόηση με τη Χρυσή Αυγή", ή όπως οι Finacial Times που αναφέρουν με νόημα ότι το βίντεο βυθίζει την ελληνική κυβέρνηση στο χάος.


Προσπαθήσαμε στο LEFTeria-news να μαζέψουμε όλες τις ανταποκρίσεις και τα πιο σημαντικά δημοσιεύματα της Σαμαρομπαλτακειάδας.
BBC. Ο συνεργάτης του Πρωθυπουργού της Ελλάδας παραιτείται σχετικά με τις κατηγορίες εναντίον του Σαμαρά"Οι τελευταίες εξελίξεις φέρνουν, τουλάχιστον, σε αμηχανία τη κυβέρνηση αλλά επίσης θα πρέπει να θεωρηθούν ως άλλη μια απόδειξη ότι το δικαστικό σώμα στην Ελλάδα δεν είναι ανεξάρτητο και ότι η υπόθεση εναντίον της Χρυσής Αυγής πατάει σε ασταθές έδαφος, αναφέρει ο ανταποκριτής του BBC Mark Lowen, από την Αθήνα".


Irish TimesΟι Irish Times αναρτούν το βίντεο Μπαλτακου στην ιστοσελίδα τους και αναφέρουν ότι:
"Όταν άκουσε τα νέα, ο γιός του κ. Μπαλτάκου, που υπηρετεί στο Λιμενικό, πήγε στο κοινοβούλιο, όπου η Χρυσή Αυγή ισχυρίστηκε ότι επιτέθηκε λεκτικά και σωματικά σε τρεις βουλευτές της"
ενω λίγο παρακάτω τονίζει:

"Ταυτιζόμενος με το πλέον δεξιό κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο περιλαμβάνει και τον κ. Σαμαρά, ο κ. Μπαλτάκος ήταν γνωστός για την αντίθεσή του προς κάθε κινήση εναντίον της Χρυσής Αυγής".Η ανταπόκριση του Associated Press μέσω του ειδησεογραφικού Canada.com
"Υψηλόβαθμος συνεργάτης του Έλληνα πρωθυπουργού παραιτείται καθώςμαγνητοσκοπήθηκε να ισχυρίζεται ότι το αφεντικό του επηρέασε την έρευνα για την Χρυσή Αυγή".


"Το περιστατικό αποτελεί ντροπή για την ταραγμένη συγκυβέρνηση τουΣαμαρά, ο οποίος έχει μια μικροσκοπική κοινοβουλευτική πλειοψηφία καιαντιμετωπίζει μια ισχυρή πρόκληση από το αριστερό, κατά της λιτότητας κόμμα του Σύριζα στις ευρωεκλογές του επόμενου μήνα".
Την ίδια ανταπόκριση επικαλείται και το αμερικάνικο δίκτυο ABC......όπως και η Washington Post


Εκτενές άρθρο των Financial Times για την θέση στην οποία έχει περιέλθει πλέον η ελληνική κυβέρνηση μετά τις αποκαλύψεις.Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το περιστατικό είναι πιθανό να κοστίσει ψήφους στοκόμμα του κ.Σαμαρά, τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές του επόμενου μήνα, με την αποκάλυψη των διασυνδέσεων μεταξύ της δεξιάς φράξιας του κόμματος, που εκπροσωπείται από τον κ. Μπαλτάκο, και την εξτρεμιστική Χρυσή Αυγή".

ολοκληρο το αρθρο http://lefteria-news.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add