ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΕ ΓΕΝΕΘΛΙΟ ΧΑΡΤΗ ΜΕΡΟΣ 2 - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Σάββατο, Απριλίου 12, 2014

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΕ ΓΕΝΕΘΛΙΟ ΧΑΡΤΗ ΜΕΡΟΣ 2


Η Σελήνη  είναι το δεύτερο στοιχείο που εξετάζουμε. Η Σελήνη καθορίζει  τα  βαθύτερα ένστικτα  μας , συναισθήματα και  συνήθειες. Το ζώδιο όπου είναι η Σελήνη  μας   δείχνει με ποιον τρόπο αντιδρούμε  σε αυτά τα συναισθήματα, ένστικτα  και  συνήθειες. Μας  δείχνει επίσης με ποιον τρόπο εκλαμβάνουμε  τα συναισθήματα και πως  εκφράζουμε  την  προστατευτική μας πλευρά απενταντι στου ς αλλους.Επίσης, συμβολίζει τι είναι αυτά που έχουμε ανάγκη για να τραφούμε συναισθηματικά και να νιώθουμε ασφάλεια.
Αυριο 13 του μηνα  θα  εχουμε για τον Ερμη  στα  ζωδια σε γενεθλιο χαρτη.  Η  ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ

- Οι ενστικτώδεις αντιδράσεις ενός ατόμου με Σελήνη στον Κριό είναι συνήθως επιθετικές και άμεσες. Όλα τα συναισθήματα εκφράζονται με αμεσότητα και ένταση: δεν υπάρχει απλή χαρά - κάθε χαρά είναι εκστατική. Δεν υπάρχει απλή θλίψη - κάθε θλίψη είναι δραματική.
- Είναι από τους ανθρώπους που συχνά θα τολμήσουν και θα εμπλακούν σε συναισθηματικές καταστάσεις και σχέσεις με θάρρος και ορμή.
- Δεν είναι από τους εκείνους που θα σκεφτούν καλά πριν μιλήσουν ή δράσουν, ούτε χαρακτηρίζονται από διπλωματία και ευγενικούς τρόπους στις περισσότερες περιστάσεις.
- Ο αυθορμητισμός ενός ατόμου με Σελήνη στον Κριό είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του, σε σημείο που ορισμένες φορές μπορεί κάποιοι να τον βρίσκουν εριστικό ή αγενή.
- Οι ενστικτώδεις αντιδράσεις του παραμένουν αυτούσιες και δε φιλτράρονται από ώριμη ή λογική σκέψη, αλλά έχουν έντονα τα στοιχεία της απλότητας και της ειλικρίνειας.
- Το άτομο με Σελήνη στον Κριό έχει ανάγκη από δράση, προκλήσεις και νέες εμπειρίες. Έχει επίσης την ανάγκη να ηγείται και να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο και όχι να ακολουθεί συμβουλές ή προτροπές άλλων. Συχνά οι ανάγκες αυτές, επειδή συνοδεύονται με έντονες ψυχολογικές διακυμάνσεις, δίνουν τύπους ανθρώπων που είναι ευέξαπτοι και με έντονη νευρικότητα.
- Το να πορεύεται μόνος του χωρίς να εξαρτάται από κανέναν και να πρωτοστατεί, του δίνει αυτοπεποίθηση και με αυτόν τον τρόπο νιώθει συναισθηματικά ασφαλής.

Η ΣΕΛΗΝΗ  ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ

- Ένα άτομο με Σελήνη στον Ταύρο αντιδρά συνήθως με ηρεμία και ρεαλισμό απέναντι στις καταστάσεις. Μερικές φορές δίνει την εντύπωση εξωτερικά ότι τίποτα δεν το αγγίζει ακριβώς γιατί η διατήρηση της ψυχραιμίας του είναι κομβική για το χαρακτήρα του.
- Ακόμα και αν υπάρχει η ανάγκη για δράση, δεν θα βιαστεί, ούτε θα σπεύσει να προβεί σε κάποια κίνηση χωρίς να έχει αξιολογήσει τις καταστάσεις.
- Ο αυθορμητισμός δε χαρακτηρίζει πολύ έντονα το άτομο με αυτή τη Σελήνη, και αυτό γιατί νιώθει περισσότερη ασφάλεια όταν βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής και στασιμότητας και όχι δράσης.
- Αυτός είναι και ο λόγος που οι αλλαγές φέρνουν συχνά αναστάτωση και αναταραχή και διαλύουν την καθημερινή, προβλέψιμη ρουτίνα που τόσο πολύ έχει ανάγκη.
- Ένα άτομο με Σελήνη στον Ταύρο χρειάζεται απλότητα τόσο στις σχέσεις του, όσο και στη ζωή γενικότερα. Είναι πιθανό να του αρκεί να βρίσκεται σε επαφή με τη φύση και να απολαμβάνει τα αγαθά και τις εμπειρίες που βιώνει πάντα με όλες τις αισθήσεις του σώματος του.
- Η συναισθηματική ασφάλεια ταυτίζεται με την υλική ασφάλεια και αυτό σημαίνει πως το να είναι εξασφαλισμένη σε υλικό επίπεδο είναι συνήθως απαραίτητη προυπόθεση για να νιώθει καλά ανεξάρτητα από τη θέση του Ήλιου του ή/και άλλων πλανητών.
- Στις σχέσεις του φέρεται με προστατευτικότητα, αφοσίωση και καλούς τρόπους, όμως πολλές φορές δε λείπει το αίσθημα της κτητικότητας για το σύντροφό του.

Η ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΥΣ  ΔΙΔΥΜΟΥΣ

- Ένα άτομο με Σελήνη στους Διδύμους αντιδρά συνήθως γρήγορα, με εκπληκτική οξυδέρκεια και μεγάλη περιέργεια για οτιδήποτε συμβαίνει γύρω του.
- Ανταποκρίνεται συνήθως με ευκολία στις αλλαγές και μπορεί να προσαρμόζεται σε διαφορετικά κοινωνικά περιβάλλοντα με άνεση. Αυτή είναι μια χαρακτηριστική θέσεις για ανθρώπους που μπορούν να αναμιχθούν σε οποιαδήποτε παρέα και να βρουν κοινά με οποιονδήποτε χαρακτήρα.
- Αυτό που του δίνει την αίσθηση ασφάλειας είναι να μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανταποκρίνεται στα διάφορα ερεθίσματα που λαμβάνει από το περιβάλλον του, αλλά και να ασχολείται με πολλά διαφορετικά πράγματα ταυτόχρονα.
- Ενδεχομένως να έχει ανάγκη τις αδιάκοπες μετακινήσεις, τις αλλαγές και την ανθρώπινη επικοινωνία.
- Ένα άτομο με Σελήνη στους Διδύμους δε μπορεί να περιοριστεί και ενδεχομένως να χρειάζεται ανανέωση ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Συναίσθημα σημαίνει ελευθερία και κίνηση.
- Υπάρχει μια ανάγκη να εκλογικεύει και να εκφράζει σε λεκτικό επίπεδο τα συναισθήματα που νιώθει, αφού διαφορετικά του είναι δύσκολα να έρθει σε επαφή με αυτά και να τα κατανοήσει.
- Ωστόσο, η σπατάλη ενέργειας σε πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις και η ευμεταβλητότητα που μπορεί να τον χαρακτηρίζει, είναι κάτι που μπορεί να σαμποτάρει τις σχέσεις του με τους άλλους και να του στερήσει τελικά το αίσθημα της συναισθηματικής του ασφάλειας.

Η ΣΕΛΗΝΗ  ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

- Οι ενστικτώδεις αντιδράσεις ενός ατόμου με Σελήνη στον Καρκίνο χαρακτηρίζονται συνήθως από ευαισθησία και προστατευτική στάση απέναντι σε όποιον/α και ό, τι θεωρεί οικείο.
- Ένα μεγάλο κομμάτι της φύσης του είναι δεκτική και παθητική και έχει την ανάγκη να προστατεύει και να φροντίζει τους ανθρώπους που τους δένουν ισχυροί συναισθηματικοί δεσμοί. Οι συναισθηματικές ανάγκες ωστόσο, ενός ατόμου με Σελήνη στον Καρκίνο, είναι πολλές φορές τόσο μεγάλες που δεν καλύπτονται εύκολα από τους άλλους.
- Είναι συχνά εξαιρετικά ευαίσθητο ως προς τις διαθέσεις και τις αντιδράσεις των γύρω του, πράγμα που την καθιστά το καταλληλότερο άτομο για συμπαράσταση και (συναισθηματική) υποστήριξη.
- Η διαίσθηση του είναι εξαιρετικά μεγάλη και πολλές φορές νιώθει τα συναισθήματα και τις καταστάσεις των γύρω του χωρίς να χρειαστεί καν να του μιλήσουν για αυτά.
- Οι διαθέσεις ενός ατόμου με Σελήνη στον Καρκίνο μεταβάλλονται και περνάνε από πολλές διακυμάνσεις και φάσεις κάθε τόσο, περισσότερο από κάθε άλλη θέση της Σελήνης, σε σημείο που, πολλές φορές, γίνεται έρμαιο τους.
- Η συναισθηματική του ασφάλεια επηρεάζεται από τις μνήμες του, οι οποίες θεωρούνται πολύτιμες και συχνά έχουν αντίκτυπο στα συναισθήματα και τις αντιδράσεις του ακόμα και σε τωρινές καταστάσεις. Με απλά λόγια: δεν ξεχνά ποτέ...


Η ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΛΕΩΝΤΑ

- Ένα άτομο με Σελήνη στο Λέοντα στην καλύτερη περίπτωση συνηθίζει να αντιδρά με θέρμη, γενναιοδωρία και δυναμισμό απέναντι στις καταστάσεις. Όμως εξίσου συχνά αντιδρά με ελιτίστικη αδιαφορία και πόμπωδη αντιδραστικότητα, ειδικά όταν βιώνει αλλαγές που δεν το ευχαριστούν.
- Η συναισθηματική του ασφάλεια είναι στενά συνδεδεμένη με το αίσθημα υπερηφάνειας και αυτοπεποίθησης. Εάν δεν αισθάνεται σίγουρος για τον εαυτό του, αυτό θα έχει πολλές φορές εμφανή αρνητικό αντίκτυπο στον ψυχισμό του και τις σχέσεις του με τους άλλους όπου συχνά θα αποζητά την επιβεβαίωση.
- Ένα άτομο με Σελήνη στο Λέοντα έχει ανάγκη το δράμα και συνηθίζει να δημιουργεί ο ίδιος δραματικές και έντονες καταστάσεις δίνοντας την εντύπωση ότι πρωταγωνιστεί σε κάποιο ρόλο.
- Έχει συνήθως μεγάλη ανάγκη την αποδοχή και την υποστήριξη των άλλων σαν ένα μικρό παιδί που αναζητά την αποδοχή και το χειροκρότημα του γονιού του.
- Η καλοπέραση και η δημιουργική έκφραση είναι αναγκαία για ένα άτομο με Σελήνη στο Λέοντα. Τις περισσότερες φορές δείχνει μεγάλο ενθουσιασμό και δίνει το προσωπικό του στυλ σε οτιδήποτε κάνει.
- Στις διαπροσωπικές σχέσεις παρουσιάζεται συχνά υποστηρικτικός και εξωστρεφής , και εκφράζει τα συναισθήματα του με ένταση και υπερβολή. Αυτού του είδους την ένταση και υπερβολή αναζητά και από τους άλλους.
- Ταυτόχρονα, έχει ανάγκη να έχει αυτός τον έλεγχο στις σχέσεις του και να ασκεί εξουσία, με αποτέλεσμα ορισμένες φορές να γίνεται κάπως αυταρχικός.

Η ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ

- Ένα άτομο με Σελήνη στην Παρθένο αντιδρά συνήθως ενστικτωδώς με τρόπο αναλυτικό και πρακτικό απέναντι στα ερεθίσματα. Άλλωστε χρειάζεται γύρω του (στο περιβάλλον του, στις σχέσεις του, στη σχέση με το σώμα του) να υπάρχει τάξη και οργάνωση προκειμένου να αισθάνεται ασφαλής.
- Η ανάγκη του για τελειότητα τον προτρέπει να σκέφτεται πολύ πριν δράσει σπασμωδικά ή αυθόρμητα και να πρέπει να εξευγενίζει κάθε του έκφραση.
- Ένα άτομο με Σελήνη στην Παρθένο αισθάνεται πολλές φορές άγχος και ανασφάλεια όταν έχει αφήσει θέματα να εκκρεμούν, δεν έχει τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις του ή δεν υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα να ακολουθεί στην καθημερινότητα του. Μερικά φορές ο φόβος των εκκρεμοτήτων μπορεί να οδηγήσει σε εμμονές και επιβάρυνση του νευρικού συστήματος.
- Υπάρχει συνήθως σε αυτό το άτομο μεγάλη ανάγκη να βοηθάει και να εξυπηρετεί τους άλλους με τρόπους πάντα ρεαλιστικούς και πρακτικούς.
- Αισθάνεται ασφάλεια όταν είναι είναι χρήσιμος και είναι σε θέση να αναλύει, να βάζει σε τάξη το χάος και να βελτιώνει όσο περισσότερο μπορεί τις καταστάσεις γύρω του.
- Ωστόσο, τα ανθρώπινα συναισθήματα δεν υπόκεινται σε βελτιώσεις και αυτό είναι κάτι που θα τον κάνει ίσως να απογοητεύεται από την πραγματικότητα ή να διστάζει να ανταποκρίνεται με μεγάλη άνεση μέσα στις διαπροσωπικές του σχέσεις.

Η ΣΕΛΗΝΗ  ΣΤΟΝ  ΖΥΓΟ 

- Ένα άτομο με Σελήνη στο Ζυγό συνήθως αντιδρά (ή θα ήθελε τουλάχιστον...) στις καταστάσεις με ψυχραιμία, λογική και αντικειμενικότητα. Είναι αυτός ο χαρακτήρας που θα προσπαθεί να σκεφτεί πολύ καλά πριν αντιδράσει, θα ζυγίσει όλες τις διαφορετικές πλευρές ενός ζητήματος και ίσως θα παίρνει διαφορετικές γνώμες με αποτέλεσμα να γίνεται πολλές φορές αναποφάσιστος.
- Έχει συνήθως ανάγκη από αρμονία, ισορροπία και αισθητική τόσο στo άμεσο περιβάλλον γύρω του, όσο και μέσα στην καθημερινότητα του και στις διαπροσωπικές σχέσεις του.
- Γι' αυτό το λόγο προσπαθεί τις περισσότερες φορές να ευχαριστεί τον άλλον (σύντροφο, συνεργάτη, φίλο) και δε διστάζει να συζητάει, να βλέπει τη διαφορετική άποψη και να την ακούει, αντί να συγκρουστεί.
- Το «δούναι και λαβείν» σε επίπεδο επικοινωνίας, συναισθημάτων και γνώσεων είναι πολύ σημαντικό για ένα άτομο με Σελήνη στο Ζυγό και γι' αυτό αποφεύγει να μένει για πολύ καιρό μόνος. Επιδιώκει να βρίσκεται σε σχέση για να μοιράζεται πράγματα και εμπειρίες. Αντίστοιχα είναι από τους τύπους των ανθρώπων που μπορεί να παραμείνει για μεγάλο διάστημα σε δυσλειτουργικές σχέσεις μόνο και μόνο γιατί η μοναξιά τον τρομάζει.
- Λόγω του ότι μπορεί να γίνει εξαιρετικός διπλωμάτης και συνήθως προσέχει πάρα πολύ τη κοινωνική συμπεριφορά του ώστε να μη διαταράξει την αρμονία και να μην προκαλέσει εντάσεις, συνηθίζει να μπλοκάρει τις αυθόρμητες αντιδράσεις με αποτέλεσμα το βαθύ συναισθηματικό δέσιμο με τους γύρω του να είναι πάντα ένα στοίχημα που δυσκολεύεται να κερδίσει.

Η ΣΕΛΗΝΗ  ΣΤΟΝ  ΣΚΟΡΠΙΟ 

- Οι αντιδράσεις στις αλλαγές και προς τους ανθρώπους ενός ατόμου με Σελήνη στο Σκορπιό κινούνται στα άκρα. Αν και συνήθως είναι έντονες και παθιασμένες συχνά μπορεί να αντιδράσεις με μια αδιαφορία και ψυχρότητα που μπορεί να αποδειχθεί «δολοφονική» για τους γύρω του.
- Αν και τα συναισθήματα και οι διαθέσεις του είναι έντονα και πολύπλοκα, δεν τα βγάζει πολύ εύκολα στην επιφάνεια αφού υπάρχει ο μεγάλος φόβος να χάσει τον έλεγχο ή να προδοθεί. Γι' αυτό και κρατάει πανίσχυρες άμυνες και ελέγχει τα βαθύτερα συναισθήματα του, ίσως πολλές φορές καταπιέζοντας τα.
- Αυτή η μυστικοπάθεια είναι που του προσδίδει μια αύρα γοητείας και μυστηρίου αφού ποτέ δεν ξέρεις τι πραγματικά σκέφτεται και πολλές φορές μπορεί να υπάρχει μία αίσθηση ότι υπάρχουν σε αυτόν κρυφές προθέσεις και σκέψεις.
- Στις σχέσεις του θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο και θα πρέπει το συναίσθημα που λαμβάνει και που δίνει να χαρακτηρίζεται από πολύ μεγάλη ένταση και βάθος. Μια Σελήνη στο Σκορπιό δε νιώθει ασφάλεια σε μια σχέση που είναι τυπική ή επιφανειακή - δε βρίσκει καμία ουσία σε ό, τι εμφανίζεται εύκολο, παιδικό, αφελές ή πολύ χαρούμενο.
- Η μεγαλύτερη ανάγκη του είναι να διεισδύει βαθιά στις καταστάσεις ώστε να μπορεί να κατανοεί καλύτερα από τον καθένα τα βαθύτερα κίνητρα των ανθρώπων στις διάφορες περιστάσεις.
- Είναι από τους ανθρώπους που έχουν το ψυχικό σθένος να ξεκινάνε από το μηδέν μετά από κάθε κρίση στη ζωή τους και ξέρουν να επιβιώνουν κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Η ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ

- Ένα άτομο με Σελήνη στον Τοξότη αντιδρά ενστικτωδώς σε κάθε κατάσταση με ενθουσιασμό και θετική ενέργεια σε οτιδήποτε του συμβαίνει.
- Έχει συνήθως την ανάγκη να φιλοσοφεί, να επικοινωνεί με διαφορετικούς χαρακτήρες, να μαθαίνει  συνεχώς και να πιστεύει σε κάτι ανώτερο. Παράλληλα ενθουσιάζεται να παρασύρει και τους άλλους στο δικό του τρόπο ζωής και να κοινωνεί τα πιστεύω και τις γνώσεις του. Είναι δηλαδή ο μέντορας που θα δεν θα διστάσει να σε διδάξει και να σε βοηθήσει να δεις τη ζωή με άλλο μάτι.
- Έχει ανάγκη να προοδεύει, να εξελίσσεται και να κυνηγάει τους μακρινούς του στόχους θεωρώντας ότι «παραπέρα» υπάρχει πάντα κάτι καλύτερο.  
- Ένα άτομο με Σελήνη στον Τοξότη αναζητά το νόημα, αισθάνεται ασφάλεια όταν είναι ελεύθερο να εξερευνά, να ταξιδεύει και να επεκτείνει τους ορίζοντες του.
- Η περιπέτεια και η πίστη στο αύριο είναι συνήθως οι βασικές του ανάγκες, σε αντίθεση με τα πρακτικά ζητήματα και τη ρουτίνα της καθημερινότητας που πολλές φορές προτιμά να τα αγνοεί. Γι' αυτό δεν θα ανεχτεί να του βάλεις πρόγραμμα ή όρια στη ζωή του.
- Ένα άτομο με Σελήνη στον Τοξότη δεν θα προσπαθήσει πολύ για να βελτιώσει μια μίζερη κατάσταση, αλλά προτιμά τις περισσότερες φορές να φύγει για το άγνωστο κυνηγώντας κάτι άπιαστο.

Η ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ

- Ένα άτομο με Σελήνη στον Αιγόκερω χαρακτηρίζεται από αντιδράσεις συγκρατημένες και ελεγχόμενες τις πιο πολλές φορές. Είναι πάντα ένα στοίχημα γι' αυτόν να ενθουσιάζεται και δεν παρασύρεται εύκολα από τα συναισθήματα του.
- Αντιδρά και σχετίζεται με τους άλλους με πολύ μεγάλη προσοχή και αργούς ρυθμούς, με αποτέλεσμα κάποιοι να τον χαρακτηρίζουν ψυχρό ή απόμακρο σε ορισμένες περιστάσεις.  
- Ένα άτομο με Σελήνη στον Αιγόκερω, έχει συνήθως ανάγκη από όρια και κανόνες και αντιδρά πολύ καλά σε αυτά.
- Αυτό που τον ικανοποιεί συναισθηματικά, είναι να το φτάνει στην κορυφή ή να έχει εξουσία στα χέρια του με κάποιο τρόπο. Η ανάγκη για εξουσία θα εμφανίζεται και στις σχέσεις του όπου πότε είναι εκείνο που διεκδικεί την εξουσία και την πρωτοβουλία στις αποφάσεις και πότε την εκχωρεί πλήρως, δημιουργώντας σχέσεις εξάρτησης.
- Ένα άτομο με Σελήνη στον Αιγόκερω δε θα διστάσει κάποιες φορές ακόμα να χειριστεί τους άλλους προκειμένου να φτάσει στον απώτερο στόχο του και να καταξιωθεί κοινωνικά.
- Το να μπορεί να εκπληρώνει τους κοινωνικούς της ρόλους και τα καθήκοντα του, του δίνει αίσθημα ασφάλειας, όμως έχει την τάση να παραμελεί συχνά τις προσωπικές του ανάγκες, τις ανησυχίες ή ακόμα και τα βαθύτερα συναισθήματα του.
- Είναι μία από τις συνήθειες του να αναλαμβάνει το ρόλο του  προστάτη και να παίρνει τον έλεγχο των καταστάσεων στα χέρια του με μεγάλη αποφασιστικότητα όταν το απαιτούν οι συνθήκες, και αισθάνεται οικεία σε ρόλους τέτοιου είδους.

Η ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ

- Οι άμεσες αντιδράσεις ενός ατόμου με Σελήνη στον Υδροχόο είναι συνήθως απρόβλεπτες και εκκεντρικές. 
- Έχει την ανάγκη να καινοτομεί, να εξελίσσεται και να εκφράζεται ελεύθερα χωρίς περιορισμούς και κανόνες, ιδιαίτερα όσον αφορά τις ιδέες του.
- Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προκαλεί σοκ στον περίγυρο του με τις αντιδράσεις του, τους πειραματισμούς του αλλά και τις, πολλές φορές, ακραίες απόψεις του.
- Ένα άτομο με Σελήνη στον Υδροχόο έχει ανάγκη την κοινωνική επαφή, τους φίλους, το να είναι μέλος μιας ομάδας όπου θα μοιράζεται κοινούς στόχους, ιδανικά και ιδέες, χωρίς όμως να εμπλέκεται βαθιά συναισθηματικά.
- Χρειάζεται πάνω απ' όλα ανεξαρτησία και γι' αυτό το λόγο έχει την ικανότητα να σχετίζεται και να περιβάλλεται από ανθρώπους κρατώντας όμως συνήθως τις αποστάσεις που χρειάζεται, και διατηρώντας την ακεραιότητα του χαρακτήρα του.
- Ωστόσο, λόγω της μεγάλης αίσθησης αλληλεγγύης που τον χαρακτηρίζει, είναι το ιδανικό άτομο για υποστηρίξει τα όνειρα των άλλων και να τους βοηθήσει να κερδίσουν την ανεξαρτησία τους και να τους συμπαρασταθεί ακόμα και αν του είναι άγνωστοι.

Η ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΕΙΣ

- Ένα άτομο με Σελήνη στους Ιχθύες  έχει πολύ συχνά την ανάγκη να γίνεται «ένα» με  τον κόσμο γύρω του για να αισθάνεται ασφαλής και προστατευμένος.
- Οι αντιδράσεις του  χαρακτηρίζονται από ευαισθησία και  ενσυναίσθηση και δεν συνηθίζει να επιτίθεται ή να αντιδρά βίαια.
- Προσφέρει απλόχερα την προστασία του και τη βοήθεια του και συμπάσχει με όλους τους πληγωμένους και πονεμένους του περιβάλλοντος του.
- Η ανάγκη του για αυτή την ανιδιοτελή, χωρίς όρια προσφορά προέρχεται από το γεγονός ότι θέλει να παίρνει το ρόλο του σωτήρα και είναι συνήθως από εκείνα τα άτομα που είναι διατεθειμένα να μπουν πραγματικά στη θέση των άλλων και να κατανοήσουν τα προβλήματα τους σαν να είναι δικά τους.
- Περνάει από διάφορες φάσεις όπου χάνεται μέσα στις φαντασιώσεις του και στην τέχνη, ονειροπολεί και ξεφεύγει από τα προβλήματα της καθημερινότητας και του υλικού κόσμου.
- Τα συναισθήματα του ακόμα και για τον ίδιο δεν είναι ξεκάθαρα, ούτε μπορεί να τα περιγράψει με λόγια, και παραμένει συχνά ένα μυστήριο για τους άλλους. Αυτή τάση του, σε συνδυασμό με την ανάγκη του συναισθάνεται τους άλλους δημιουργούν συχνά μια αβάσταχτη αίσθηση μοναξιάς και απομόνωσης στη ψυχή του.
- Στον έρωτα παραδίνεται και δίνει όλο του το είναι, συχνά όμως απογοητεύεται από τις υψηλές του προσδοκίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

add