5 ελληνικά νησιά στα 10 καλύτερα της Ευρώπης - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Κυριακή, Φεβρουαρίου 23, 2014

5 ελληνικά νησιά στα 10 καλύτερα της Ευρώπης
Πέντε ελληνικά νησιά περιλαμβάνονται στη λίστα με τους δέκα κορυφαίους νησιωτικούς προορισμούς στην Ευρώπη, την οποία δημοσιοποίησε, χθες, η διεθνής ταξιδιωτική ιστοσελίδα Τripadvisor με βάση τις αξιολογήσεις των χρηστών της.Συγκεκριμένα, στη δεύτερη θέση του καταλόγου κατατάσσουν τη Νάξο, ενώ την έκτη θέση έχει λάβει η Κεφαλονιά, παρόλο το πλήγμα που έχει δεχτεί το τελευταίο διάστημα εξαιτίας των σεισμών. Ειδικότερα, ανάμεσα στα νησιά που ψήφισαν οι ταξιδιώτες ως τα δέκα καλύτερα της Ευρώπης, τα ελληνικά που ξεχώρισαν είναι η Νάξος, η Μήλος, η Κεφαλονιά, η Σαντορίνη και η Πάρος.

Στην πρώτη πάντως θέση της δεκάδας βρίσκεται το νησί Λιούις και Χάρις της Σκωτίας, που αποτελεί και το μεγαλύτερο νησί της χώρας. Το Λιούις αποτελεί το βορειότερο κομμάτι του νησιού και το Χάρις το νοτιότερο, αν και πολλές φορές αναφέρονται σαν ξεχωριστά νησιά.

Πιο συγκεκριμένα η λίστα των προτιμήσεων διαμορφώνεται ως εξής:
  1. Λιούις και Χάρις, Σκωτία
  2. Νάξος, Ελλάδα
  3. Νησί του Γκόζο, Μάλτα
  4. Νησιά Όρκνεϊ, Σκωτία
  5. Μήλος, Ελλάδα
  6. Κεφαλονιά, Ελλάδα
  7. Σαντορίνη, Ελλάδα
  8. Κάπρι, Ιταλία
  9. Νησί Μουλ, Σκωτία
  10. Πάρος, Ελλάδα.
Επίσης, στην αντίστοιχη λίστα με τα δέκα κορυφαία νησιά στον κόσμο υπάρχει μία ελληνική παρουσία.Ειδικότερα, στην παγκόσμια λίστα η Νάξος κατέλαβε την έκτη θέση ενώ στην ευρωπαϊκή τη συναντάμε στη δεύτερη, η Μήλος κατέλαβε την πέμπτη, η Κεφαλονιά την έκτη, η Σαντορίνη την έβδομη και η Πάρος τη δέκατη θέση.Στην πρώτη θέση της παγκόσμιας λίστας κατατάχθηκε ο νησιωτικός προορισμός Κάγιο Αμπέργκρις, που βρίσκεται στην Κεντρική Αμερική, ενώ στην πρώτη θέση της ευρωπαϊκής λίστας ο νησιωτικός προορισμός Λούις εντ Χάρις, που βρίσκεται στο Hνωμένο Βασίλειο.

Στην ελληνική λίστα της Tripadvisor με τα δέκα κορυφαία νησιά την πρώτη θέση κατέλαβε η Νάξος και ακολούθησαν κατά σειρά η Μήλος, η Κεφαλονιά, η Σαντορίνη, η Πάρος, η Ιος, η Ζάκυνθος, η Λευκάδα, η Σκιάθος και η Μύκονος.Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού αποφάσισε την υλοποίηση on-line προγράμματος προβολής του ελληνικού προορισμού μέσω της Tripadvisor για τη φετινή σεζόν με στόχο τις αγορές της Γερμανίας, των ΗΠΑ, της Βραζιλίας, της Ολλανδίας, της Βόρειας Ευρώπης, της Γαλλίας και της Ρωσίας. Συνολικά, θα διατεθεί το ποσό των 350.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Αναλυτικά, ανά αγορά θα διατεθούν 101.202 ευρώ για τη Βρετανία και τη Βραζιλία, 72.842 ευρώ για τη Γαλλία, 68.229 ευρώ για τη Ρωσία, 35.253 ευρώ για τις ΗΠΑ, 32.228 για τη Γερμανία, 27.451 για τη Βόρεια Ευρώπη και 12.795 ευρώ για την Ολλανδία.Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ΕΟΤ αποφάσισε την υλοποίηση αντίστοιχου on-line προγράμματος, ύψους 350.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, για τη φετινή περίοδο και μέσω της ιστοσελίδας της Expedia με στόχο τις αγορές της Βρετανίας, της Γερμανίας, των ΗΠΑ, της Αυστραλίας και της Ινδίας. Αναλυτικά ανά αγορά, θα διατεθούν 127.000 ευρώ για τις ΗΠΑ, 80.000 ευρώ για τη Βρετανία, 70.000 ευρώ για τη Γερμανία, 45.000 ευρώ για την Αυστραλία και 25.000 ευρώ για την Ινδία.

Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add