ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΗΛΥΚΑ ΣΚΥΛΙΑ - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Παρασκευή, Ιανουαρίου 31, 2014

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΗΛΥΚΑ ΣΚΥΛΙΑ

Ψηφίστηκε τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου από την ολομέλεια της βουλής το επίμαχο άρθρο που αφορά τα κυνηγετικά σκυλιά. Δυστυχώς παρά την τοποθέτηση του εισηγητή κ. Κόλλια Κωνσταντίνου δεν τροποποιήθηκε η διάταξη του νόμου 4039/2012.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κόλλιας, βουλευτής της ΝΔ στην Κόρινθο, εισηγήθηκε την εξαίρεση των φυλών της ομάδας 7 (είναι η κυνολογική ομάδα στην οποία ανήκουν οι ηπειρωτικές φυλές δεικτών) από την απαγόρευση αφαίρεσης τμήματος της ουράς για λόγους ευζωίας.
Επικοινωνήσαμε με τον κ. Κόλλια ο οποίος μας είπε ότι δυστυχώς δεν πέρασε η εισήγηση που είχε κάνει για τροποποίηση του νόμου 4039/2012 που αφορά την αφαίρεση τμήματος της ουράς για λόγους ευζωίας.
Όμως έγινε μια διευκρίνηση η οποία αφορά την αναπαραγωγή των θηλυκών σκυλιών. Πιο συγκεκριμένα ο ιδιοκτήτης ενός θηλυκού σκύλου μπορεί να τον ζευγαρώνει αλλά θα απαγορεύεται να πουλάει τα κουτάβια. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν πάρει άδεια ερασιτέχνη ή επαγγελματία εκτροφέα.
Με λίγα λόγια :
Απαγορεύεται το κόψιμο της ουράς στα κυνηγετικά σκυλιά της ομάδας 7. Στα κουρτσχααρ, στα ντράαχταρ, στα επανιέλ, στα σπάνιελ και γενικά σε όσα σκυλιά είχαμε μάθει να τα βλέπουμε με κομμένη ουρά.
Οι κυνηγοί μπορούν να έχουν θηλυκά σκυλιά. Μπορούν να να ζευγαρώνουν. Αλλά απαγορεύεται να πωλούν τα κουτάβια που προκύπτουν από το ζευγάρωμα.
Τελικά από ότι φαίνεται η κυβέρνηση δεν άντεξε στις πιέσεις και τις απειλές των “φιλοζωικών” οργανώσεων και έτσι θα πρέπει να βλέπουμε τους αγαπημένους φίλους να τραυματίζουν τις ουρές κάθε φορά που πηγαίνουμε στο κυνήγι.
ΠΗΓΗ: http://www.knf.gr

1 σχόλιο:

Nasia Thess είπε...

Φυσικά δεν συμφωνώ με την τελευταία παράγραφο, κατά την γνώμη μου αρκετοί κυνηγοί δεν νοιάζονται για τα σκυλιά και τα βασανίζουν, ας αφήσουν τον πρόλογο ότι στεναχωριούνται που τραυματίζουν τις ουρές τους. Καιρός ήταν να γίνει κι αυτό....

add