Ζεστό και κρύο ντους και ομορφιά; - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τρίτη, Δεκεμβρίου 03, 2013

Ζεστό και κρύο ντους και ομορφιά;

Κάποιοι το ονομάζουν και σκωτσέζικο ντους. Ο μύθος λέει ότι πρωτοεμφανίστηκε στην
Σκωτία όπου οι τσιγκούνηδες Σκωτσέζοι για να εξοικονομούν χρήματα από την κατανάλωση νερού ξεκινούσαν να κάνουν ντους με ζεστό νερό και τελείωναν με κρύο.
Να όμως που η επιστήμη ανακάλυψε ότι η εναλλαγή ζεστού με κρύο νερό είναι εξαιρετικά ωφέλιμη στον ανθρώπινο οργανισμό, αφού τονώνει το σώμα, μας κάνει να ξυπνήσουμε γρήγορα και 5 λεπτά σκωτσέζικου ντους ισούνται με μια ώρα περίπατο.
Σίγουρα έχετε αναρωτηθεί ποια είναι τα όφελη του ζεστού και κρύου ντους; Πρώτα απ’όλα είναι κατάλληλο για να ξυπνήσουμε γρήγορα, επίσης και για την καλή τόνωση. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι λίγα λεπτά ζεστού και κρύου ντους είναι ίση με μια ώρα περίπατος.
Τα οφέλη του σκωτσέζικου ντους:
 • Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος
 • Αυξάνει την ευεξία και την ενέργεια του σώματος
 • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
 • Αυξάνει την παραγωγή τεστοστερόνης στους άντρες
 • Ανακουφίζει από την κατάθλιψη
 • Σκληραγωγεί το σώμα
 • Καταπολεμά τα κρυολογήματα
 • Αυξάνει τον μεταβολισμό
 • Διατηρεί το δέρμα μαλακό και όμορφο
 • Βοηθάει τα αιμοφόρα αγγεία και ενδείκνυται σε άτομα με χαμηλή πίεση
Οι ιδιότητες που συμβάλλουν για την σκληραγωγία είναι ιδανικές για την καλή ενίσχυση του ανοσοποιητικόυ συστήματος και προληπτικό μέσο κατά των κρυολογημάτων. Διατηρεί το δέρμα όμορφο και εύπλαστο, επίσης και συμβάλλει για τo αδυνάτισμα, όπως επίσης και αυξάνει το μεταβολισμό.
Όσον αφορά την υγεία μας είναι ιδανικό μέσο για την ενίσχυση και την ελαστικότητα των αιμοφόρων αγγείων και ιδιαιτέρως ωφέλιμο για ανθρώπους με χαμηλή πίεση.
Το αναφερόμενο ντους δεν είναι ωφέλιμo μόνο για τους ανθρώπους με καρδιαγγειακές παθήσεις και κατά την διάρκεια της εμμηνόρροιας. Το σκωτσέζικο ντους όμως αντενδεικνύετε καρδιοπαθείς και στης γυναίκες στην διάρκεια της εμμηνόρροιας. Επίσης η αλλαγή θερμοκρασίας δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Εναλλαγή ζεστού με κρύο ντους!

Πρώτα απ’όλα μην το παρακάνετε, γιατί υπάρχει πιθανότητα να συμβεί το αντίθετο αποτέλεσμα ή αλλιώς το σώμα σας μπορεί να μην το αντέξει. Μάθετε ότι και να κάνετε να μην πέφτετε σε ακρότητα και πάντα να προσέχετε το σώμα σας. Το καλύτερο σκωτσέζικο ντους γίνεται κατ αυτόν τον τρόπο:
 • Επιλογή 1:
Το βασικό το οποίο πρέπει να ξέρετε είναι, ότι δεν επιτρέπεται η απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας του νερού (η διαφορά να μην είναι παραπάνω από 10 βαθμούς), και ειδικά έαν είστε αρχάριοι. Να εναλλάσσετε κάθε 10 λεπτά το νερό και όχι παραπάνω, καθώς κάτω από το ζεστό νερό θα καθίσετε 1,5 λεπτά και κάτω από το κρύο μισό λεπτό.Σταδιακά μπορεί να αυξηθεί η διαφορά της θερμοκρασίας έως 20 βαθμούς (π.χ. 40 βαθμούς το ζεστό νερό και 20 βαθμούς το κρύο νερό). Το τελευταίο ντους πρέπει να γίνει με κρύο νερό.
 • Επιλογή 2:
Ξεκινήστε με χλιαρό νερό μένοντας 2 λεπτά μέχρι να το συνηθίσει το σώμα σας. Μετά κάντε το ζεστό μένοντας για 4 λεπτά Αφήστε τώρα να τρέξει κρύο νερό για 1 λεπτό από το ντους προσέχοντας πάντα η θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 10 βαθμούς. Κάντε εναλλαγή 2-3 φορές και στο τέλος τελειώστε με κρύο ντους.

Πηγή: http://omorfia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add