Ποινή τεσσάρων ετών .... στον Μιχάλη Λιάπη - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 30, 2013

Ποινή τεσσάρων ετών .... στον Μιχάλη Λιάπη


Ποινή τεσσάρων ετών με αναστολή επιβλήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στον Μιχάλη Λιάπη για το αδίκημα της πλαστογραφίας, εξαγοράσιμη προς 50 ευρώ την ημέρα, και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ για το αδίκημα του ανασφάλιστου οχήματος. 

  Οι δικηγόροι του πρώην υπουργού κρίνουν «εκδικητική την απόφαση». Εξερχόμενοι από το δικαστήριο δεν έκαναν δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Νωρίτερα, καταπέλτης ήταν ο εισαγγελέας της έδρας για τις παραβάσεις του Μιχάλη Λιάπη. Ο ανώτατος δικαστικός είπε ενώπιον του ακροατηρίου: «Αβάσιμοι και παιδαριώδεις είναι οι ισχυρισμοί για τη φόρτιση της μπαταρίας του Ι.Χ.. Ο εισαγγελέας ανέφερε ότι το ποσό των 1.000 ευρώ είναι ευτελές για αυτόν, ίσως ένα πολυτελές γεύμα του».

«Δεν κατέβαλε τα πρόστιμα επειδή μετανόησε, αλλά, επειδή, αν δεν το έκανε, θα του έπαιρναν το αυτοκίνητο. Το ταξίδι του δεν αποδεικνύει ότι δεν το μετάνιωσε» πρόσθεσε.

Tέλος, ο εισαγγελέας χαρακτήρισε τον Λιάπη ως άτομο που ρέπει προς το έγκλημα.

Οι συνήγοροι του κ. Λιάπη ανέφεραν ότι ο πρώην υπουργός Μεταφορών δεν παρέστη στη δίκη λόγω των ΜΜΕ. «Αν κρίνει το δικαστήριο ότι πρέπει να ’ρθει, θα 'ρθει. Πρόκειται για μια ανόητη κι απερίσκεπτη ενέργεια, αλλά δεν περιείχε οικονομικό δόλο. Είχε πληρώσει τα τέλη εδώ και οκτώ μήνες. Να κριθεί ως απλός πολίτης».
Διπλή απουσία από την Ευελπίδων
Για δεύτερη φορά ο Μιχάλης Λιάπης δεν παρέστη στο δικαστήριο, μετά την αναβολή που πήρε στις 19 Δεκεμβρίου από το Β’ Αυτόφωρο Μονομελές Πρωτοδικείο, κι εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται ανακοίνωση του πρώην υπουργού για την επιλογή του να κάνει χρήση του δικαιώματος που του δίνει ο νόμος να μην παραστεί αυτοπροσώπως στο δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μιχάλης Λιάπης επικαλέστηκε λόγους υγείας και δεν παρέστη στο πρώτο δικαστήριο. Ο πρώην υπουργός αναχώρησε για τη Μαλαισία δύο ημέρες μετά τη σύλληψή του, αφότου βρέθηκε να οδηγεί ανασφάλιστο αυτοκίνητο με πλαστές πινακίδες. Έτσι, εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του Σ. Καραμαγκιώλη.

Ο κ. Λιάπης χρειάστηκε να συντομεύσει τις χριστουγεννιάτικες διακοπές του, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, σκόπευε να επιστρέψει στις 2 Ιανουαρίου.

Την περασμένη Παρασκευή όμως το βράδυ, φορώντας μαύρο τζόκεϊ και αμάνικο μπουφάν, βγήκε τελευταίος από τους επιβάτες της πτήσης της Qatar Airways. Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους που τον περίμεναν, ανέφερε πως δεν ήταν ένα ταξίδι αναψυχής, αλλά ένα ταξίδι ψυχικής εκτόνωσης, για να ησυχάσει από το δράμα του.

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης ΠΗΓΗ:http://www.zougla.gr/greece/article/isageleas-gia-liapi-pedariodis-i-isxirismi-tou-proin-ipourgou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add