Δώσε τέλος στα προβλήματα με τα νύχια. Πώς να τα αντιμετωπίσεις - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τρίτη, Νοεμβρίου 19, 2013

Δώσε τέλος στα προβλήματα με τα νύχια. Πώς να τα αντιμετωπίσεις

Τα νύχια παρουσιάζουν συχνά τρία συγκεκριμένα προβλήματα. Λευκά σημεία, γραμμές και ξεφλούδισμα-σπάσιμο. Ήρθε η ώρα να τα αντιμετωπίσεις.
Λευκά σημεία
Αντίθετα με την κοινή γνώμη τα λευκά σημεία στα νύχια σου δεν σχετίζονται με τη διατροφή σου. Τα λευκά σημεία μπορεί να εμφανιστούν είτε στην επιφάνεια του νυχιού σου είτε μέσα σε αυτό. Τα λευκά σημεία που βρίσκονται στην επιφάνεια είναι αποτέλεσμα ζημιών του νυχιού όπως το μάσημα τους, ή του ξεφλουδίσματος του βερνικιού. Αυτά που βρίσκονται μέσα στα νύχια είναι επίσης αποτέλεσμα ζημιών, συνήθως χτυπημάτων της μήτρας του νυχιού (σημείο κάτω από το νύχι από το οποίο μεγαλώνει το νύχι).
-Η λύση: Προσπάθησε να είσαι προσεκτική με τα χέρια σου και να μην τα χτυπάς. Ακόμη μην τρως τα νύχια σου και ξέβαψε τα με ένα ασετόν αντί να τα ξεφλουδίζεις.
Γραμμές
Οι γραμμές στα νύχια είναι κάποιες κάθετες ή οριζόντιες αυλακώσεις. Κάνουν το βάψιμο των νυχιών δύσκολο καθώς το βερνίκι μπαίνει μέσα στις αυλακώσεις και δεν στρώνει ομαλά. Οι γραμμές είναι αποτέλεσμα της κακιάς λειτουργίας της μήτρας του νυχιού, έτσι ώστε τα νύχια δεν αναπτύσσονται σωστά.
-Η λύση: Για να αναπτύσσονται σωστά τα νύχια σου πρέπει να προσέξεις τη διατροφή σου. Μια προσωρινή λύση είναι να χρησιμοποιήσεις μια βάση νυχιών ειδικά σχεδιασμένη για να γεμίζει τις γραμμές. Αυτό θα δημιουργήσει μια ομαλή επιφάνεια και θα μπορείς να βάψεις πιο εύκολα τα νύχια σου.
Ξεφλούδισμα / Σπάσιμο
Σε όλες έχει σπάσει ή έχει ξεφλουδίσει ένα νύχι καθώς είχε αρχίσει να μακραίνει. Αυτό είναι κάτι το φυσιολογικό και συμβαίνει σε όλους. Όσο πιο πολύ μακραίνουν τα νύχια τόσο πιο αδύναμα γίνονται. Αυτό συμβαίνει γιατί τα νύχια ταλαιπωρούνται από το πλύσιμο των χεριών, τα βερνίκια νυχιών, τις δουλειές και γενικά την καθημερινότητα.
-Η λύση: Για να έχεις γερά νύχια πέρασε τα καθημερινά με ένα λαδάκι νυχιών για ενδυνάμωση.


Πηγή: http://www.govastileto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add