Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Δευτέρα, Νοεμβρίου 11, 2013

Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!

Κοιταζόμαστε στον καθρέφτη καθημερινά θαυμάζοντας (ή ως ασυγκράτητη επιθυμία) την εμφάνισή μας και κριτικάροντας τι μας αρέσει και τι δε μας αρέσει σ’αυτήν. Οι ρυτίδες, οι λεπτές γραμμές, οι πανάδες ή τα σημάδια γήρανσης, το σχήμα των χειλιών μας και EW – τι είναι αυτά τα μαύρα σημάδια;
Είναι τα μπιμπίκια που δε φαίνονται να φεύγουν ΠΟΤΕ όσο κι αν κάνουμε απολέπιση και πλένουμε το πρόσωπό μας.
Η απομάκρυνση των μαύρων κηλίδων δεν είναι εύκολη, αν δεν ξέρετε να το κάνετε. Πρέπει να καταλάβετε τι είναι τα μαύρα στίγματα και πώς μπορείτε να τα χειριστείτε κάνοντας έτσι ένα βήμα μαθαίνοντας πώς να τ’απομακρύνετε.
Τι είναι τα μαύρα στίγματα;
Τα μαύρα στίγματα είναι στην πραγματικότητα ακαθαρσία που έχει παγιδευτεί στους πόρους. Αυτό είναι συχνά αποτέλεσμα του λιπαρού δέρματος. Η λιπαρότητα του δέρματος παγιδεύει ακαθαρσίες και σωματίδια κάτω απ’αυτό και στη συνέχεια αυτά κολλάνε μέσα στα μικρά θυλάκια που βρίσκονται μέσα στο δέρμα μας κι ονομάζονται πόροι. Ουσιαστικά σκληραίνουν και γίνονται ένα μαύρο στρώμα που δεν επιτρέπει στο δέρμα ν’αναπνέει.
Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!
Πώς να ξεφορτωθώ τα μαύρα στίγματα;
Ο καλύτερος τρόπος για ν’απαλλαχτείτε απ’αυτά είναι να τα ζουλήξετε προς τα έξω. Μπορεί να το γνωρίζετε ήδη αυτό, αλλά η μέθοδος, με την οποία θα το κάνετε, κάνει όλη τη διαφορά.
Ξεκινήστε πλένοντας το πρόσωπό σας καλά και κάνοντας απολέπιση στο δέρμα σας, έτσι ώστε ν’αφαιρεθούν όλα τα νεκρά κύτταρα. Αυτό θα κάνει τα μαύρα στίγματα που θέλετε ν’απομακρύνετε να φαίνονται καλά. Σκουπίστε το πρόσωπό σας με μια στεγνή, καθαρή πετσέτα. Στη συνέχεια, κάντε μια ζεστή κομπρέσα βυθίζοντας μια πετσέτα προσώπου σε ζεστό νερό, τραβήξτε την έξω κι απλώστε την στη μύτη για 15 λεπτά. Σκουπίστε την υγρή περιοχή κι έπειτα μ’ένα χαρτομάντηλο στην άκρη του δαχτύλου αρχίστε να ζουλάτε.
Πιέστε πολύ μαλακά και σταθερά και στις δυο μεριές των μαύρων κηλίδων αρχίζοντας να ζουλάτε ελαφρά προς τα κάτω και στη συνέχεια προς τα πάνω με δύναμη. Αν δεν τα καταφέρετε αμέσως μην συνεχίσετε να πιέζετε και να πιέζετε – θα σας προκαλέσει μόνο πόνο. Δοκιμάστε να ξαναχρησιμοποιήσετε τη ζεστή κομπρέσα 5-10 λεπτά κι επαναλάβετε τα βήματα.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Ο καθαρισμός των πόρων δεν είναι η λύση στην απομάκρυνση των μαύρων λεκέδων. Συχνά είναι όχι μόνο αναποτελεσματικός, αλλά μπορεί να βλάψει και την επιφάνεια του δέρματος.

Πώς μπορώ να εμποδίσω τις μαύρες κηλίδες;
Η πρόληψη είναι η καλύτερη λύση για την εξαφάνιση των μαύρων λεκέδων. Αν δε θέλετε να ξαναδείτε άλλη μαύρη κηλίδα στη ζωή σας, αποφύγετε όλα τα προϊόντα περιποίησης προσώπου με παχιά σύνθεση, γλοιώδη και λιπαρά. Καλό είναι να χρησιμοποιείτε ένα καθαριστικό προσώπου ευδιάλυτο στο νερό κι απαλό (τα σκληρά καθαριστικά ερεθίζουν το δέρμα κάνοντάς σας να υποφέρετε), και μια ενυδατική κρέμα στις περιοχές του δέρματος που το έχουν ανάγκη. Κάντε απολέπιση στο δέρμα σας καθημερινά με μια κρέμα απολέπισης ή μ’ένα ρούχο και να χρησιμοποιείτε προϊόντα για ν’απομακρύνετε την περιττή λιπαρότητα που υπάρχει στο πρόσωπό σας κατά τη διάρκεια της μέρας.

Πηγή: http://www.totalbeauty.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add