Πώς να έχεις ζεστό σπίτι τον χειμώνα; Χρήσιμες συμβουλές για να κάνεις το σπίτι σου πιο ζεστό κατά τη διάρκεια του χειμώνα. - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2022

Πώς να έχεις ζεστό σπίτι τον χειμώνα; Χρήσιμες συμβουλές για να κάνεις το σπίτι σου πιο ζεστό κατά τη διάρκεια του χειμώνα.




Κάνε τον χειμώνα καλοκαίρι και απόλαυσε ζεστό σπίτι όλο τον χρόνο!
Ο χειμώνας είναι μια περίοδος η οποία χαρακτηρίζεται από χαμηλές θερμοκρασίες, υγρασία, ανέμους, βροχοπτώσεις ή χιονοπτώσεις. Είναι έτσι μια ιδιαίτερα απαιτητική εποχή για την κατοικία μας και τον τρόπο που αυτή αντιδρά σε αυτές τις συνθήκες.
 Πώς μπορεί λοιπόν κάποιος να έχει ζεστό σπίτι τον χειμώνα και να αυξήσει τη θερμοκρασία εντός του χώρου του;
  • Μην μπλοκάρετε τις πηγές θέρμανσης
Σε πολλά σπίτια υπάρχει η τάση τοποθέτησης επίπλων του σπιτιού μπροστά από τις πηγές θερμότητας. Είναι για παράδειγμα πιθανό να έχετε τους καναπέδες σας ακριβώς μπροστά από καλοριφέρ. Αυτή η τακτική μπορεί να βοηθά στο να νιώθετε ότι υπάρχει ζέστη όσο παραμένετε σε αυτό το σημείο. Ωστόσο, λειτουργεί εις βάρος της συνολικής απόδοσής των θερμαντικών σωμάτων. Αυτό συμβαίνει επειδή οι καναπέδες απορροφούν τη θερμότητα και δεν την αφήνουν να διαχέεται ελεύθερα στο σύνολο του χώρου σας. Η τοποθέτηση των επίπλων σας με τρόπο που δεν μπλοκάρει τις πηγές θέρμανσης, είναι κομβικής σημασίας σχετικά με τη ροή της θερμότητας στον χώρο σας.
  • Τοποθετήστε έξυπνα τα φυτά σας
Αν διαθέτετε φυτά εσωτερικού χώρου και είναι τοποθετημένα κοντά στα παράθυρά σας, κατά τους χειμερινούς μήνες θα ήταν καλό να τα μετακινήσετε.
Τα φυτά, όταν βρίσκονται δίπλα σε παράθυρα ή μπαλκονόπορτες, εντείνουν την υγρασία.
Τοποθετήσετε λοιπόν τις γλάστρες σας μακριά από τα ανοίγματα των παραθύρων και θα δείτε διαφορά.
  • Ανοίξτε τις κουρτίνες σας
Ο ήλιος κατά τη διάρκεια του χειμώνα εμφανίζεται με μικρότερη συχνότητα. Συνεπώς είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τον εκμεταλλευόμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο. Τις ώρες που υπάρχει ηλιοφάνεια, φροντίστε να ανοίγετε τις κουρτίνες σας, ώστε ο χώρος να απορροφήσει το ηλιακό φως. Όταν αρχίζει να νυχτώνει, τραβήξτε και πάλι τις κουρτίνες χρησιμοποιώντας τες ουσιαστικά σαν ένα ακόμα στρώμα μόνωσης. Έτσι, βοηθάτε τον χώρο σας να συγκρατήσει τη θερμότητα στο εσωτερικό.
  • Χρησιμοποιήστε χαλιά
Τα πατώματα του σπιτιού μας είναι το πρώτο σημείο στο οποίο αισθανόμαστε το κρύο καθώς περπατάμε. Η χρήση χαλιών στα δωμάτια ή το σαλόνι, συμβάλλει στο να κρατήσετε τα πόδια σας ζεστά και ταυτόχρονα “θερμομονώνει” κατά κάποιον τρόπο το δάπεδο.
Έτσι, αποκτάτε ένα ακόμα επίπεδο άμυνας απέναντι στις χαμηλές θερμοκρασίες. Ένα σπίτι με λιγότερα “ακάλυπτα” σημεία στο δάπεδο διατηρεί σαφές προβάδισμα στην αίσθηση ζέστης εντός. Εκτός και εάν διαθέτει το σπίτι σας ενδοδαπέδια θέρμανση, οπότε είστε ήδη καλυμμένοι.
  • Αναβάθμιση συγκεκριμένων χώρων
Για πολλούς η ολική αντικατάσταση των κουφωμάτων του σπιτιού είναι ένα σημαντικό οικονομικό έξοδο. Υπάρχει όμως ακόμα μια λύση που θα μπορούσε να βελτιώσει αισθητά τις συνθήκες του σπιτιού σας με μικρότερο κόστος. Μπορείτε λοιπόν να αντικαταστήσετε όχι όλα, αλλά ένα μέρος των κουφωμάτων σας, ανάλογα με τους χώρους που επιθυμείτε να αναβαθμίσετε ενεργειακά. Χρειάζεται να αξιολογήσετε σε ποιους χώρους παραμένετε περισσότερη ώρα ή ποια σημεία του σπιτιού πλήττονται περισσότερο (π.χ. δωμάτια που έχουν εξωτερικό τοίχο ή χώροι χωρίς θέρμανση).
Ακόμη, αν έχετε παιδιά, ελέγξτε σε τι κατάσταση βρίσκονται τα δωμάτιά τους. Η έξυπνη επιλογή συγκεκριμένων χώρων για την αντικατάσταση των κουφωμάτων, θα σας επιτρέψει να “οχυρώσετε” σημαντικά σημεία της οικίας σας, χωρίς να ξοδέψετε μεγάλο ποσό. Δείτε εδώ μερικές ιδέες προηγμένων κουφωμάτων αλουμινίου.
  • Αντικατάσταση των παλιών κουφωμάτων
Αν τα κουφώματά σας είναι παλιά ή έχουν υποστεί σοβαρές φθορές, τότε η αντικατάστασή τους μπορεί να έχει σπουδαία αποτελέσματα. Ανάλογα με την τοποθεσία της κατοικίας, θα πρέπει να αξιολογήσετε τις επιλογές σας, δίνοντας βάση στην ενεργειακή απόδοση του συστήματος κουφωμάτων που θα επιλέξετε, στις θερμομονωτικές του επιδόσεις, καθώς και στο είδος τζαμιού και τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά που το συνοδεύουν. Ένα σύστημα υψηλών επιδόσεων είναι σίγουρο ότι θα αλλάξει ριζικά το πώς νιώθετε τον χειμώνα στο σπίτι σας.

Μην περιμένεις άλλο. Η θερμική άνεση είναι δικαίωμα όλων!
Όπως γίνεται κατανοητό, για να απολαμβάνετε ζεστό σπίτι τον χειμώνα, χρειάζεται μια σειρά ενεργειών που όλες παίζουν τον δικό τους ρόλο σε αυτή τη διαδικασία. Όλα ξεκινάνε από την ποιότητα των κουφωμάτων μας και το είδος της θέρμανσης.
Ωστόσο επεκτείνονται και σε άλλες “μικρές” αλλά σημαντικές επιλογές μας, που μπορούν να λειτουργήσουν θετικά. Με όποιον τρόπο και αν κινηθείτε, μην ξεχνάτε ότι ένα κρύο σπίτι μειώνει την ποιότητα διαβίωσης. Κάτι τέτοιο μπορεί να είναι ακόμη και επικίνδυνο για την υγεία όσων το κατοικούν. Δοκιμάστε να πειραματιστείτε με διάφορους τρόπους και είναι σίγουρο ότι θα βρείτε αυτό που σας ταιριάζει. Εκμεταλλευτείτε τις συμβουλές μας και… ζήστε ζεστές στιγμές!

Το διαβάσαμε εδώ: https://blog.alumil.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: