Στολισμός Χριστουγεννιάτικου δέντρου: 5 tips που πρέπει να γνωρίζεις - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τρίτη, Νοεμβρίου 29, 2022

Στολισμός Χριστουγεννιάτικου δέντρου: 5 tips που πρέπει να γνωρίζεις

Τα Χριστούγεννα είναι πλέον μια ανάσα οπότε ήρθε η ώρα να στολίσεις το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Στόλισε γιορτινά το σπίτι σου με χριστουγεννιάτικα δέντρα εξαιρετικής ποιότητας, μοναδικής αισθητικής και σε καταπλητικές τιμές.

Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα για τον στολισμό χριστουγεννιάτικου δέντρου σου και πάρε πρωτότυπες ιδέες διακόσμησης για να πετύχεις ένα ζεστό εορταστικό κλίμα γεμάτο στυλ!

Πώς να επιλέξεις Χριστουγεννιάτικο δέντρο;
Πολύ σημαντικό είναι να αποφασίσεις πρώτα αν θα πάρεις αληθινό ή τεχνητό δέντρο. Αν σου αρέσει να στολίζεις τεχνητό δέντρο επίλεξε κάποιο με πλούσια κλαδιά (πυκνότητα) ώστε να μοιάζει με το φυσικό δέντρο.

Πλεονεκτήματα
1. Διατηρείς το χώρο σου καθαρό χωρίς να χρειάζεται να καθαρίζεις τις πευκοβελόνες.
2. Το αγοράζεις μια φορά και το χρησιμοποιείς ξανά και ξανά - Δεν χρειάζεται συντήρηση.
3. Γρήγορη και εύκολη εγκατάσταση έτσι ώστε να έχεις το δέντρο σου στημένο χωρίς κόπο.
4. Πολύ εύκολο στην αποθήκευση.
5. Διατίθεται σε διάφορα μεγέθη, χρώματα, στυλ.
6. Μπορείς να βρεις λύσεις για όλους τους χώρους από πολύ μικρούς μέχρι πολύ μεγάλους: δέντρα slim, κρεμαστά, χιονισμένα, επιτραπέζια, δέντρα που μοιάζουν αληθινά.

Πώς να τοποθετήσεις τα φωτάκια;
Ξεκίνησε να βάλεις τα φωτάκια από κάτω προς τα πάνω και σε σημείο που θα είναι κοντά σε πρίζα. Τοποθέτησέ τα περιμετρικά, μερικά πιο μέσα, αλλά κυρίως έξω στα κλαριά. Πριν την αγορά πρέπει να σκεφτείς πόσα λαμπάκια θα χρειαστείς και σε τι χρώμα.

Σημαντικό
Προτίμησε LED φωτάκια που έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τα απλά και η κατανάλωσή τους είναι πολύ μικρότερη. Πριν ξεκινήσεις τον στολισμό θα πρέπει να δεις αν λειτουργούν.


Πώς να βάλεις τις γιρλάντες;
Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος τρόπος με τον οποίο πρέπει να βάλεις τις γιρλάντες στο δέντρο σου. Υπάρχουν όμως κάποια tips που θα δώσουν στο δέντρο σου την εικόνα του ολοκληρωμένου.

Σημαντικό
Ξεκίνα πάντα από κάτω δίνοντας μορφή στην γιρλάντα και αφήνοντας την πιο ανάλαφρη και αραιή. Όσο ανεβαίνεις προς την κορυφή του δέντρου διατήρησε το ύφος που της έχεις δώσεις, και προσπάθησε όσο πιο πάνω πας τόσο πιο σταθερή και πυκνότερη θα πρέπει να είναι η γιρλάντα σου. Πολύ σημαντικό είναι να την βάλεις περιμετρικά και όχι τυχαία.

Πώς να τοποθετήσεις τα στολίδια;
Σίγουρα έχεις κάποιες αγαπημένες μπάλες που θέλεις πάντα να έχουν περίoπτη θέση στο δέντρο. Τοποθέτησε πρώτα τις αγαπημένες σου Χριστουγεννιάτικο μπάλες σε σημεία ώστε να ξεχωρίζουν. Μετά ξεκίνα να χτίζεις την διακόσμηση τοποθετώντας τις μεγάλες μπάλες στα χαμηλά κλαδιά και τις μικρές πιο ψηλά.

Σημαντικό
Για να αποκτήσει ενδιαφέρον και βάθος το Χριστουγεννιάτικο δέντρο τοποθέτησε τα στολίδια και τα διακοσμητικά όχι μόνο στις άκρες των κλαδιών αλλά και πιο μέσα. Μπορείς να μπλέξεις ανάμεσα στα βασικά στολίδια και κάποια ιδιαίτερα διακοσμητικά που θα είναι διαφορετικά σε μέγεθος, σχήμα και χρώμα ώστε η διακόσμησή σου να αποκτήσει στυλ. Μόλις ξεκινήσεις να γεμίζεις το δέντρο σου μπορείς να κάνεις ένα βήμα πίσω ώστε να δεις ολόκληρο το δέντρο και να διαπιστώσεις αν τυχόν υπάρχουν κενά που θα πρέπει να γεμίσεις. Αποφάσισε από πριν τι θέμα θα έχει το δέντρο σου, ποιο στυλ θα ακολουθήσεις και σε ποιους χρωματικούς τόνους θα κινηθείς.


Extra tip

Αποθήκευση
Για να μπορέσεις να τα βρεις όλα τακτοποιημένα και οργανωμένα ώστε να τα χρησιμοποιήσεις και την επόμενη χρονιά, πολύ σημαντικό είναι τα στολίδια, τα λαμπάκια, τα διακοσμητικά και τα κεριά να μπουν σε κουτιά.

Το διαβάσαμε εδώ: https://www.leroymerlin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: