Ορυκτό Αλάτι - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Σάββατο, Αυγούστου 22, 2020

Ορυκτό Αλάτι

Αλάτι ροζ Περσίας, σε κρυστάλλους | Μπαχάρ
ΟΡΥΚΤΟΛΟΓΙΑ - ΓΕΜΜΟΛΟΓΙΑ:
Πρόκειται για το γνωστό αλάτι στην ορυκτή του μορφή. Δημιουργείται από την εξάτμιση αλμυρών λιμνών ή κλειστών θαλασσίων λεκανών και από την ξηρασία των πρώτων υπαρχόντων ωκεανών. Έχει Σκληρότητα 2 και κυβικό κρυσταλλικό σύστημα.
ΧΡΩΜΑ: Διάφανο, κίτρινο, ροδακινί.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΛΙΘΟΥ:
• Το αλάτι Ιμαλαΐων ηλικίας 250 εκ. ετών χαρακτηρίζεται ως ένα από τα αρχαιότερα και καθαρότερα αλάτια της Γης.
• Οι πιέσεις οι οποίες υπέστη έχουν συντελέσει στη δημιουργία της ανώτερης κρυσταλλικής μορφής του. 
• Οι αποχρώσεις του οφείλονται στα διάφορα στοιχεία που κατά καιρούς αναμείχθηκαν στη σύσταση του, όπως η κόκκινη και η πορτοκαλί απόχρωση που προκαλούνται από το σίδηρο και το μαγγάνιο αντίστοιχα. Ωστόσο αν και ροζ αποκαλείται από πολλούς ο λευκός χρυσός των Ιμαλαΐων.

Αλάτι Ιμαλαΐων και ιδιότητες: 
Το αλάτι Ιμαλαΐων έχει το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό πως εμπεριέχει τα 84 πολύτιμα ιχνοστοιχεία που βρίσκονται και μέσα στον ανθρώπινο οργανισμό, γι' αυτό και σε περίπτωση που έχουμε έλειψη σε κάποιο από αυτά, επιχειρείται αυτομάτως η αναπλήρωσή του. Το γεγονός ότι δεν υφίσταται τη διαδικασία του ραφιναρίσματος το κάνει να μην έχει χάσει κανένα από αυτά τα 84 ιχνοστοιχεία, σε αντίθεση με το κοινό αλάτι που εξαιτίας αυτής της διαδικασίας χάνει το μεγαλύτερο ποσοστό του. Το ορυκτό αλάτι έχει εκτεθεί σε τεράστιες πιέσεις μέσα στο εσωτερικό της γης, γεγονός το οποίο του προσδίδει την ανώτερη κρυσταλλική δομή του, άρα και τις αντίστοιχες "πληροφορίες" και ενέργειες-συχνότητες που μεταβιβάζει. Χάρη σε αυτή τη δομή, ο οργανισμός μας μπορεί να απορροφήσει εύκολα τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται, χωρίς να επιβαρύνεται με οτιδήποτε περιττό.
Το γεγονός ότι για εκατομμύρια έτη βρισκόταν αμόλυντο και προστατευμένο μέσα στη γη το κάνει μια αγνή, ασφαλή και υγιεινή επιλογή για την κουζίνα μας, αλλά και όχι μόνο. Οι χρήσεις του είναι πολυάριθμες καθώς εκτός του ότι μπορεί να καταναλωθεί, έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί και εξωτερικά (π.χ. για δερματικά ζητήματα) ή και να τοποθετηθεί με διάφορους τρόπους στο χώρο μας.

Μερικές μόνο από τις ιδιότητες που μπορούμε να ξεχωρίσουμε είναι οι ακόλουθες:
- Διατήρηση ισορροπίας επιπέδων σακχάρου στο αίμα.
- Τόνωση κυκλοφορικού συστήματος.
- Προστασία καρδιαγγειακού συστήματος. 
- Ιονισμός και ενεργειακός καθαρισμός του χώρου
- Θεραπεία δερματικών παθήσεων.
- Ενδυνάμωση μυικού συστήματος.
- Βελτίωση του αναπνευστικού.
- Εξισορρόποηση του pH.
- Στοματική υγιεινή.
- Ανακούφιση από τον πονόλαιμο.
- Εξισορρόπηση υγρών του οργανισμού.
- Βελτίωση της πέψης.
- Ενδυνάμωση των οστών.
- Αποτοξίνωση.

Ορυκτό Αλάτι Ιμαλαΐων σε ΤΡΙΜΜΑΤΑ & ΣΚΟΝΗ

Στο Φαγητό:
Η θρεπτική του αξία, η πληρότητα της γεύσης του και η καθαρή φυσική του σύνθεση καθιστούν το αλάτι Ιμαλαΐων ως το μοναδικό αλάτι που χαρίζει υγεία και ευεξία. Το αλάτι Ιμαλαΐων σε αντίθεση με άλλα μαγειρικά αλάτια, δεν είναι ραφιναρισμένο, δεν είναι επιβλαβές για τον οργανισμό και δεν είναι τοξικό. Χρησιμοποιείται ως βοήθημα σε περιόδους δίαιτας μιας και καταπολεμά την κυτταρίτιδα και την κατακράτηση υγρών. Βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού και στην καλή λειτουργία αρθρώσεων και μυών.

Για τη Σωματική Υγεία:
Ιδανικό για μπάνιο σε μπανιέρα, όπου με τη διαδικασία της Όσμωσης αποβάλει τις τοξίνες από τον οργανισμό. Ξεκουράζει και ξεπρήζει το σώμα δίνοντας μια αίσθηση εξαγνισμού και ελαφρότητας. Τα μπάνια σε αλατόνερό είναι γνωστό ότι χαρίζουν ευεξία, ισορροπία και χαλάρωση. Πέρα από αυτό όμως, το αλατόνερο δρα θεραπευτικά για:

01. Δερματικές παθήσεις
02. Κατακράτηση υγρών και παρουσία οιδημάτων
03. Διαστρέμματα, μελανιές, πρηξίματα
04. Μύκητες, βακτηρίδια, μικροοργανισμούς
05. Εξισορροπεί το όξινο ή αλκαλικό PH
06. Αποβάλει τα βαριά μέταλλα
07. Βελτιώνει το μεταβολισμό
08. Βοηθά τη λειτουργία της πέψης και της αφομοίωσης
09. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
10. Καθαρίζει τα τσάκρας και αναζωογονεί το σώμα

Μπορείτε να κάνετε μπάνιο, λουτρό ποδιών, να βάλετε επιδέσμους ή να πίνετε διάλυμα από αλατόνερο.
Δοσολογία μπάνιου:
01. Μπάνιο χαλαρωτικό: 250gr αλατιού σε χλιαρό νερό για 25 λεπτά.
02. Μπάνιο αποτοξινωτικό: 500gr αλατιού σε χλιαρό νερό για 35 λεπτά.
03. Μπάνιο θεραπευτικό: 1 kg αλατιού σε χλιαρό νερό για 45 λεπτά.

Δοσολογία λουτρού ποδιών:
2-4 κουταλιές τις σούπας σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό για 30 λεπτά.

Δοσολογία επιδέσμων:
Εμποτίζετε τους επιδέσμους με διάλυμα που έχετε φτιάξει, βάζοντας 1-2 κουταλιές της σούπας αλάτι σε 1 λίτρο νερό. Αφήνετε τους επιδέσμους πάνω στο επίμαχο σημείο και τους ανανεώνετε ανά διαστήματα. Για καλύτερα αποτελέσματα μην ξεπλένεστε, αφήστε το αλατόνερο να παραμείνει στο δέρμα.

Δοσολογία πόσιμου διαλύματος:
Ρίχνετε 250gr αλατιού σε 1 λίτρο νερό. Κάθε πρωί κατά προτίμηση νηστικοί, βάζετε 1 κουταλιά της σούπας από το διάλυμα αυτό σε 200gr χλιαρό νερό (=ένα ποτήρι) και το πίνετε. Παλιά και δοκιμασμένη συνταγή ανά τους αιώνες.

Για τον καθαρισμό των κρυστάλλων:
Μέσα σε ένα γυάλινο μπολ με χλιαρό νερό ρίχνετε 2 κουταλιές της σούπας αλάτι. Βάζετε μέσα τους κρυστάλλους σας για 3 ώρες. Μετά τους ξεπλένετε και τους αφήνετε στον ήλιο για 1 ώρα.

Η χρήση του ως επίθεμα για την αντιμετώπιση μυϊκών πόνων και φλεγμονών:
Βάζουμε σε ένα πουγκί μισό ή ένα κιλό αλάτι και το ράβουμε.

Για μυϊκούς πόνους: Ζεσταίνουμε το πουγκί σε φούρνο μικροκυμάτων, απλό φούρνο ή στον ήλιο και το τοποθετούμε πάνω από το σημείο που έχει εμφανιστεί ο μυϊκός πόνος. Το αφήνουμε εκεί μέχρι να κρυώσει και επαναλαμβάνουμε.

Για φλεγμονές: Βάζουμε το πουγκί στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και κατόπιν το τοποθετούμε στο σημείο της φλεγμονής. Το αφήνουμε εκεί μέχρι να ζεσταθεί και επαναλαμβάνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add