Ποια είναι τα 5 πιο τρομακτικά μέρη στην Ευρώπη; - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Πέμπτη, Ιουλίου 30, 2020

Ποια είναι τα 5 πιο τρομακτικά μέρη στην Ευρώπη;

 Μερικές από τις πιο τρομακτικές τοποθεσίες πάντως προσελκύουν τους τουρίστες, που το βρίσκουν διασκεδαστικό να μπαίνουν σε λαβυρίνθους και να βλέπουν σκελετούς. Ιδού οι πιο φημισμένες από αυτέςOι Αμερικανοί μπορεί να εορτάζουν κάθε χρόνο το Halloween, όπου μικροί και μεγάλοι ντύνονται με αποκριάτικα τρομακτικά κοστούμια αλλά η Γηραιά Ήπειρος φημίζεται για τα στοιχειωμένα της μέρη.Άλλωστε μετρά ιστορία περισσότερων αιώνων, κατά τους οποίους έχουν γίνει σφαγές, πόλεμοι, φυσικές καταστροφές που φούντωσαν τις διηγήσεις για τις υπερφυσικές δυνάμεις. Μερικές από τις πιο τρομακτικές τοποθεσίες πάντως προσελκύουν τους τουρίστες, που το βρίσκουν διασκεδαστικό να μπαίνουν σε λαβυρίνθους και να βλέπουν σκελετούς. Ιδού οι πιο φημισμένες από αυτές.

1) Κατακόμβες Παλέρμου
Οι κατακόμβες του Παρισιού είναι πιο διάσημες αλλά αυτές της Σικελίας έχουν ένα ανατριχιαστικό χαρακτηριστικό. Υπήρξε μια περίοδος όπου ήταν της μόδας, οι πλούσιοι του νησιού να ταριχεύονται και να τοποθετούνται εκεί, με τα γιορτινά τους ρούχα.

2) Η πόλη των Νεκρών, Οσετία, Ρωσία
Σε μια εγκαταλελειμμένη κοιλάδα της Οσετίας, τριγυρισμένη από τα βουνά, υπάρχει ένα χωριό με περίεργα σπιτάκια, τα οποία είναι οικογενειακοί τάφοι. Είναι μια παράδοση που ξεκίνησε τον 16ο αιώνα και οι νεκροί τοποθετούνταν βεβαίως με τα ρούχα και τα αγαπημένα τους αντικείμενα, τα οποία βεβαίως μπορεί να δει όποιος επισκέπτεται τα σπίτια.

3) Οστεοφυλάκιο Kutna Hora, Τσεχία
Εκεί βρίσκονται τα οστά από 40.000 άτομα που έχασαν την ζωή τους από την πανώλη πολλούς αιώνες πριν. Η τοποθεσία είναι μια ώρα μακριά από την Πράγα και συγκεντρώνει πολλούς τουρίστες που πηγαίνουν να δουν, πως οι σκελετοί και τα οστά μπορούν τελικά να γίνουν έργα τέχνης. Το 1870 ένας τοπικός μαραγκός αποφάσισε να τα τακτοποιήσει και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

4) Τα δάση της Ρουμανίας
Σε πολλές περιοχές της χώρας, υπάρχουν δασώσεις περιοχές που παραπέμπουν στην ζωή και την δράση του Κόμη Δράκουλα, ιδιαίτερα το Καστρο του Bran - αλλά και σε θρίλερ τύπου Blair Witch Project.

5) To Οστεοφυλάκιο Halstatt
Πάνω σε ενα ορεινό δάσος σε μια τοποθεσία που έχει θέα σε μια λίμνη, το οστεοφυλάκιο έχει εκατοντάδες κρανία, τα οποία αναγράφουν το όνομα του κατόχου με γοτθικά γράμματα. Ο λόγος είναι ότι είναι κρατούσαν μόνο τα κεφάλια γιατί δεν είχαν χώρο αποθήκευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: