Κορωνοϊός: Ο χάρτης των 97 κρουσμάτων, από πού προέρχονται -Προειδοποιήσεις για τοπικά lockdown - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τρίτη, Ιουνίου 09, 2020

Κορωνοϊός: Ο χάρτης των 97 κρουσμάτων, από πού προέρχονται -Προειδοποιήσεις για τοπικά lockdown


Κορωνοϊός- Ελλάδα: 97 νέα κρούσματα του ιού στη χώρα | ΣΚΑΪ
Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές αρχές της χώρας αλλά και στην κυβέρνηση μετά τα 97 νέα κρούσματα κορωνοϊού των προηγούμενων 4 ημερών, τα οποία εκτίναξαν τον αριθμό των περιστατικών που καταγράφονται στην Ελλάδα μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων που υιοθετήθηκαν για την πανδημία.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.049, εκ των οποίων το 55,2% αφορά άνδρες. 690 κρούσματα (22,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.735 (56,9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Επίσης, καταγράφηκαν δύο νέοι θάνατοι και 182 συνολικά στη χώρα.

Από πού προέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού
Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, από τα 97 κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες στη χώρα, τα 30 αφορούν ταξιδιώτες από το εξωτερικό και τα 29 εντοπίστηκαν στο πλαίσιο οργανωμένων μαζικών ελέγχων στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, η οποία μπαίνει πλέον στο μικροσκόπιο των υγειονομικών αρχών ως ισχυρή εστία επιδημίας.

Άλλες περιοχές που έκρουσαν επίσης τον συναγερμό στις Αρχές είναι η Λαμία όπου καταγράφηκαν 4 νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία αφορούν όλα σε μία οικογένεια. Πρόκειται για έναν 85χρονο με τη σύζυγό του που διαμένουν στην Αμερική και επέστρεψαν πριν από 15 ημέρες μαζί με την κόρη τους που είχε πάει να τους επισκεφτεί και τα τεστ στο αεροδρόμιο ήταν αρνητικά. Ο ηλικιωμένος παππούς μετά από 14 ημέρες εμφάνισε λοίμωξη του αναπνευστικού και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λαμίας το Σάββατο. Μία ημέρα μετά, την Κυριακή, άρχισαν ήπια συμπτώματα και στις δύο γυναίκες, αλλά και στον εγγονό του.

Παράλληλα, στην Τρίπολη καταγράφηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού σε δομή ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης. Πρόκειται για έναν 63χρονο ο οποίος μεταφέρθηκε με πυρετό στο νοσοκομείο Τρίπολης χθες βράδυ και εν συνεχεία διακομίστηκε για καλύτερη παρακολούθηση στο νοσοκομείο του Ρίου.

Στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας νοσηλεύεται ένας 66χρονος που επέστρεψε από την Τσεχία και εμφάνισε συμπτώματα 10 ημέρες μετά την επιστροφή του και ενώ βρισκόταν σε απομόνωση στο σπίτι του.

Επίσης, στην Κοζάνη δύο άνδρες διαγνώστηκαν θετικοί με χαμηλό ιικό φορτίο και βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Καθημερινή πλέον η έκθεση του ΕΟΔΥ για την πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού -Σαφής προειδοποίηση για τοπικά lockdown

Πηγή: https://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add