Άργυρος ή Ασήμι - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Πέμπτη, Απριλίου 02, 2020

Άργυρος ή Ασήμι

Άργυρος - Βικιπαίδεια

ΣΥΣΤΑΣΗ:Ο άργυρος ή ασήμι ανήκει στα μέταλλα. Θεωρείται ευγενές μέταλλο μαζί με το ρουθήνιο, το ρόδιο, το ιρίδιο, το παλλάδιο, το όσμιο, το λευκόχρυσο και το χρυσό.

ΧΡΩΜΑ: Ασημί μεταλλικό.


ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΟΥ:
• Το ασήμι είναι ένα από τα πρώτα μέταλλα που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος. Ήταν γνωστό ήδη από την προϊστορική εποχή στους λαούς που κατοικούσαν στη Μεσοποταμία, στον Ελλαδικό Χώρο, στη Μέση Ανατολή και στην Αίγυπτο.
• Ο άργυρος πήρε το σημερινό του όνομα από το θέμα αργ- που προέρχεται από την Ινδοευρωπαϊκή ρίζα «arg-u-ro» (= λαμπερό μέταλλο) και σχετίζεται με τη Σανσκριτική λέξη arj-una (= φως, φωτεινός). Εκτός από τον άργυρο στα Ελληνικά, η ρίζα έδωσε στα Λατινικά τη λέξη argentum που με τη σειρά της πέρασε στις υπόλοιπες λατινογενείς γλώσσες (argent στα Γαλλικά, argento στα Ιταλικά).
• Η αρχαία αιγυπτιακή λέξη για τον άργυρο ήταν «K-S-F (kesef)» που ήταν παρόμοια με τη λέξη που χρησιμοποιούσαν οι Χαναναίοι και οι Εβραίοι και λέγεται ότι σήμαινε «να είσαι λευκός». Έμοιαζε ακουστικά με τη λέξη «kasham» που χρησιμοποιούσαν οι Βαβυλώνιοι για τον άργυρο και σήμαινε «λευκός χρυσός». Οι αρχαίοι Ασσύριοι, λαός Σημιτικής καταγωγής, χρησιμοποιούσαν τη λέξη sapru ενώ και η αρχαία προελληνική λέξη για τον άργυρο στην μινωική Κρήτη ήταν sa-ya που ξεκινούσε επίσης με το «sa».
• Η ονομασία ασήμι προέρχεται από τον άσημο άργυρο των αρχαίων Αθηναίων (άργυρος χωρίς σήμανση, άργυρος που δεν έχει γίνει νόμισμα).

ΕΛΚΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ:
• O άργυρος από την αρχαιότητα συσχετίζεται με το φεγγάρι όπως βέβαια ο χρυσός με τον ήλιο. Συσχετίζεται επίσης με τις επιδράσεις της σελήνης, καθώς και με την ευελιξία, την συναισθηματική νοημοσύνη, την δημιουργικότητα και την γυναικεία φύση.
Ο άργυρος συνδέεται με το 6ο τσάκρα, το Τρίτο Μάτι.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ:
• Προστατεύει από δυσαρμονικές ενέργειες, διαρροές και μπλοκαρίσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: