Oικονομικές & γρήγορες λύσεις ανακαίνισης - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 05, 2020

Oικονομικές & γρήγορες λύσεις ανακαίνισης

Όλοι έχουμε δικαίωμα στην ανανέωση του προσωπικού μας χώρου. Συνήθως, όμως, κάθε αλλαγή φαντάζει στο μυαλό μας δύσκολη, έως ακατόρθωτη, και πάνω από όλα ακριβή. Σε μια ανακαίνιση θαυμάζεις το αποτέλεσμα. Πρόκειται, όμως, για μια διαδικασία η οποία διαρκεί σε χρόνο, μπορεί να σας βγάλει από την βολή σας για κάποιες μέρες και να είστε διστακτικοί για την κούραση που μπορεί να υποστείτε. 

Και οι πιο μικρές αλλαγές ωστόσο μπορούν να σας ανανεώσουν και να αλλάξουν την ατμόσφαιρα στον χώρο σας. Οι αλλαγές μπορούν να συνδυάζουν πάντα την οικονομία, την ανανέωση και την αισθητική και σαφώς πιο γρήγορα και αβίαστα! Ακολουθήστε τις συμβουλές μας για την αλλαγή κάθε χώρου του σπιτιού σας, γιατί όλοι αξίζουμε να επιστρέφουμε σε ένα όμορφο σπίτι.



Στο μπάνιο

Όσον αφορά το χώρο του μπάνιου, προσδίδει ιδιαίτερη αισθητική να συνδυάζονται τα είδη μεταξύ τους σε στυλ και σε χρώμα. Μπορείτε να ξεκινήσετε την αλλαγή του μπάνιου σας ανανεώνοντας τα μικρά συμπληρωματικά αξεσουάρ όπως η θήκη για σαπούνι, οι ποτηροθήκες, τα ντισπένσερ και το πιγκάλ. Διαλέξτε ένα στυλ για όλα και προσπαθήστε να μην είναι αταίριαστα μεταξύ τους και κυρίως να ανήκουν σε μια σειρά. Κατά αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσετε ένα συγκεκριμένο στυλ στο μπάνιο σας. Στη συνέχεια μπορείτε στα διάφορα αξεσουάρ να ταιριάξετε ένα νέο καπάκι λεκάνης .

Επίσης, η κουρτίνα του μπάνιου κάνει μια αισθητή διαφορά στο συγκεκριμένο χώρο λόγω του χώρου που καλύπτει. Διαλέγοντας μία νέα κουρτίνα, ο χώρος θα αλλάξει ή αναλόγως το χρώμα που θα διαλέξετε να φαίνεται πιο μεγάλος. Στο τέλος, προσθέστε ένα χαλάκι μπάνιου και ο χώρος σας θα γίνει αγνώριστος! 

Συμβουλή μας είναι να ακολουθήσετε τις αποχρώσεις και το στυλ που έχει ήδη το μπάνιο σας. Αφού δεν θα προχωρήσετε σε ανακαίνιση και δεν θα αλλαχτούν τα ήδη υπάρχοντα πλακάκια σας, αν κατά κύριο λόγο τα συγκεκριμένα είναι σε περίπλοκα μοτίβα ή σε έντονες αποχρώσεις προτιμήστε διακριτικά αξεσουάρ και σε φυσικούς τόνους. Αντίθετα αν το μπάνιο σας είναι πολύ λευκό ή ουδέτερο προσθέστε έντονα χρώματα για να ζωντανέψετε τον χώρο. Το μπάνιο δεν πρέπει να έχει πολλά έπιπλα και να διακρίνεται από άνεση. Ένα ντουλάπι αποθήκευσης και ένας διακριτικός κάδος άπλυτων είναι όσα χρειάζεστε. 




Στο υπνοδωμάτιο

Το υπνοδωμάτιο είναι ένας χώρος που επιζητούμε να αποπνέει ηρεμία αλλά και να εκφράζει την προσωπικότητά μας. Ίσως πολλές φορές αποτελεί τον μοναδικό προσωπικό μας χώρο μέσα στο σπίτι οπότε θέλουμε να επιλέγουμε τα έπιπλα που επιθυμούμε, τα χρώματα που μας εκφράζουν και τη διάταξη που μας βολεύει στην καθημερινότητά μας. Σημεία που θα μπορούσαν να αλλάξουν αισθητά το υπνοδωμάτιο είναι αρχικά ο τοίχος. 

Δεν χρειάζεται να ασχοληθείτε με παραπάνω από μία του πλευρά, ιδανικά μόνο με τον τοίχο πίσω από το κρεβάτι. Μια ταπετσαρία, ένας πίνακας ή πολλές μικρές κορνίζες της αρεσκείας σας μπορούν να μετατρέψουν το δωμάτιό σας σε έναν ατμοσφαιρικό χώρο. Στην ουσία δημιουργείτε έναν ωραίο καμβά που πλαισιώνει το κρεβάτι σας. 

Πέρα από τον τοίχο, ξεκινήστε μια ταξινόμηση στο δωμάτιό σας. Αν έχετε αρκετά πράγματα μέσα στο δωμάτιο ανασυντάξετε τα σε κουτιά αποθήκευσης ή σε ράφια σε κενά σημεία του τοίχου. Θα έχετε πλέον στη διάθεσή σας περισσότερο χώρο και συνεπώς το δωμάτιό σας θα φανεί πιο μεγάλο και άνετο. Επίσης, αν δεν έχετε καθρέφτη στον δωμάτιό σας, σκεφτείτε σοβαρά να αγοράσετε έναν και κυρίως να τον τοποθετήσετε απέναντι από μπαλκόνι ή παράθυρο. 


Οι καθρέφτες κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται πιο μεγάλο και όταν τοποθετούνται στο κατάλληλο σημείο αντανακλώντας το φως μπορούν να δημιουργήσουν μια πιο ζεστή ατμόσφαιρα στο δωμάτιο.

Τέλος, στην προσπάθεια ανάδειξης ενός φωτεινού δωματίου αποφύγετε τις βαριές κουρτίνες οι οποίες μπορεί να κοσμούν καιρό το δωμάτιό σας και προτιμήστε πάνελ ή στόρια. Τα τελευταία σας δίνουν την επιλογή της συσκότισης αλλά και της εισόδου του φωτός στο χώρο ενώ είναι μια ιδιαίτερα μοντέρνα επιλογή.

Στο σαλόνι 

Το σαλόνι είναι ένας κοινόχρηστος χώρος για όλη την οικογένεια. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο πρέπει να είναι ένας χώρος με ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Συνήθως κάνουμε το λάθος και φορτώνουμε το σαλόνι μας με κάθε λογής διακοσμητικό που τελικά «βαραίνει» το χώρο, το κοσμούμε με βαριές κουρτίνες που εμποδίζουν το φως και βρισκόμαστε τελικά σε έναν αφιλόξενο και μουντό χώρο που αντί να μας καλωσορίζει μας κάνει να τον αποφεύγουμε.

Αρχικά, ο χώρος μπορεί να μεταμορφωθεί αλλάζοντας την απόχρωση του τοίχου. Μία πλευρά είναι αρκετή για να φωτίσει και να αλλάξει ριζικά το χώρο. Δεν χρειάζεται το χρώμα να είναι πολύ έντονο. Μπορείτε να προτιμήσετε παλ αποχρώσεις, ιβουάρ ή υπόλευκες.

Μετά συνεχίστε με τα έπιπλα. Οι καναπέδες και οι πολυθρόνες μπορούν εύκολα να ανανεωθούν με τα κατάλληλα καλύμματα αλλά και προσθέτοντας μαξιλάρια σε διάφορα μεγέθη και αποχρώσεις.

Οι κουρτίνες επίσης μπορούν εύκολα να συνδυαστούν με τα καινούρια σας ριχτάρια και καλύμματα ενώ μπορείτε να παίξετε με συνδυασμούς από βουάλ με κουρτίνες συσκότισης σε διαφορετικές αποχρώσεις. Δώστε προσοχή ακόμα στα χαλιά.

Τα χαλιά είναι συνήθως βαριά κομμάτια που συνθέτουν την εικόνα του σαλονιού μας. Αν θέλετε να τα κρατήσετε, περιορίστε τα επιπλέον διακοσμητικά στοιχεία στα υπόλοιπα έπιπλα για να αναδειχθούν όπως αναφέραμε παραπάνω. Ωστόσο, αν η ανάγκη σας για ανανέωση υπερτερήσει, τότε διαλέξτε ένα χαλί που σε ένα αρκετά ουδέτερο σαλόνι θα δώσει έντονη αντίθεση ενώ σε ένα σαλόνι ήδη φορτωμένο θα ηρεμεί το χώρο.

Τέλος, την εικόνα του σαλονιού την συνθέτει πολύ συχνά το τζάκι σε μια γωνιά του. Αν το έχετε αφήσει λίγο παραμελημένο ή δεν ξέρετε πώς να το αναδείξετε ως κάτι όμορφο στο χώρο σας έχουμε τη λύση. Καθαρίστε τη σχάρα από τις στάχτες και μετατρέψτε το σε ένα μοντέρνο χώρο προσθέτοντας μια σύνθεση κεριών στο κέντρο του. Όταν η εποχή δεν προστάζει την ζέστη του τζακιού μπορείτε να ανάβετε τα κεριά σας σε ειδικές περιπτώσεις και να δημιουργήσετε έναν πολύ ατμοσφαιρικό χώρο για εσάς και τους καλεσμένους σας. 

Στη κουζίνα

Η κουζίνα αποτελεί ένα χώρο που πέρα από την πρακτική του λειτουργία πρέπει να αναδεικνύεται και ως ένας χώρος μοντέρνος, κομψός και με αισθητική.

Ξεκινήστε τις αλλαγές από τις πρακτικές διαδικασίες αλλάζοντας την μπαταρία του νεροχύτη. Επιλέξτε τον κατάλληλο για την εγκατάστασή σας και αναδείξτε εύκολα το συγκεκριμένο σημείο που αν μη τι άλλο χρησιμοποιείτε καθημερινά.

Όσον αφορά τη σύνθεση επίπλων της κουζίνας σας μπορεί εύκολα να ανανεωθεί αλλάζοντας μόνο τα χερούλια των ντουλαπιών. Τα συγκεκριμένα μπορούν να αναδείξουν τα ντουλάπια και να τα κάνουν πιο μοντέρνα και κομψά. Ύστερα προχωρήστε σε μια ανακατάταξη της κουζίνας. Αν θεωρείτε ότι έχετε αρκετά πράγματα τα οποία αναγκαστικά αφήνετε εκτεθειμένα στον πάγκο σας επιλέξτε το κατάλληλο αντικείμενο αποθήκευσης. Πιατοθήκες, θέσεις για κουτάλες και μαχαίρια, επιτοίχιες ράγες με κρεμαστούς γάντζους για καθημερινά σκεύη μπορούν να σας λύσουν τα χέρια. 

Επίσης, ο τοίχος της κουζίνας με τον καιρό λόγω της μαγειρικής και της υγρασίας λερώνεται με αποτέλεσμα η κουζίνα μας να χάνει από την αισθητική της. Μπορείτε εύκολα να καλύψετε αυτές τις ατέλειες τοποθετώντας επένδυση τοίχου, η οποία πέρα από την κάλυψη που προσφέρει, θα ανανεώσει την εικόνα της κουζίνας σας. Αρκεί να επιλέξετε τον κατάλληλο συνδυασμό που ταιριάζει στις αποχρώσεις των επίπλων σας.

Επίσης, απαλλαχτείτε από βαριές και σκούρες κουρτίνες στο χώρο της κουζίνας. Η κατάλληλη λύση είναι στόρια σε μορφή ρόμαν που η ποικιλία τους σε υφάσματα και αποχρώσεις θα δώσουν μια άλλη διάθεση στο χώρο.

Τέλος, η διάταξη στην κουζίνα είναι πολύ εύκολο να αλλάξει. Μπορείτε εύκολα να την μετατρέψετε σε ένα χώρο που συγκεντρώνεται η οικογένεια για το γεύμα της και να περάσετε όμορφα προετοιμάζοντας τα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας. Αν διαθέτετε ψηλό πάγκο, μπορείτε να προμηθευτείτε σκαμπό τα οποία να σας βοηθήσουν ώστε να αξιοποιήσετε το χώρο για να σερβιριστεί εκεί η οικογένεια. Μην διστάσετε να τα διαλέξετε σε έντονα χρώματα που δίνουν ζωντάνια. Αλλιώς πτυσσόμενα ράφια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πρόχειρος πάγκος μπορούν να λειτουργήσουν αντίστοιχα και να μην στερούν τίποτα από το χώρο σας.

Γενικές αλλαγές

Προχωρήστε στην αλλαγή των κλειδαριών και των πόμολων στις εσωτερικές πόρτες του σπιτιού καθώς και στα ντουλάπια. Πολλές φορές η ανανέωση συνθέτεται με τις μικρές αλλαγές. 

Ανανεώστε τις λάμπες του σπιτιού. Το φως αναδεικνύει όλους τους χώρους ενώ η τοποθέτηση σποτ σε σημεία όπως σκάλες, κοντά σε πίνακες, καθρέφτες και τραπεζάκια θα σας εντυπωσιάσει.

Μην ξεχνάτε τους πίνακες σε όλη την έκταση του σπιτιού. Μπορούν να ζωντανέψουν σημεία όπως ένας ανεκμετάλλευτος διάδρομος. Απλά μην το παρακάνετε ή προσθέσετε πολύ έντονα κάδρα.
https://www.leroymerlin.gr

1 σχόλιο:

Ismini Vasileiou είπε...

Πάρα πολύ ωραίο άρθρο και πολύ καλές και σωστές οι συμβουλές σου, μιλάω εκ πείρας!! Πρόσφατα ήθελα να αλλάξω το μπάνιο μου γιατί είναι αρκετά παλιό και "βαρετό". Λόγω budget δεν μπορούσα να αλλάξω πλακάκια, αλλα έβαψα τους τοίχους να φαίνεται καινούριο, έβαλα άσπρα βότσαλα και μεγάλα αρωματικά κεριά και τέλος πρόσθεσα αυτό το χαλάκι μπάνιου https://www.bedandbath.gr/mpanio/xalakia-mpaniou/patakia-mpaniou-vamvakera-monoxroma-002262/?ColorID=12149 που το σέταρα και με την ίδια κουρτίνα και ομολογώ το μπανάκι μου φαίνεται σαν καινούριο! δεν χρειάζονται πάντα πολλά λεφτά για να βγει κάτι ωραίο! αρκεί να δώσεις έμφαση στις λεπτομέρειες και να συνδυάσεις καλά μεταξύ τους τα χρώματα σε αξεσουάρ και λευκά είδη και πραγματικά μπορείς να βγάλεις ένα πολύ καλό αποτέλεσμα!