Αύξηση ενοικίου 2019: Μάθε πότε και πώς ζητάμε - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 03, 2019

Αύξηση ενοικίου 2019: Μάθε πότε και πώς ζητάμε

 Να ζητήσω αύξηση ενοικίου κατοικίας ή να το αφήσω για αργότερα; Αυτή είναι μια σκέψη που απασχολεί πολλές φορές έναν ιδιοκτήτη ακινήτου. Πριν δούμε, όμως, πώς μπορείτε να ζητήσετε μια αύξηση στο ενοίκιο που εισπράττετε, ας δούμε αν πραγματικά αξίζει τον κόπο να κάνετε την ομολογουμένως άβολη συζήτηση με τον ενοικιαστή σας.
1. Τι λέει η Ελληνική Στατιστική Αρχή


Να ζητήσω αύξηση ενοικίουκατοικίας ή να το αφήσω για αργότερα; Αυτή είναι μια σκέψη που απασχολεί πολλές φορές έναν ιδιοκτήτη ακινήτου. Πριν δούμε, όμως, πώς μπορείτε να ζητήσετε μια αύξηση στο ενοίκιο που εισπράττετε, ας δούμε αν πραγματικά αξίζει τον κόπο να κάνετε την ομολογουμένως άβολη συζήτηση με τον ενοικιαστή σας.

 επισκεφθείτε εδώ για πληροφορίες: landlord-resources.theblueground.com 

1. Τι λέει η Ελληνική Στατιστική ΑρχήΠοια είναι η νόμιμη αύξηση ενοικίου κατοικίας για το 2019; Κανονικά, η μίσθωση κατοικίας ισχύει για τουλάχιστον τρία χρόνια, ακόμα και αν στο μισθωτήριο έχετε κάνει συμφωνία για μικρότερο διάστημα. Μέχρι να συμπληρωθεί η τριετία,το ενοίκιο αυξάνεται ετησίως κατά το 75% του τιμάριθμου που δίνει η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος, για τους προηγούμενους 12 μήνες. Το ίδιο ισχύει και για την ενοικίαση επαγγελματικού χώρου.

2. Αύξηση ενοικίου σημαίνει αύξηση φόρου εισοδήματος
Όπως γνωρίζετε, τα έσοδα από την ενοικίαση ακινήτων φορολογούνται. Επομένως μια αύξηση στο ενοίκιο, θα αυξήσει το ποσό που θα πρέπει να αποδώσετε στην εφορία τον επόμενο χρόνο. Άρα, η πρώτη ερώτηση που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας είναι: Δικαιολογεί το τελικό κέρδος είναι τέτοια διαδικασία;

3. Είναι ο ένοικος διατεθειμένος να πληρώσει παραπάνω για το διαμέρισμα;
Αυτή είναι μια καλή ερώτηση που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας. Όλοι οι ιδιοκτήτες λίγο πολύ έχουν μια εικόνα για την οικονομική κατάσταση των ενοικιαστών τους. Πού δουλεύουν, πόσο συνεπείς είναι κτλ.Επομένως, εάν πιστεύετε πως η επιδίωξη για την αύξηση ενοικίου θα οδηγήσει σε ένα άδειο ακίνητο, τότε καλύτερα να το ξανασκεφτείτε.

4. Τι ακίνητα “παίζουν” στην περιοχή;
Μπορείτε εύκολα να δείτε τα διαμερίσματα που είναι διαθέσιμα προς ενοικίαση στη γειτονιά σας και να συγκρίνετε τιμές και χαρακτηριστικά με το δικό σας. Συμβουλή: Αν δείτε πολλά διαθέσιμα διαμερίσματα, τότε μάλλον δεν υπάρχει μεγάλη ζήτηση για την περιοχή. Εάν λοιπόν επιμείνετε στην αύξηση ενοικίου, ρισκάρετε ο ενοικιαστής σας να ψάξει για κάπου φθηνότερα.
Αν πάλι στην περιοχή την οποία βρίσκεται το ακίνητο υπάρχουν πολλά διαμερίσματα διαθέσιμα μέσω πλατφορμών όπως το Airbnb, ο ενοικιαστής σας θα το ξανασκεφτεί πριν αρνηθεί την πρόταση για αύξηση ενοικίου. Ίσως παραπονεθεί ή προσπαθήσει να σας αποτρέψει αλλά με μια λογική συζήτηση θα καταλήξετε, σίγουρα, σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση.

 επισκεφθείτε εδώ για πληροφορίες: landlord-resources.theblueground.com 

5. Είναι ο ενοικιαστής σας, αυτό που λέμε “ο Ιδανικός Ενοικιαστής”;
Αν ο δικός σας ενοικιαστής είναι τακτικός με την πληρωμή και ο διαχειριστής έχει να πει τα καλύτερα γι' αυτόν, τότε σας προτείνουμε να ακολουθήσετε το δίδαγμα της παροιμίας που λέει “κάλλιο πέντε και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρει”.
Εξετάσατε, λοιπόν, όλα τα παραπάνω και αποφασίσατε να ζητήσετε νόμιμη αύξηση ενοικίου. Δείτε παρακάτω κάποια tips τα οποία θα σας βοηθήσουν να πετύχετε το στόχο σας και να διατηρήσετε τις καλές σχέσεις με τον ενοικιαστή σας.

Για να πετύχετε το σκοπό σας, μη ξεχνάτε:
Παν μέτρον άριστον:
Σκεφτείτε καλά το ποσό που θα ζητήσετε. Ακόμα και αν ο ενοικιαστής σας μπορέσει να τα βγάλει πέρα τον πρώτο ή το δεύτερο μήνα, είναι πιθανό μετά να αρχίσει τις καθυστερήσεις και εσείς να οδηγηθείτε σε δαπάνες που δεν είχατε προβλέψει π.χ. δικηγόρους κτλ.

Να είστε ευγενικός και διαλλακτικός:
Συζητήστε μαζί του, εξηγήστε του τους λόγους που σας οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση και μετά δώστε του χρόνο να το σκεφθεί. Μην τον πιέσετεκαι σε καμία περίπτωση μην είστε απόλυτος. Εκτός και αν ο στόχος σας είναι να φύγει από το διαμέρισμα με δική του πρωτοβουλία.

Προσφέρετε και εσείς κάτι:
Δεν εννοούμε χρήματα αλλά κάποιαανταμοιβή που θα ευχαριστήσει τον ενοικιαστήσας, θα δώσειαξία στο ακίνητό σαςκαι θα βοηθήσει και εσάς να πετύχετε το στόχο σας. Για παράδειγμα, προτείνετε κάποιες αλλαγές στο ακίνητο όπως βάψιμο, τέντες κτλ. που θα αναβαθμίσουν το σπίτι σας και θα βοηθήσουν τον ενοικιαστή να πειστεί για την αύξηση του ενοικίου.
Αν επιλέξεις να νοικιάσεις το σπίτι σου στην Blueground, θα εξασφαλίσεις σταθερή και υψηλή απόδοση. Γιατί; Κάνουμε συμβόλαια μακράς διαρκείας(από 3 χρόνια και πάνω), πληρώνουμε το ενοίκιο στην ώρα μας και δεν σας ενοχλούμε καθόλου, καθώς αναλαμβάνουμε την πλήρη διαχείριση του ακινήτου σας.

Ο Οδηγός για Ιδιοκτήτες Ακινήτων είναι η διαδικτυακή πλατφόρμα πληροφοριών της Blueground για κάθε ιδιοκτήτη ακινήτου.

Μέσω πλούσιας αρθρογραφίας, οι ιδιοκτήτες μπορούν να βρουν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με θέματα ενοικίασης και διαχείρισης ακινήτων, συντήρησης και ανακαίνισης αλλά και τις τελευταίες τάσεις διακόσμησης.

 επισκεφθείτε εδώ για πληροφορίες: landlord-resources.theblueground.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add