Μπέρδεμα με την αλλαγή ώρας: Το κάθε κράτος θα διαλέγει την… ώρα που θέλει - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 01, 2018

Μπέρδεμα με την αλλαγή ώρας: Το κάθε κράτος θα διαλέγει την… ώρα που θέλει


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα πως θα προτείνει να καταργηθεί η εποχική αλλαγή ώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση,έπειτα από μια δημόσια διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε φέτος το καλοκαίρι με τη συμμετοχή αριθμού ρεκόρ εκατομμυρίων Ευρωπαίων πολιτών.


Ένας εκπρόσωπος της Επιτροπής, ο Αλεξάντερ Βιντερστάιν διευκρίνισε στη συνέχεια πως η Επιτροπή δεν θα προτείνει να παραμείνει σε ισχύ η θερινή ώρα, αλλά μόνο να καταργηθούν οι δύο αλλαγές ώρας που γίνονται κάθε χρόνο.


Τα κράτη μέλη θα είναι ελεύθερα να παραμείνουν είτε στη θερινή ώρα είτε στη χειμερινή ώρα, αφού αυτό έγκειται στις αρμοδιότητές τους, συνέχισε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας πάντως ότι περιμένει πως οι συζητήσεις των πρωτευουσών για το ζήτημα αυτό θα οδηγήσουν σε ενιαία θέση.

Περίπου 4,6 εκατομμύρια απαντήσεις, προερχόμενες από τα 28 κράτη μέλη, καταγράφηκαν στη διάρκεια της διαβούλευσης αυτής, η οποία διεξήχθη από τις 4 Ιουλίου έως τις 16 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα, 84% των προσώπων τα οποία εκφράσθηκαν μέσω ενός ερωτηματολογίου στο Ίντερνετ, υποστήριξαντον τερματισμό της αλλαγής της ώρας.

«Όταν ρωτάμε τους πολίτες την άποψή τους για ένα θέμα, είναι σωστό στη συνέχεια να κάνουμε αυτό που επιθυμούν», επέμεινε ο Γιούνκερ μιλώντας νωρίτερα σήμερα στο ZDF.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, αυτοί που αντιτίθενται στην αλλαγή ώρας προέβαλαν «ζητήματα σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, την αύξηση του αριθμού των τροχαίων ατυχημάτων ή το γεγονός ότι δεν εξοικονομείται ενέργεια».

Η αλλαγή από τη θερινή στη χειμερινή ώρα, η οποία είχε θεσπισθεί αρχικά στην Ευρώπη για να εξοικονομείται ενέργεια, προκαλεί εδώ και χρόνια διαρκή αντιπαράθεση.

Πολλές χώρες της βόρειας Ευρώπης -η Λιθουανία, η Φινλανδία, η Πολωνία και η Σουηδία- ζήτησαν να εγκαταλειφθεί το σύστημα αυτό.

Από το 1996, όλοι οι Ευρωπαίοι γυρίζουν τους δείκτες του ρολογιού τους μία ώρα μπροστά την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου και μία ώρα πίσω την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: