Το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία…σ’ αυτούς που δεν το έχουν - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Παρασκευή, Αυγούστου 03, 2018

Το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία…σ’ αυτούς που δεν το έχουν

Γράφει η Φένια Ζωγράφου
Έχω βαρεθεί να ακούω τριγύρω μου ανθρώπους να λένε… “Τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία…” “Αν δεν έχεις υγεία τι να τα κάνεις τα λεφτά…;” Ειρήνη να έχουμε και τίποτα άλλο ” και εν μέρει συμφωνώ. Και λέω εν μέρει γιατί θες δεν θες χωρίς λεφτά δεν μπορείς να έχεις τίποτα από τα παραπάνω.

Τα λεφτά δεν φέρνουν την υγεία…. Όχι ρε φίλε την φέρνουν δυστυχώς. Γιατί χωρίς λεφτά δεν μου επιτρέπουν να έχω υγεία. Έχεις ποτέ σου βρεθεί σε δημόσιο νοσοκομείο σε εφημερία; Έχεις πέσει ποτέ στα γόνατα να παρακαλάς γιατρό να εγχειρήσει άμεσα δικό σου πρόσωπο και να σου λέει λυπάμαι είναι μεγάλη η αναμονή θα πρέπει να περιμένετε; Έχεις δει ποτέ την απόγνωση στα μάτια ανθρώπων που υποφέρουν πεταμένοι σε ράντζα στους διαδρόμους νοσοκομείων; Αν ναι τότε σταμάτα να μου λες ότι τα λεφτά δεν φέρνουν την υγεία ή αν θες μια ευκαιρία για να την έχεις….

Τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία… σοβαρά τώρα; Σε ποιο παράλληλο σύμπαν ζεις να έρθω κι εγώ; Γιατί στο δικό μου σύμπαν ξέρω ζευγάρια που δεν μπορούν να παντρευτούν γιατί δεν τους περισσεύει ευρώ. Ξέρω επίσης ζευγάρια που χωρίζουν γιατί η ανέχεια τους έκανε να τσακώνονται μέρα νύχτα αφού δεν υπάρχει ούτε σεντς στο τραπέζι. Ξέρω ζευγάρια που κλαίνε τα βράδια κρυφά γιατί δεν έχουν να πάρουν στο παιδί τους εκείνο το παιχνίδι που είδε στην τηλεόραση και το ζητάει από πέρυσι τα Χριστούγεννα. 


Τα λεφτά δεν φέρνουν την ειρήνη…. εδώ θα συμφωνήσω. Δεν φέρνουν την ειρήνη φέρνουν τον πόλεμο. Γιατί μη μου πεις ότι όλοι αυτοί οι πόλεμοι που γίνονται είναι για ιδεολογικούς σκοπούς. Όλοι αυτοί οι αθώοι που χάνουν την ζωή τους, που ξεριζώνονται από τα σπίτια τους από τον ίδιο τους τόπο το κάνουν γιατί; Για τα συμφέροντα γίνονται όλα. Και πίσω από τα συμφέροντα τι κρύβεται; Μάντεψε……

Δωρεάν παιδεία…..μας τελείωσε. Πάρε γραφική ύλη, πάρε βιβλία γιατί έχουμε ελλείψεις, πλήρωνε φροντιστήρια αφού από τις απεργίες τις αργίες και τις καταλήψεις έρχονται οι πανελλήνιες και τα βιβλία που χρυσοπλήρωσες είναι άθικτα. Και μετά πλήρωνε για σπουδές πλήρωνε πλήρωνε πλήρωνε συγγνώμη τι πληρώνουμε είπαμε; Α ναι ξέχασα την δωρεάν παιδεία.

Και πριν προλάβεις να με κρίνεις θα σου πω ότι θα ήθελα να ζω κι εγώ σε έναν ιδανικό κόσμο που η “υγεία” θα ήταν προνόμιο όλων και όχι λίγων ,η ευτυχία θα ήταν πραγματική και ουσιώδης και όχι με πόσα μείναμε να περάσουμε τον μήνα. Η μόρφωση και η παιδεία να έχει ποιότητα και να είναι δωρεάν και οι πόλεμοι να υπήρχαν μόνο σε παιχνιδοκονσόλες. Και τότε ναι θα ήμουν κι εγώ μια από αυτούς που η μοναδική τους ευχή θα ήταν υγεία ευτυχία και ειρήνη.

Έχουμε συνηθίσει να το παίζουμε υπεράνω χρημάτων κι όμως κάθε μέρα βρίζουμε την τύχη μας που δεν γεννηθήκαμε πλούσιοι….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add