Ελληνικός θρίαμβος στο Ευρωπαϊκό στίβου: Χρυσό η Στεφανίδη, αργυρό η Κυριακοπούλου - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Παρασκευή, Αυγούστου 10, 2018

Ελληνικός θρίαμβος στο Ευρωπαϊκό στίβου: Χρυσό η Στεφανίδη, αργυρό η Κυριακοπούλου

 Στεφανίδη (αριστερά) και Κυριακοπούλου πανηγυρίζουν μετά τον διπλό θρίαμβο (AP/ Martin Meissner)


Σε ελληνική υπόθεση μετέτρεψαν τον τελικό του επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου, στο Βερολίνο, η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου.

Η Στεφανίδη υπερασπίστηκε με επιτυχία τον ευρωπαϊκό τίτλο, πέρασε τα 4,85 μ. και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, πετυχαίνοντας ρεκόρ αγώνων.

Η Στεφανίδη διατήρησε τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης

Η Κυριακοπούλου, πέρασε τα 4,80 μ. και κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, επιστρέφοντας στο βάθρο μεγάλης διοργάνωσης μετά τη γέννηση της κόρης της.

Πανηγυρισμός στον αέρα για τη Στεφανίδη

Εκστασιασμένη η Κυριακοπούλου


Οι δύο Ελληνίδες έμειναν μόνες τους στον αγώνα, μετά τα 4,80 μέτρα. Η Στεφανίδη κατάφερε να περάσει αυτό το ύψος με την πρώτη προσπάθεια και προηγούνταν, ενώ η Κυριακοπούλου «πέταξε» πάνω από αυτό το ύψος στο δεύτερο άλμα της. Η Βρετανίδα Χόλι Μπράντσοου δεν τα κατάφερε και με 4,75 μ. πήρε το χάλκινο μετάλλιο. Στη συνέχεια, ο πήχης ανέβηκε στα 4,85 μ., όπου απέμειναν να μονομαχούν για τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης δύο Ελληνίδες άλτριες. Η Στεφανίδη πέρασε και αυτό το ύψος με την τρίτη προσπάθεια, ενώ η Κυριακοπούλου δεν τα κατάφερε και έτσι η Στεφανίδη πανηγύρισε την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Η Κυριακοπούλου πανηγυρίζει βλέποντας τον πήχη να μένει στη θέση του

Στη συνέχεια, η Στεφανίδη προσπάθησε να περάσει και τα 4,95 μ., χωρίς επιτυχία. Στον τελικό του επί κοντώ μετείχε μία ακόμη Ελληνίδα άλτρια, η Ελένη Πόλακ, που ακυρώθηκε καθώς δεν κατάφερε να περάσει τα 4,30 μ., ύψος στο οποίο ξεκίνησε τον αγώνα της.

Στον τελικό Μπελιμπασάκη και Μπανιώτης

Νωρίτερα, δύο ακόμη Ελληνες αθλητές είχαν καταφέρει να εξασφαλίσουν την πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματός τους.

Η Μαρία Μπελιμπασάκη έκανε πολύ καλή κούρσα στον ημιτελικό των 400 μ., τερμάτισε δεύτερη στη σειρά της με 51.23 και πέρασε στον τελικό του Σαββάτου με τη δεύτερη καλύτερη επίδοση συνολικά.

Ο Μπανιώτης, στον προκριματικό του ύψους δεν έπιασε μεν το όριο για την απευθείας πρόκριση αλλά με το άλμα του στα 2,21 μ. εξασφάλισε τη συμμετοχή του στον τελικό που θα γίνει επίσης το Σάββατο.Δεν υπάρχουν σχόλια:

add