Τι είναι οι νέοι καφέ κάδοι που εμφανίστηκαν στους δρόμους - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Παρασκευή, Αυγούστου 17, 2018

Τι είναι οι νέοι καφέ κάδοι που εμφανίστηκαν στους δρόμους


Η κομποστοποίηση είναι μια φυσική διαδικασία που μετατρέπει τα οργανικά υλικά σε μια πλούσια σκούρα ουσία, που ονομάζεται κομπόστ. Η εν λόγω ουσία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ώστε να δημιουργηθεί ένα πλούσιο, ζωντανό έδαφος, γεμάτο από μικροοργανισμούς, έντομα, ζωύφια, σκουλήκια και κάθε λογής πλάσματα, καθώς και
πολύτιμα θρεπτικά στοιχεία από την αποδόμηση της οργανικής ύλης, που είναι αναγκαία για τα οικοσυστήματα.

Στους κάδους κομποστοποίησης μπορούμε να ρίχνουμε γκαζόν, ξερά φύλλα, φρούτα και λαχανικά, τσόφλια αβγών, υπολέιμματα καφέ, φίλτρα γαλλικού καφέ, φλούδες, κοτσάνια, κοπριά (από αγελάδες, άλογα, κότες και κουνέλια), φύκια, χαρτί κουζίνας, άχυρα, πριονίδια, χαρτοπετέτες, στέλεχος καλαμποκιού, αλλά και στάχτες. Τα λιπαρά τρόφιμα, όπως το κρέας και τα τυροκομικά, πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγονται, αφού προσελκύουν τρωκτικά, σκυλιά, γάτες και μύγες.


Το ίδιο ισχύει και για τα απορρίμματα των σκύλων και των γάτων επειδή μπορούν να μεταδώσουν ασθένειες. Άλλα απορρίμματα που καλό είναι να αποφεύγονται είναι τα κόκαλα, τα λάδια, τα λίπη, το ψωμί, τα ζυμαρικά, τα μεταλλικά αντικείμενα, τα υπολείμματα από ψάρια και θαλασσινά, το πλαστικό και το γυαλί, καθώς και τα υπολείμματα μαγειρεμένων τροφών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

add