Ποια είναι η καλύτερη πρωτεΐνη; - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Παρασκευή, Αυγούστου 03, 2018

Ποια είναι η καλύτερη πρωτεΐνη;

Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για τη μυϊκή πρωτεϊνοσύνθεση και τις βελτιώσεις σε μυϊκή μάζα και δύναμη. Οι καλύτερες πρωτεϊνικές πηγές περιέχουν απαραίτητα αμινοξέα (αμινοξέα που είναι διαθέσιμα μόνο στις τροφές). Οι πρωτεΐνες ποικίλουν σε σχέση με το ρυθμό που εισέρχονται στην κυκλοφορία, με τη γεύση, με το κόστος και τις συνοδευόμενες ουσίες(βιταμίνες, ιχνοστοιχεία κτλ).
Η πρωτεΐνη του γάλακτος περιέχει γρήγορες πρωτεΐνες (πρωτεΐνη ορού γάλακτος) και αργές (καζεΐνη), έτσι πυροδοτούν την πρωτεϊνοσύνθεση άμεσα, ενώ παρέχουν αμινοξέα και για την επιδιόρθωση των ιστών μετά την άσκηση.

● Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος είναι η πιο γρήγορη πρωτεϊνική πηγή και μπορεί να βελτιώσει την ανοσοποιητική και την αντιοξειδωτική λειτουργία και να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου και υπέρτασης.
● Η σόγια είναι μία πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας, αλλά περιέχει φυτικά οιστρογόνα που μπορούν να επηρεάσουν το μεταβολισμό της τεστοστερόνης και των οιστρογόνων.
● Οι πρωτεΐνες αυγού περιέχουν 13 παραπάνω απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, αλλά έχουν ορισμένες ελλείψεις σε αμινοξέα που θεωρούνται βασικές για κάποιον αθλούμενο που στόχο έχει την ανάπτυξη της μυϊκής τους μάζας.Τα ωμά αυγά μπορεί να περιέχουν σαλμονέλα που μπορεί να προκαλέσει βαριά ασθένεια ή θάνατο.

Πηγή είκονας: stefanosntanas.com
Συγκεκριμένα αμινοξέα μπορεί να είναι πολύτιμα για την ενίσχυση του νιτρικού οξειδίου για την αύξηση της αιματικής ροής (αργινίνη), για τη βελτίωση της ανοσοποιητικής λειτουργίας (γλουταμίνη) και για τη παροχή καυσίμων κατά τη διάρκεια άσκησης αντοχής (αμινοξέα διακλαδισμένης αλυσίδας).

Αποτέλεσμα εικόνας για !
Μην ξεχνάς ότι όλοι όσοι ασκούνται χρειάζονται 1,7γρ. με 2 γρ. πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους.


Το διαβάσαμε στο: https://www.stefanosntanas.com
facebook.com/ntanasstefanos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add