Τα ξημερώματα επιστρέφουν στην Ελλάδα οι 2 στρατιωτικοί - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τρίτη, Αυγούστου 14, 2018

Τα ξημερώματα επιστρέφουν στην Ελλάδα οι 2 στρατιωτικοί

Τα ξημερώματα της Τετάρτης θα επιστρέψουν στην Ελλάδα ο Δημήτρης Κούκλατζης και ο Αγγελος Μητρετώδης.

Οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί αφέθηκαν ελεύθεροι, έπειτα από 167 ημέρες κράτησης στις φυλακές Αδριανούπολης, έπειτα από απόφαση τουρκικού δικαστηρίου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος θα μεταβούν στην Αδριανούπολη, με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, προκειμένου να συνοδεύσουν τους δύο στρατιωτικούς στην πτήση της επιστροφής.

Το αεροσκάφος θα προσγειωθεί τα ξημερώματα του Δεκαπενταύγουστου στη Θεσσαλονίκη και εκεί ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος και ο αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής θα υποδεχθούν τους Μητρετώδη και Κούκλατζη. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα φτάσουν εκεί στις 3 τα ξημερώματα. Στη συνέχεια, οι δύο θα μεταφερθούν στο στρατιωτικό νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθούν σε εξετάσεις για προληπτικούς λόγους.


Η απόφαση του δικαστηρίου

Την Τρίτη, εξετάζοντας το αίτημα των 2 στρατιωτικών για αποφυλάκιση, το δικαστήριο αποφάσισε να αφεθούν ελεύθεροι, εν αναμονή της δίκης τους. Η απόφαση δεν προέβλεπε περιοριστικά μέτρα και για αυτό επιστρέφουν στην Ελλάδα, ενώ δεν είναι απαραίτητη η παρουσία τους στη δίκη.

Οι δύο στρατιωτικοί- που είχαν συλληφθεί την 1η Μαρτίου όταν πέρασαν τα σύνορα στον Εβρο, επανέλαβαν ότι αυτό έγινε από λάθος. Η εισαγγελία κατέθεσε την άποψη ότι ο χρόνος που παρέμειναν προφυλακιστέοι είναι εντός των πλαισίων μια πιθανής ποινής για είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή, και το δικαστήριο απεφάνθη ότι όντως δεν τεκμηριώνονται κατηγορίες για κατασκοπεία, οπότε λαμβάνοντας υπόψιν τον χρόνο που παρέμειναν προφυλακιστέοι, οι δύο στρατιωτικοί αφέθηκαν ελεύθεροι και θα δικαστούν μόνο με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή.

Επιπλέον, ο διπλωματικός σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν διαβεβαίωσε τον Ελληνα ομόλογό του ότι αν θα γίνει δίκη για τους δύο στρατιωτικούς, αυτή θα γίνει ερήμην τους και σε περίπτωση επιβολής ποινής, αυτή δεν θα υπερβαίνει το διάστημα που κρατήθηκαν στις φυλακές Αδριανούπολης, σύμφωνα με το ΑΠΕ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

add