Πρωταθλητής κόσμου ο Αντώνης Μέρλος - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Κυριακή, Ιουλίου 15, 2018

Πρωταθλητής κόσμου ο Αντώνης Μέρλος


Τεράστια επιτυχία για τον ελληνικό στίβο, με τον Αντώνη Μέρλο να κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 που διεξάγεται στο Τάμπερε!

Με άλμα στα 2.23μ., επίδοση που ήταν η καλύτερη στην καριέρα του, ο πρωταθλητής μας πέρασε το ίδιο ύψος με τον Μεξικανό Βίλχες, αλλά τελικά αποφασίστηκε να μην γίνει αγώνας μπαράζ και να μοιραστούν οι δυο τους το μετάλλιο. Το χάλκινο μετάλλιο μοιράστηκαν οι Μπλέικ (ΗΠΑ) και Πόλ (Ν. Αφρική) με 2,23 μέτρα.
Ο Μέρλος ξεκίνησε τον αγώνα του στα 2,07 μ. με έγκυρο άλμα, ξεπέρασε με τη δεύτερη τα 2,12 μ. και με την πρώτη τα 2,16 μ., 2,19 μ., 2,21 μ. και 2,23 μ. και άφησε στην ιστορία το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο ήταν 2,20 μ., από το 2017.
Ο Έλληνας αθλητής ταξίδεψε τον χειμώνα στις ΗΠΑ για να ξεκινήσει τις σπουδές του στη Τζόρτζια. Παρά τις δυσκολίες προσαρμογής στο νέο του περιβάλλον, αλλά και τον τραυματισμό που τον είχε ταλαιπωρήσει από την περσινή χρονιά, κατάφερε όμως να βρει το δρόμο του και να φτάσει έως το χρυσό μετάλλιο στο κορυφαίο γεγονός της κατηγορίας του.
Έτσι, η Ελλάδα κατέκτησε το δεύτερο μετάλλιο στη διοργάνωση και το δωδέκατο στο σύνολο, ενώ αξίζει να τονιστεί ότι η χώρα μας κατακτά χρυσό μετάλλιο ύστερα από 10 ολόκληρα χρόνια και τη νίκη του Περικλή Ιακωβάκη στο Άνσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add