32) Ελληνικοί χυμοί ΒΙΟΧΥΜ & Creta fresh - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Ιουλίου 19, 2018

32) Ελληνικοί χυμοί ΒΙΟΧΥΜ & Creta fresh

Αποτέλεσμα εικόνας για βιοχυμ ελλαδα

Ιστορία
1956 Ιδρύεται η πρώτη βιομηχανία εκχύμωσης στην Ελλάδα, από τους παραγωγούς εσπεριδοειδών και τους οινοκαλλιεργητές του Νομού Χανίων. Σκοπός της δημιουργίας της είναι η παραλαβή για εκχύμωση - οινοποίηση των αδιάθετων στο εμπόριο αγροτικών προϊόντων. Η εταιρεία στεγάζεται σε ιδιόκτητο οικόπεδο εκτάσεως 9.000 m2 και κάνει επενδύσεις σε κτιριακό και μηχανολογικό εξοπλισμό.


1964 Η εταιρεία γίνεται ανώνυμη με την επωνυμία ΒΙΟΧΥΜ Α.Ε. (Βιομηχανία χυμών & Οίνων) με κύριους μετόχους την Αγροτική Τράπεζα και την Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Χανίων.

1986 Η ΒΙΟΧΥΜ προχωράει σε νέες επενδύσεις με την κατασκευή σιλό υποδοχής των καρπών,  τη δημιουργία κτιρίου ψυκτικών θαλάμων και τη διάνοιξη γεώτρησης για αυτονομία σε νερό.

1988 Δημιουργείται γραμμή παραγωγής φυσικών χυμών και νέκταρ σε χάρτινη ασηπτική συσκευασία, τα οποία κυκλοφορούν στην αγορά υπό την επωνυμία Creta fresh.

1994 Η Α.Τ.Ε. πουλάει το μερίδιο των μετοχών της σε Ενώσεις, Συνεταιρισμούς, Νομικά πρόσωπα (ΑΝΕΚ, ΙΝΚΑ κ.α.) σε ιδιώτες και παραγωγούς των Χανίων.

1996 Η εταιρεία προχωράει σε νέες επενδύσεις και αποκτάει μηχάνημα αποπίκρανσης για χυμοποίηση της ποικιλίας ΜΕΡΛΥΝ, με σκοπό την απορρόφηση της αδιάθετης ποσότητας.

2013 Η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων μέσω της 100% θυγατρικής της εταιρείας «Κρητικές Συμμετοχές Α.Ε.Ε.Σ» γίνεται βασικός μέτοχος της ΒΙΟΧΥΜ.

2014 Η ΒΙΟΧΥΜ εγκαινιάζει μία νέα εποχή, προχωρώντας σε αναδιοργάνωση, νέες επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό και επαναλανσάρισμα των αγαπημένων ζαχαρούχων χυμών ΒΙΟΧΥΜ και φυσικών χυμών Creta fresh.

http://www.bioxym.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add