Σκοπιανό: Πληροφορίες για διάγγελμα Τσίπρα εντός της ημέρας - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τρίτη, Ιουνίου 12, 2018

Σκοπιανό: Πληροφορίες για διάγγελμα Τσίπρα εντός της ημέρας

  Πυρετώδεις διαβουλεύσεις ανάμεσα στις δύο χώρες - Καταιγιστικές εξελίξεις και επίσημες ανακοινώσεις από τον Έλληνα πρωθυπουργό


Με γοργό βηματισμό κινείται πλέον η διαπραγμάτευση για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, καθώς, όπως έγινε γνωστό, η δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Ζόραν Ζάεφ, θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τρίτης (12/06/2018).
Για να υπάρξει συμφωνία, θα πρέπει να έχει προηγηθεί ενημέρωση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου από τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ εν συνεχεία ο πρωθυπουργός θα πρέπει να ενημερώσει τηλεφωνικά ή διά ζώσης τους πολιτικούς αρχηγούς. Εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τότε ο κ. Τσίπρας θα προχωρήσει σε διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό, ώστε να τον ενημερώσει για τις αποφάσεις της κυβέρνησης και τα απόμενα βήματα στη διαπραγμάτευση.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν πρόκειται για οριστική συμφωνία... πρόκειται για συμφωνία μεταξύ της ηγεσίας των δύο χωρών και μέχρι να υπάρξει οριστική λύση απαιτούνται ακόμα αρκετά βήματα, με κυριότερο το να υπάρξει έγκριση από τα κοινοβούλια των δύο χωρών. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κατά το διάγγελμά του ο πρωθυπουργός θα μιλήσει για την πορεία των διαπραγματεύσεων και την συμφωνία για το Σκοπιανό που είναι πολύ κοντά. 

Ωστόσο, θα πρέπει πρώτα να προηγηθεί το τηλεφώνημα του Σκοπιανού πρωθυπουργού, Ζόραν Ζάεφ, το οποίο μετετέθη για το απόγευμα. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η καθυστέρηση στο τηλεφώνημα οφείλεται στο ότι στην υπόθεση της διαπραγμάτευσης εμπλέκονται κι άλλοι παράγοντες όπως ο ειδικός διαμεσολαβητής, Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος θα πρέπει κι αυτός να ενημερωθεί για τις νέες εξελίξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία προβλέπει την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» (Severna Makedonija).

Δεν υπάρχουν σχόλια: