Λέρος: Το μεγάλο μυστικό των γονιών - τέρατα που βίαζαν τα παιδιά τους κι η ανατριχιαστική αποκάλυψη - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Κυριακή, Ιουνίου 03, 2018

Λέρος: Το μεγάλο μυστικό των γονιών - τέρατα που βίαζαν τα παιδιά τους κι η ανατριχιαστική αποκάλυψη

Συγκλονισμένο το πανελλήνιο παρακολουθεί τις εξελίξεις στην υπόθεση της Λέρου, όπου γονείς κακοποιήσαν σωματικά και σεξουαλικά τα ανήλικα παιδιά τους. 

Άλλες πέντε παρόμοιες υποθέσεις στο νησί εξετάζουν οι Αρχές

Μετά τη συγκλονιστική αφήγηση των παιδιών – θυμάτων της οικογένειας που προκάλεσε ανατριχίλα σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και έπειτα από όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, τουλάχιστον άλλες πέντε υποθέσεις κακοποίησης και παραμέλησης παιδιών στο νησί εξετάζονται ήδη από τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου.

Αυτό αποκαλύπτει στη Realnews η κοινωνική λειτουργός του Κέντρου Κοινότητας του δήμου Λέρου, Βάσω Ευαγγέλου, η οποία χειρίστηκε την υπόθεση της 14χρονης που είχε υποστεί απίστευτα βασανιστήρια από τις ίδιους τους γονείς της και ήταν αυτή που πριν από ένα χρόνο κάλεσε σε βοήθεια στη γραμμή του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Οι υπηρεσίες τότε κινητοποιήθηκαν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

«Οι γονείς μου ζήτησαν να δώσω ψυχοφάρμακα στην 14χρονη»

Η κ. Ευαγγέλου περιγράφει τις συνεδρίες με τη μικρή υπό το άγρυπνο πάντα βλέμμα των γονιών της, που έκαναν αισθητή την παρουσία τους απειλώντας της να μην ανοίξει το στόμα της, αλλά και το πώς κατάφερε τελικά να αναγκάσει τους γονείς να μεταφέρουν το παιδί την προπερασμένη Παρασκευή το πρωί στο νοσοκομείο Λέρου.

«Την Παρασκευή στις 25 Μαΐου, στις 09:20 το πρωί, οι γονείς ήρθαν στο γραφείο μου και μου ζήτησαν ψυχοφάρμακα για να τα δώσουν στην κόρη τους. Ισχυρίζονταν ότι το παιδί δεν είναι καλά ψυχολογικά και ότι τους έστειλε σε μένα η διευθύντρια του σχολείου. 

Τους ζήτησα επίπονα να φέρουν το παιδί στο γραφείο μου. Όταν τους απείλησα ότι θα το επισκεφθώ η ίδια στο σπίτι, μου αποκάλυψαν ότι είναι έξω από το γραφείο μου, μέσα στο αυτοκίνητο και δεν μπορεί να περπατήσει. Τότε ανησύχησα, γιατί έβλεπα στο πρόσωπό τους την αγωνία τους να κρύψουν κάτι», είπε η κ. Ευαγγέλου.
«Βρήκα το κορίτσι σε πλήρη κατατονία»

«Πήγα στο αυτοκίνητο και βρήκα το παιδί ξαπλωμένο στο πίσω κάθισμα σε πλήρη κατατονία. Είχε χάσει στο χρώμα του και δυσκολευόταν να καταλάβει τι του λέω. Τους πίεσα να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο, λέγοντάς τους ότι, αν δεν το έκαναν, θα καλούσα την Αστυνομία ή θα την πήγαινα εγώ χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Όταν έφυγαν για το νοσοκομείο, ενημέρωσα τους γιατρούς και την Αστυνομία». 

Οι γιατροί διαπίστωσαν την κακοποίηση που είχε υποστεί το παιδί και αμέσως κινήθηκαν οι διαδικασίες για τη σύλληψη των γονιών, πουν δεν πρόλαβαν να φύγουν από το χώρο του νοσοκομείου.

«Ποτέ δεν μου μίλησε η 14χρονη για τον εφιάλτη»

Σύμφωνα με την κοινωνική λειτουργό του Κέντρου Κοινότητας του δήμου Λέρου, η μικρή όλο αυτό το διάστημα αρνούνταν – υπό το φόβο των γονιών της, που την περίμεναν πάντα έξω από το γραφείο – να της αποκαλύψει την κακοποίηση που υφίστατο. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κοινωνική λειτουργός, η μητέρα του παιδιού έκρυβε την αλήθεια και προσπαθούσε να θολώσει τα νερά.

«Μου έλεγε συνέχεια ότι δεν τα πήγαινε καλά με τους γείτονες και αυτοί διέδιδαν ότι κακοποιούνταν τα παιδιά. Η 14χρονη δεν μου ανέφερε σε καμία από τις συναντήσεις μας ότι είχε κακοποιηθεί από τον πατέρα της σεξουαλικά. Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για το παιδί. Δεν το χωράει το μυαλό μου όλο αυτό που συνέβη. Δυστυχώς, υπάρχουν κι άλλα πέντε περιστατικά κακοποίησης παιδιών, ακόμη και ατόμων με αναπηρία, για δύο από τα οποία υπάρχει εισαγγελική παρέμβαση και ήδη τα διερευνούμε» δήλωσε η κ. Ευαγγέλου.

Πηγή φωτογραφιών: vimatisko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add