Genius: Μαθαίνω για τους Υδρόβιους οργανισμούς - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τρίτη, Μαΐου 29, 2018

Genius: Μαθαίνω για τους Υδρόβιους οργανισμούς

Αποτέλεσμα εικόνας για Υδρόβιους οργανισμούς

Πολλά ζώα και μερικά φυτά είναι προορισμένα να ζουν στο νερό. Οι υδρόβιοι αυτοί οργανισμοί λαμβάνουν το οξυγόνο που χρειάζονται κατευθείαν από το νερό τα ψάρια για παράδειγμα έχουν τα βράχια με τα οποία φιλτράρουν το διαλυμένο στο νερό οξυγόνο και τη νηκτική κύστη η οποία είναι γεμάτη με αέρα για να επιπλέουν. Ακόμη έχουν σώμα υδροδυναμικό δηλαδή ατρακτοειδές και συμπαγές για να μη συναντούν την αντίσταση του νερού κατά την κίνησή τους. Διαθέτω με πλευρικά πτερύγια τα οποία χρησιμοποιούν σαν κουπιά για να μετακινούνται και ένα ουραίο πτερύγιο που μοιάζει με τιμόνι για να διατηρούν την πορεία τους.


Ακτινοζωα

Είναι μικροσκοπικά ζώα αποτελούμενα από ένα μόνο κύτταρο και εξοπλισμένα με ένα σκληρό κέλυφος ενώ δεν κινούνται μόνα τους αλλά παρασύρονται από τα ρεύματα στα οποία και επιπλέον λόγω της ελαφρότητας τους.

Σχετική εικόνα
illustration of sea life by 19th-century German scientist and artist Ernst Haeckel
https://i.pinimg.com
Θαλάσσια ανεμώνη
Αυτό το ζώο μοιάζει με λουλούδι λόγω μιας Στεφανής πλοκαμιών που περιβάλλουν το στόμα του παιδί προσκολλημένο στο βυθό και τρέφεται με μικρά ζώα του πλανητών τα οποία μεταφέρονται  με τα θαλάσσια ρεύματα αφού τα παγιδέψει με τα πλοκάμια.

Σχετική εικόνα
https://1.bp.blogspot.com/ 

Χταπόδι
Έχει πλαδαρό σώμα χωρίς σκελετό ενώ το μέγεθος του ποικίλει. Κινείται έρποντας στο βυθό στον οποίο προσκολλάται με τα μεγάλα πλοκάμια του ενώ μπορεί να κολυμπά ανάποδα στο ρεύμα καθώς λόγω των συσπάσεων στο σώμα του ελευθερώνεται νερό από ένα χωνί στην κοιλιά του.
Αποτέλεσμα εικόνας για Χταπόδι
http://www.sigmalive.com 

Φώκια 
Είναι ένα θηλαστικό που ζει στα παγωμένα πολικά νερά. Έχει ατρακτοειδές σώμα καλυμμένο με ένα παχύ στρώμα λίπους και μία αδιάβροχη γούνα ώστε να προστατεύεται από το κρύο του νερού. Τα πόδια της έχουν σχήμα πτερυγίων.
Αποτέλεσμα εικόνας για Φώκια
https://s.nbst.gr/
Σαργασσο
Είναι ένα γένος φυκιών που ζουν σε όλες τις θάλασσες και όλα μαζί σχηματίζουν πυκνά θαλάσσια λιβάδια. Έχει δώσει το όνομά σε μία περιοχή του ατλαντικού ωκεανού. Το σώμα του υποβαστάζει είτε από μικρές κύστεις γεμάτες αέρα που μοιάζουν με μικρά φυτά.
Αποτέλεσμα εικόνας για Σαργασσο
https://bamz.org/ 
Βράγχια
Είναι το όργανο αναπνοής των ψαριών και άλλων υδρόβιων ζώων καθώς αποτελούνται από μία σειρά αιμοφόρων αγγείων που ανοίγουν προς τα έξω. Το νερό εισχωρεί από το στόμα αφήνει το οξυγόνο στο αίμα και εξέρχεται από τα ανοιχτά βράγχια.

http://justfunfacts.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: