Αγώνας ταχύτητας με 280 μοτοσικλέτες στις φωλιές των Καρέτα - Καρέτα - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Κυριακή, Μαΐου 27, 2018

Αγώνας ταχύτητας με 280 μοτοσικλέτες στις φωλιές των Καρέτα - Καρέτα


Επί πέντε ώρες 280 μοτοσικλετιστές διέσχιζαν προστατευόμενη παραλία! - Γκαζιές και ροδιές πάνω στις φωλιές των Καρέτα Καρέτα!Τη διεξαγωγή αγώνων ταχύτητας σε προστατευόμενη παραλία, που φιλοξενεί φωλιές της χελώνας καρέτα-καρέτα καταγγέλλει ο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ.

Κάτοικοι, λουόμενοι και εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ έκπληκτοι είδαν τις πρωινές ώρες της Τρίτης 280 μηχανοκίνητα οχήματα (δίτροχες και τετράτροχες μοτοσικλέτες) να διασχίζουν την παραλία επί πέντε ώρες, καταπατώντας τη βλάστηση και ισοπεδώνοντας τους αμμόλοφους.Μάλιστα, οι διοργανωτές είχαν στηθεί σε σημεία της διαδρομής και έδειχναν στους μοτοσικλετιστές την πορεία τους, που ήταν ακριβώς πάνω στην προστατευόμενη παραλία και τη ζώνη των αμμοθινών(!)

Η περιοχή θεωρείται ένα πολύτιμο παράκτιο οικοσύστημα με αμμόλοφους και φιλοξενεί κάθε καλοκαίρι πάνω από 1000 φωλιές της θαλάσσιας χελώνας Καρέτα - Καρέτα. Η περιοχή μάλιστα έχει ενταχθεί στο δίκτυο NATURA 2000 και όροι για την προστασία της περιλαμβάνονται σε ειδικές αλλά και γενικές διατάξεις της νομοθεσίας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το περιστατικό έγινε στην προστατευόμενη παραλία και τους αμμόλοφους του νότιου Κυπαρισσιακού κόλπου, στις περιοχές Γιαννιτσοχώρι Ηλείας και Ελαία Μεσσηνίας. «ο αγώνας ταχύτητας διοργανώθηκε από την εταιρεία Hellas Rally, η οποία στην ιστοσελίδα της διαφημίζει ότι η φετινή διοργάνωση για πρώτη φορά συμπεριλαμβάνει την παραλία και τους αμμόλοφους. Παρά τα μέτρα προστασίας που ισχύουν βάσει της νομοθεσίας, οι διοργανωτές επικαλέστηκαν ότι έχουν λάβει σχετική έγκριση από την αρμόδια περιφέρεια, το αρμόδιο δασαρχείο και την αστυνομική διεύθυνση Ηλείας».


Δεν υπάρχουν σχόλια: