Η κατασκευή της αιγυπτιακής πυραμίδας - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

Το "magazino1.blogspot.gr" έγινε OneMagazino.com

Μπείτε στην κοινότητα μας στο Viber

Κυριακή, Μαρτίου 04, 2018

Η κατασκευή της αιγυπτιακής πυραμίδας


Αφού ισοπεδωναν αν το έδαφος άρχισαν να κατασκευάζουν την πυραμίδα. Πρώτα έχτιζαν το νεκρικό θάλαμο που άλλοτε βρισκόταν στο επίπεδο του εδάφους και άλλοτε κάτω από το έδαφος. Προτού ακόμα χτιστεί ο νεκρικός θάλαμος τοποθετούσαν εκεί τη σαρκοφάγο του Φαραώ επειδή ήταν πάρα πολύ μεγάλη Για να μπορέσω να την περάσουν κατόπιν μέσα από τη δίοδο. Στη συνέχεια τοποθετούσαν τους ορθογώνιος ογκόλιθους σε διαδοχικά επίπεδα οι αιγύπτιοι δεν χρησιμοποιούσαν τροχαλίες ή οχήματα με τροχούς. Τους ογκόλιθους τους έσερναν μέχρι το σημείο που ήθελαν πάνω σε κεκλιμένα επίπεδα. Οι αρχαιολόγοι δεν γνωρίζουν πως ήταν τοποθετημένα αυτά τα κεκλιμένα επίπεδα. Ορισμένοι πιστεύουν ότι έχτιζαν μόνο ένα τεράστιο κεκλιμένο επίπεδο Ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι υπήρχαν τέσσερα κεκλιμένα επίπεδα που ξεκινούσαν από την κάθε γωνιά και γύρισαν γύρω γύρω από τις πλευρές της πυραμίδας. Το διάδρομο που οδηγούσε από την είσοδο στο νεκρικό θάλαμο τον έφτιαχναν από την αρχή. Είσοδος βρισκόταν συνήθως στη βόρεια πλευρά σε κάποιο σημείο πάνω από το έδαφος και ποτέ στη μέση του τείχους έτσι ώστε να είναι καλά κρυμμένη. Και αυτό για να εμποδιστούν οι τυμβωρύχοι να κλέψουν μελλοντικά τους θησαυρούς Από το βασιλικό τάφο.
Σχετική εικόνα
Όσο προετοιμαζόταν ο χώρος που θα χτιζόταν η πυραμίδα κάποιοι άλλοι εργάτες κατασκεύασαν επικλινή δρόμο που ξεκινούσε από το ποτάμι και έφτανε μέχρι το εργοτάξιο ώστε να μπορούν να ανεβάζουν πιο εύκολα τους ογκόλιθους. Δίπλα στην κυρία πυραμίδα κατασκεύαζαν άλλη μία ή και περισσότερες μικρότερες πυραμίδες όπου όταν ολοκληρωνόταν το χτίσιμο των πυραμίδων έκλειναν και στέγαζαν τον επικλινή δρόμο και στην αρχή αυτού του δρόμου στις όχθες του Νείλου έχτιζαν έναν ναό που είναι γνωστός ως ο ναός της κοιλάδας.
Τα συνεργεία των εργατών έσερναν τους ογκόλιθους στην κορυφή αυτών των και λιμένων επιπέδων από όπου οι χτίστες τους έπαιρναν και τους τοποθετούσαν στην οριστική τους θέση. Οι εξωτερικές πλευρές των επιπέδων κατασκευάζονταν από προσεκτικά κομμένους ογκόλιθους από την καλύτερη ποιότητα σβηστό λίφο τους τοποθετούσαν στη θέση τους αφού είχαν στρώσει προηγουμένως ένα λεπτό στρώμα λάσπης.
Το εσωτερικό της Μεγάλης πυραμίδας είχε σχεδιαστεί Αρχικά για να έχει έναν υπόγειο νεκρικό θάλαμο στη βάση μιας κεκλιμένης Ησίοδου αλλά αυτός ο θάλαμος δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Ανοίξαμε ένα νέο ανηφορικό διάδρομο στα ήδη ολοκληρωμένα πέτρινα επίπεδα που οδηγούσε σε ένα δεύτερο θάλαμο αλλά ούτε και αυτός ο θάλαμος ολοκληρώθηκε με αποτέλεσμα μία επικλινή στοά που είναι Γνωστή ως η μεγάλη στοά οδηγούσε στο νεκρικό θάλαμο του χέοπα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: