Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των μονοοπτικών μηχανών - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Δευτέρα, Μαρτίου 26, 2018

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των μονοοπτικών μηχανών




Β7 Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των μονοοπτικών μηχανών;

Σε αυτές τις μηχανές η εικόνα την οποία βλέπουμε εμείς είναι ακριβώς η ίδια με εκείνη η οποία αποτυπώνεται στο φιλμ . Έχουν τον πιο πιστό τρόπο σκόπευσης και είναι ιδιαίτερα εύχρηστες. Η μοναδική σχεδίαση της μονοοπτικής ρεφλέξ, της SLR, επιτρέπει να βλέπουμε από την οθόνη σκόπευσης το είδωλο του θέματος, ακριβώς όπως προβάλλεται πάνω στο φιλμ από το φακό. Μια μηχανή SLR χρησιμοποιεί ένα καθρέφτη υπό γωνία, πίσω από το φακό, που αντανακλά το είδωλο προς τα πάνω, στο πεντάπρισμα, που διορθώνει το ανάποδο και αντίστροφο είδωλο και το 0δηγεί πάνω σε μια μικρή οθόνη σκόπευσης. 

Ο καθρέφτης μετακινείται κατά τη στιγμή της εκφώτισης. Οι μηχανές SLR είναι οι περισσότερο ικανές και ευέλικτες μηχανές για έγχρωμη φωτογραφία. Το σύστημα ρεφλέξ (ανακλαστικό) επιτρέπει να προβλέπουμε τα αποτελέσματα με αξιοσημείωτη ακρίβεια, εξετάζοντας από πριν τις επιδράσεις του διαφορετικού διαφράγματος, της διαφορετικής εστίασης, του βάθους πεδίου, των έγχρωμων φίλτρων και των φακών διαφορετικών εστιακών αποστάσεων. Γρήγοροι και ακριβείς φωτοφράχτες εστιακού επιπέδου, σωστή φωτομέτρηση ΤΤL (thrουgh the lens/ "διαμέσου του φακού") και υψηλής ποιότητας σύστημα εναλλακτικών φακών, δίνουν στις SLR μεγάλη ακρίβεια και ένα ευρύ πεδίο εφαρμογών.  

Οι έλεγχοι εκφώτισης και τα συστήματα ενδείξεων διαφέρουν, όπως και οι οθόνες σκόπευσης και οι προσαρμογές των φακών. Τα περισσότερα πρόσφατα μοντέλα έχουν αυτόματο διάφραγμα και σύστημα σκόπευσης "ανοιχτού φακού" για φωτεινότερη και πιο εύκολη εστίαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: