Αυστραλία: Παραθαλάσσια πόλη έγινε στάχτη μετά από πυρκαγιά - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Δευτέρα, Μαρτίου 19, 2018

Αυστραλία: Παραθαλάσσια πόλη έγινε στάχτη μετά από πυρκαγιά


Μια ειδυλλιακή παραθαλάσσια πόλη στις νοτιοανατολικές ακτές της Αυστραλίας υπέστη τεράστιες καταστροφές όταν πυρκαγιά σάρωσε δεκάδες κατοικίες και επιχειρήσεις.

Οι αγροπυροσβέστες της Νέας Νότιας Ουαλίας ανέφεραν ότι πάνω από 70 κτίρια, κατοικίες και άλλες εκμεταλλεύσεις, υπάρχουν φόβοι πως καταστράφηκαν ολοσχερώς μέσα στην πόλη Τέθρα και γύρω από αυτή, ανατολικά της πόλης Μπίγκα, στη νότια ακτή της Πολιτείας.


Η πυρκαγιά ξέσπασε την Κυριακή και ενισχύθηκε από τους δυνατούς ανέμους, ενώ στην εξάπλωσή της συνέβαλαν οι υψηλές θερμοκρασίες.

Η φωτιά κατέκαψε πάνω από 10.000 στρέμματα, πέρασε από περιοχές που καλύπτονται από θαμνώδη βλάστηση κι ακόμη κι ένα ποτάμι πριν φθάσει στην Τέθρα, μια πόλη 1.600 κατοίκων.


«Σε αυτό το στάδιο πιστεύεται ότι πάνω από 70 σπίτια και άλλα κτίρια καταστράφηκαν εξαιτίας της πυρκαγιάς στην Τέθρα», ανέφερε σήμερα το πυροσβεστικό σώμα της Αυστραλίας μέσω Twitter.

Τόσο ο πύργος με κεραίες για την αναμετάδοση των σημάτων κινητής τηλεφωνίας, όσο και πυλώνες του δικτύου ηλεκτροδότησης έχουν καταρρεύσει εξαιτίας της φωτιάς, κάτι που δυσχεραίνει πολύ τις επικοινωνίες. Δεν είναι σαφές πόσοι άνθρωποι βρίσκονται ακόμη στην πόλη. Πάντως, δεν έχουν αναφερθεί αγνοούμενοι.


Οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, βοηθώντας στο έργο τους περίπου 150 πυροσβέστες που προσπαθούν να περιορίσουν τη φωτιά, η οποία είναι ακόμη ανεξέλεγκτη.


Το πυροσβεστικό σώμα υποβάθμισε σήμερα το επίπεδο της απειλής. Ωστόσο «οι πολίτες στην περιοχή που πλήττεται από την πυρκαγιά πρέπει να συνεχίσουν να παρακολουθούν στενά την κατάσταση και να είναι έτοιμοι να θέσουν σε εφαρμογή» τα σχέδια διαφυγής τους εάν παραστεί ανάγκη, σημείωσε.


Εκατοντάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να περάσουν τη νύχτα σε κέντρο υποδοχής πληγέντων στην Μπίγκα.


Εικόνες: twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια: