Ποια είναι τα απαραίτητα σχέδια που πρέπει να γίνουν σε μια αποτύπωση; - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Σάββατο, Μαρτίου 17, 2018

Ποια είναι τα απαραίτητα σχέδια που πρέπει να γίνουν σε μια αποτύπωση;

Αποτέλεσμα εικόνας για σχέδια που πρέπει να γίνουν σε μια αποτύπωση

Α4  Ποια είναι τα απαραίτητα σχέδια που πρέπει να γίνουν σε μια αποτύπωση;
Α- Σκίτσο (κροκί), ελευθερη σχεδιαση του αντικειμενου με διαστασεις και κάθε ειδους διευκρηνιστικές σημειωσεις. Στα σκιτσα εχουμε οψεις-κατοψεις-τομες, αξονομετρικά ή προοπτικά σχέδια με ελευθερο χερι.
Β- Τελική σχεδίαση οπου επιλεγεται η κλιμακα για το κάθε σχεδιο. Εδώ σχεδιαζονται οι οψεις-κατοψεις-τομες, κατατοπιστικά, αξονομετρικά και προοπτικα σχεδια με κάθε λεπτομερεια.

Το σχεδιαστικό μέρος της αποτύπωσης παράγεται και υλοποιείται μέσω δύο ειδών σχεδίων:
α) τα σκαριφήματα (σκίτσα, croqius, σημειώσεις, μετρήσεις), με τα οποία ο μελετητής σε άμεση επαφή με το κτίσμα, σχεδιάζει και μετρά στο χώρο τη μορφή του, τόσο στις γενικές του αναλογίες, όσο και στις λεπτομέρειές του. 9 Οι παραπάνω εργασίες μπορούν να αναφερθούν και ως εργασίες πεδίου, και
β) την απόδοση, δηλαδή το τελικό προϊόν της αποτύπωσης ή το ολοκληρωμένο πλέον σχέδιο που πραγματοποιείται στο σχεδιαστήριο σύμφωνα με τις μετρήσεις της προηγούμενης φάσης, που σκοπό έχουν να απεικονίσουν το κτίσμα όπως είναι υπό κλίμακα και όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αντικειμενικότητα. Οι παραπάνω εργασίες μπορούν να αναφερθούν και ως εργασίες γραφείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: