Βροχή και βλάστηση - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Σάββατο, Μαρτίου 31, 2018

Βροχή και βλάστηση

Οι σταγόνες νερού των σύννεφων έχουν πάρα πολύ μικρή διάμετρο είναι ελαφριές και αιωρούνται στον αέρα. Συχνά όμως ενώνονται μεταξύ τους δημιουργώντας σταγόνες πιο μεγάλες και αρκετά βαριές ώστε να νικούν την αντίσταση του αέρα και να πέφτουν στη γη ως σταγόνες βροχής. Η ποσότηταποσότητα και η συχνότητα των βροχών εξαρτάται από το κλίμα κάθε περιοχής Καθώς επίσης και από την εποχή. Η βροχή εξασφαλίζει τη ζωή των φυτών καθώς η αφθονία ή η έλλειψη της καθορίζει την ανάπτυξη της βλάστησης της κάθε περιοχής.

Χάρτης βροχόπτωσης
Η βροχή δεν πέφτει ομοιόμορφα σε όλη τη γη. Σε μερικές περιοχές παρατηρούνται πολλές βροχοπτώσεις ενώ σε άλλες βρέχει σπάνια.

Δροσοσταλίδες
Είναι σταγόνες νερού που δημιουργούνται στην επιφάνεια του εδάφους Ειδικά το καλοκαίρι λόγω της συμπύκνωσης της υγρασίας του αέρα κατά τη διάρκεια μιας δροσερής νύχτας.

Κλίμα του ισημερινού
Οι βροχές είναι άφθονες όλο το χρόνο και τα δάση είναι πάντα πράσινα με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.

Ωκεάνιο κλίμα
Βρέχει συχνά όλο το χρόνο αλλά κυρίως το χειμώνα είναι το κλίμα των περιοχών που βρέχονται από τους ωκεανούς και έχουν ποωδη και σπάνια βλάστηση.

Τροπικό κλίμα
Υπάρχουν δύο περίοδοι βροχοπτώσεων οι οποίες εναλλάσσονται με περιόδους ξηρασίας Γιατί η βλάστηση περιλαμβάνει λίγα απομονωμένα δέντρα και λιβάδια που είναι πράσινα κατά την περίοδο των βροχών και ξηρά τον υπόλοιπο χρόνο.


Μεσογειακό κλίμα
Το χειμώνα βρέχει σταδιακά ενώ το καλοκαίρι υπάρχει ζέστη και ξηρασία η οποία διακόπτεται από πρόσκαιρες καταιγίδες έτσι αναπτύσσεται κυρίως βλάστηση ανθεκτική στη ζέστη.



Δεν υπάρχουν σχόλια: