Μετρό Αθήνας: Σε 16 σταθμούς κλείνουν άμεσα οι μπάρες, δείτε σε ποιους και πότε - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Κυριακή, Μαρτίου 04, 2018

Μετρό Αθήνας: Σε 16 σταθμούς κλείνουν άμεσα οι μπάρες, δείτε σε ποιους και πότε



Ξεκινά μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου το σταδιακό κλείσιμο των πυλών σε σταθμούς του Μετρό. Συγκεκριμένα πρώτος από όλους, θα κλείσει ο σταθμός ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 4 Μαρτίου (η πύλη των ΑμεΑ θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 15 Μαρτίου οπότε και θα κλείσει).

Το διάστημα μεταξύ 5-10 Μαρτίου και 12-14 Μαρτίου το κλείσιμο των πυλών θα διεξαχθεί σε ώρες μη αιχμής (εκτός δηλαδή 06.00 – 10.00 και 15.00 – 19.00).

Στη συνέχεια, στις 11 Μαρτίου θα κλείσουν, οι πύλες στους σταθμούς «Ανθούπολη», «Περιστέρι», «Σεπόλια», «Ηλιούπολη», Άλιμος», «Αργυρούπολη», «Ελληνικό», «Αγ. Μαρίνα», «Κεραμεικός», «Χολαργός», «Νομισματοκοπείο», «Αγ.Παρασκευή», «Χαλάνδρι», «Ταύρος» και «Μαρούσι» (η πύλη των ΑμεΑ θα παραμείνει ανοικτή η οποίες θα κλείσουν στις 15 Μαρτίου).

Να θυμίσουμε ότι στους σταθμούς «Αγ. Αντώνιος», «Αγ. Δημήτριος», «Αιγάλεω», «Ελαιώνας» και «Δ. Πλακεντίας» οι πύλες έχουν ήδη κλείσει εδώ και κάποιους μήνες με την πύλη των ΑμεΑ να παραμείνει ανοιχτή. Ωστόσο και σε αυτούς τους σταθμούς οι πύλες ΑΜΕΑ θα κλείσουν στις 15 Μαρτίου. Συνολικά μέχρι τα μέσα του μήνα θα έχουν κλείσει οι πύλες σε 20 από τους 65 σταθμούς του δικτύου.


Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, έχουν εκδοθεί περισσότερες από 540.000 προσωποποιημένες κάρτες ATH.ENA Card, κάτι το οποίο αναδεικνύει τη δυναμική του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Παράλληλα, έχει προσωποποιηθεί και αποσταλεί το σύνολο των αιτήσεων, που έχει υποβληθεί μέσω της σχετικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα www.athenacard.gr, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται άνεργοι και ΑμεΑ. Οι τρέχουσες νέες αιτήσεις διεκπεραιώνονται χωρίς καθυστέρηση.

Σε ανέργους και ΑμεΑ έχουν εκδοθεί περί τις 45.000 προσωποποιημένες κάρτες. Το δικαίωμα της δωρεάν μετακίνησης πιστοποιείται μέσω ειδικής εφαρμογής της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr), από τη Δευτέρα 5 Μαρτίου. Οι ενδιαφερόμενοι συμπληρώνουν τα ανάλογα πεδία, η ΗΔΙΚΑ επιβεβαιώνει το σχετικό δικαίωμα και στη συνέχεια, οι δικαιούχοι «φορτίζουν» το δωρεάν κόμιστρο στα αυτόματα μηχανήματα.

Τώρα, αυτοί οι συγκεκριμένοι δικαιούχοι (άνεργοι, ΑμεΑ), που δεν έχουν εκδώσει προσωποποιημένη κάρτα, πρέπει να προβούν σε αίτηση στο e-mail : public-relations@oasa.gr www.oasa.gr, στο διαδίκτυο (www.athenacard.gr), είτε να μεταβούν στα εκδοτήρια προσωποποιημένων καρτών.

Ο Οργανισμός συνιστά στο επιβατικό κοινό και για τη βέλτιστη εξυπηρέτησή του την προμήθεια εισιτηρίων με πολλαπλές διαδρομές (10 + 1, 5 + 0). Η επικύρωση των ηλεκτρονικών εισιτηρίων και καρτών, στο μετρό γίνεται δύο φορές, μία κατά την είσοδο στις πύλες των σταθμών και μία κατά την έξοδο και πάντα στον αναγνώστη που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά.

Αντίστοιχα, σε λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ η επικύρωση γίνεται μία φορά κατά την είσοδο. Να θυμίσουμε πως το νέο «έξυπνο» ηλεκτρονικό εισιτήριο και κάρτες, δεν χρειάζεται να πετάγονται διότι είναι επαναφορτιζόμενα και η φόρτιση τους γίνεται είτε μέσω των αυτόματων μηχανημάτων είτε μέσω των εκδοτηρίων.
Πηγή: ypodomes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: