Ήλιος, γη και σελήνη - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Σάββατο, Νοεμβρίου 04, 2017

Ήλιος, γη και σελήνη


Από όλους τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος μόνο στη γη ευνοήθηκε η ύπαρξη ζωής. Αυτό οφείλεται αρχικά στο γεγονός ότι ο πλανήτης μας περιστρέφεται σε κατάλληλη απόσταση από τον ήλιο, δηλαδή ούτε πολύ κοντά ούτε πολύ μακριά του. Επωφελείται από τη ζεστασιά και από το φως του όσο ακριβώς πρέπει. Η Περιστροφή της Γης διαρκεί λίγο περισσότερο από 365 ημέρες Δηλαδή ένα χρόνο ενώ Η Περιστροφή της σελήνης γύρω από τη γη διαρκεί σχεδόν ένα μήνα.


Η Περιστροφή της Γης
Σχετική εικόνα
Η γη γυρίζει και γύρω από τον εαυτό της όπως η σβούρα. Για να κάνει μία πλήρη περιστροφή χρειάζεται 24 ώρες. Λόγω αυτής της περιστροφής υπάρχει εναλλαγή της μέρας με τη νύχτα .Όταν η μία όψη της γης είναι εκτεθειμένοι στον ήλιο οι άλλοι είναι βυθισμένη στο σκοτάδι. 




Η σελήνη
Σχετική εικόνα
Η σελήνη είναι σχεδόν 4 φορές μικρότερη από τη γη και είναι ο μόνος φυσικός δορυφόρος του πλανήτη μας. Βρίσκεται σε αρκετά κοντινή απόσταση μόλις 384.000 χιλιόμετρα για αυτό μπορούμε να τη βλέπουμε με γυμνό μάτι. Παρόλο που οι άνθρωποι έχουν καταφέρει να περπατήσουν στην επιφάνεια της, η οποία είναι γεμάτη κρατήρες, δε γνωρίζουν ακόμα πως γεννήθηκε. Ορισμένοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η σελήνη είναι ένα κομμάτι που αποσπάστηκε από τη γη έπειτα από σύγκρουση με κάποιο άλλο Ουράνιο σώμα.

Δείτε το βίντεο: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add